CSM Lugoj, prim triumf chiar în duelul locurilor 3 și 2 în sezonul trecut. Lazea semnează revanșa în fața Reșiței, încurcată în cursa spre promovare

CSM Lugoj a revenit vineri după-amiază la foarte bunul obicei de a nu primi gol, în premieră în noul sezon al seriei vestice în Liga 3, iar o singură reușită semnată cu un șut din afara careului spre mijlocul reprizei I a fost suficient pentru ca timișenii să triumfe pentru prima oară în ediția 2017-2018, la a patra încercare, dar nu împotriva oricui, ci tocmai a reșițenilor, pe de-o parte dubli învingători la zero în meciurile directe din campania precedentă iar pe de altă parte și aspiranți declarați la promovarea în Liga 2.

Într-adevăr, CSM Școlar Reșița pleca anul trecut pe 23 septembrie cu toate cele 3 puncte de la Lugoj, 0-2 în runda a patra, completat în retur pe ”Mircea Chivu” cu un 3-0 pentru cărășeni după o manieră de arbitraj aproape scandaloasă, dar timișenii au izbutit să se revanșeze astăzi de la ora 17, spulberând procentajul maxim de puncte al celor din Banatul montan, încurcați astfel în parcursul lor spre șefia deținută de ACS Șirineasa, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, dublu față de fiecare dintre oponentele de pe ”Tineretului”.

Cu 3 remize în cont după primele tot atâtea apariții, 2-2 la Lipova, 1-1 acasă cu ”satelitul” prim-divizionarei Craiovei și 2-2 la Ghiroda, CSM Lugoj și-a dublat totalul de puncte în primul rând grație precautei abordări și bunei organizări a jocului, regăsindu-și capacitatea de concentrare în partitura defensivă, ceea ce-i apropia notabila serie de 7 victorii cu care încheia campania precedentă, trei dintre acele succese fiind adjudecate la zero iar patru cu câte un gol primit.

Lugojenii declarau în prealabil că din deplasarea la Ghiroda și meciul acasă de astăzi cu reșițenii vizează obținerea a patru puncte, așadar să nu piardă până la pauza forțată de săptămâna viitoare, când vor aștepta pe margine dat fiind numărul impar de cluburi din  Seria a IV-a, totul în ideea de a profita apoi de răgazul respectiv pentru a omogeniza și în continuare relațiile de joc, tehnico-tactice și fizice, iar astfel să afișeze o nouă față în restul sezonului de toamnă. Care va continua pentru învingători peste două săptămâni printr-o altă reprezentație acasă, cu CS Nuova Mama Mia, urmată de una în Timișoara, cu Centrul Național de Pregătire, dar și în Oltenia, la ACSO Filiași.

Petruescu

Până atunci însă, CSM Lugoj poate savura momentan revanșa în fața cărășenilor, una la momentul oportun, după ce timișenii scăpau săptămâna trecută printre degete victoria la Ghiroda, unde nou-promovata egala pe final. De astă dată elevii lui Cosmin Petruescu au gestionat însă mult mai bine finalul partidei din runda a patra, derulată în general într-o notă de echilibru, previzibil prin prisma faptului că oponentele se cunoșteau reciproc suficient de bine, încercând în consecință să se anihilieze reciproc: CSM Lugoj – CSM Școlar Reșița 1-0 (1-0).

Aceasta a fost de fapt tendința jocului, unul cu ritm și aprig disputat însă fără remarcabile ocazii de gol, ci derulat mai degrabă între cele două suprafețe de pedeapsă, dar și fără veleități notabile în condițiile în care piesele cheie au fost păzite cu strășnicie, chiar și așa plăcând celor peste 500 de spectatori, dintre care și simpatizanți ai oaspeților din Reșița, încurajați de galerie.

Gazonul a fost impecabil iar verdele imaculat, verdele fosforescent al noului echipament macron aducându-le în sfârșit succes lugojenilor, care au înscris relativ repede și au conservat apoi eficient minimul avantaj, pe când CSM Școlar a ieșit mai mult la joc, a riscat ceva mai mult și pe alocuri a deținut o posesie superioară a balonului, dar fără a pune în pericol în mod deosebit buturile gazdelor.

Spre final, Rocco Sandu a riscat și mai mult, trecând dintr-un inițial 4-2-3-1 într-o etalare cu 3 vârfuri, în căutarea egalării, însă reșițenii n-au mai repetat isprava din weekend-ul trecut, când marcau în prelungiri, 1-0 acasă cu Centrul Național de Pregătire, și nici atât cea de la debutul lor întârziat în actuala campanie, cu 8 goluri înscrise pe CFR celor de la CS Nuova Mama Mia.

Unicul gol a fost consemnat în minutul 19, când mijlocașul din generația 1993 Florin Lazea, cândva junior în teren în 11-le lui UTA Bătrâna Doamnă, a înscris imparabil cu un șut de la 25 de metri, puțin din lateral dreapta, în plasa laterală: 1-0. Un șut din afara careului a decis așadar duelul bănățean al trupelor de podium la capătul ediției trecute, ocupanta locului 3 depășind vicecampioana în exercițiu după o confruntare doar cu situații de gol dar fără ocazii clare, derulată în special între cele două careuri.

Lugojenii se axau după deschiderea scorului pe închiderea jocului, tactica dând roade, fără ca reșițenii să se poată apropia cu adevărat periculos de poarta timișenilor.

Apelând la o unică schimbare tactică în 11-le de start, Radak în locul lui Ciobanu, care avea o bună evoluție în draw-ul la Ghiroda, Cosmin Petruescu a croit prima victorie, pe marginea căreia a remarcat la final că ”pentru noi astăzi cele mai importante erau cele 3 puncte, iar spre deosebire de meciurile precedente, în care am deținut inițiativa, am dominat ca posesie și ne-am creat numeroase ocazii, acum am jucat mult mai pragmatic, pentru a obține ceea ce ne-am propus, în condițiile în care conștientizam că întâlnim o formație apropiată valoric de cea a noastră, și era clar că echipa care va greși mai puțin în defensivă va și avea câștig de cauză, așa încât am preferat de această dată să jucăm ceva mai închis”.

Petruescu a mai adăugat că ”este o victorie meritată, muncită, obținută în condițiile așteptate, căci ne așteptam la un meci dificil, în compania unor oaspeți care nu și-au ascuns intenția de a promova, iar după cum au evoluat astăzi aici își confirmă statutul de pretendenți la promovare. Spre deosebire de alte meciuri în care am riscat mai mult în defensivă și ne-am creat mai multe ocazii de gol, de data asta am preferar un joc mai prudent iar primordial pentru noi azi a fost rezultatul”.

Gazdele n-au contat pe Eduard Olariu, care a suferit o entorsă, respectiv Narcis Popan, care a efectuat niște investigații la ligamentele genunchiului, iar dat fiind că estimările nu sunt prea optimiste, urmează a fi supus unor teste medicale mai amănunțite. Și-a făcut în schimb debutul pentru lugojeni în Liga 3 Mărmăneanu, la peste un an după achiziționarea sa, după ca a tras în urma unor operații la menisc și ligamente.

*

CSM Lugoj: David Filip – Daniel Filip (55, Ivan Ciubotariu), Miroslav Radak, Eugen Miculescu – cpt., Harald Fridrich – Florin Lazea, Sergiu Precupanu, Flavius Cuedan (67, Dorin Mărmăneanu), Bogdan Bozian (85, Caius Marta), Szabolcs Szekely (68, Cristian Pădurariu), Gelu Velici.

Rezerve: George Păduraru – Darius Grega, Claudiu Roșie, Daniel Ciobanu.

CSM Școlar Reșița: Cristian Zimmermann – cpt. – Bogdan Szijj, Victor Dulap, Milorad Banac, Marian Liuba (82, Fabian Himcinschi) – Andrei Vaștag, Laurențiu Breșneni – Cristian Costin, Cristian Poiană (72, Cosmin Negoescu), Sebastian Velcotă – George Beloescu.

Rezerve: Daniel Petruț – Sergiu Bactăr, Raul Doda, Andreas Dandescu, Raul Iova.

Cartonașe galbene: – / Liuba și Breșneni. Brigadă sătmăreană, cu Mazilu – Lakatos și Neichi, observatori fiind Găman (Târgu Jiu) și Arsa (Arad), interesant fiind și faptul că Lakatos și Arsa erau delegați și la controversatul 3-0 din Valea Domanului din returul precedent, pe 25 martie.

Rezultatele zilei în C4 și programul rundei a IV-a, în care ACS Ghiroda și CS Millenium Giarmata joacă sâmbătă de la ora 17 la Cermei respectiv Bălești, precum și programul etapei a V-a, pe coloana dreaptă, a rezultatelor. În Liga 1, Juventus – FC Botoșani 0-2 și CSM Poli Iași – FC Voluntari 2-1 (1-0).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Alte articole legate de acest subiect: