CSM Lugoj revine la victoriile clare, Chişoda şi CFR înving

Liderul CSM Lugoj a revenit sâmbătă la bunul obicei de a se impune detaşat, după ce în precedentele două runde a marcat un unic gol, păstrându-şi avansul de 3 puncte după o rundă a XIII-a în care şi urmăritoarele de pe podium au învins tot acasă, conform calculelor hârtiei: FC Chişoda cu 1-0 (1-0) în dauna Timişului Şag, prin Viţan, din penalty, iar CFR cu 4-1 (2-1) în faţa lui FC Auto.

CSM Lugoj – Real Dragşina, între un lider cu doar două puncte irosite, în urmă cu 8 zile, la Gottlob, şi nişte vizitatori descurcăreţi în deplasările acestui sezon, motiv pentru care au abordat partida de pe locul 6, a fost 5-0, prin reuşitele lui Stoica şi Argatu, câte două, ultimul şi din 11 metri, respectiv Marcu. (vom reveni cu cronica jocului şi declaraţii de la faţa locului).

Cosmin Stan a apelat la formula 4-2-3-1, cu Micşa (46, Dragostin) – Horia Onae, Solomon, Hromei, Marcu – Ploscariu (50, Dobra), Rebenciuc – Stoica (55, Mladescu), Argatu (60, Teletin), Ardelean – Bărburescu. Pe bancă: Bărbulescu, Anghel, Barna.

Sub privirile foştilor polişti Dan Alexa, Ioan Timofte şi Florin Bătrânu, FC Chişoda s-a impus printr-un unic gol, marcat în minutul 29 din penalty, acordat de brigada lugojană pentru o intervenţie a lui Nincsovics în duel cu Gavriluţă, în urma unei lovituri libere, de fapt un corner „scurt”, de pe dreapta, executată de Riviş. Celălalt fundaş central al chişodenilor, căpitanul Viţan, a executat precis, Timişul Şag cedând astfel pentru a doua oară la rând cu 1-0 în deplasare, după eşecul de la liderul CSM Lugoj.

A fost un meci mai degrabă de uzură, pentru puncte şi cu puţine faze spectaculoase, în care FC Chişoda s-a impus prin Sîrbu – Golea, Gavriluţă, Viţan (cpt), Berceanu – Glava – Gherman (Ilcău), Glodean, Riviş (Sas), Dochiţa, Crişanov (Udrea). Pe bancă: Szofran, Bulaichi. Dacă Glodean a fost unicul jucător al gazdelor sancţionat cu cartonaş galben, în schimb Timişul Şag, care a protestat inclusiv pentru neacordarea unui penalty la Dan Puşcaşu, a fost „îngălbenită”, rămânând în ultimele 10 minute în inferioritate numerică.

CFR Timişoara – FC Auto Timişoara 4-1: Oberşterescu „dublă”

CFR – FC Auto, într-un derby al vestului Timişoarei, a fost 4-1 (2-1), după ce Vlădia a deschis scorul printr-un „eurogol” în minutul 2 pentru oaspeţii pregătiţi de Petre Vlătănescu şi Harry Pinzhoffer.

„Am început slab jocul şi deşi ne-am impus pe merit, n-am avut realizările aşteptate. Am câştigat în ciuda a numeroase nereuşite dar îi felicit pe jucători pentru efortul depus. M-au surprins plăcut cei de la Auto, s-au dovedit bine pregătiţi fizic, mi-au plăcut câţiva jucători de-ai lor”, a spus Florin Bugar, antrenor principal al vişiniilor, care revin astfel pe locul 2, la golaveraj, în dauna chişozenilor, cu care remizau 1-1 la Gara Mare.

Fără Parfenie, accidentat, şi Purda, indisponibil, CFR a apelat la improvizaţii în formula de start, cu 3-4 repoziţionări de jucători în cadrul echipei, mai ales în apărare. „Lipsa unui jucător, doi, se simte mult la noi. Am primit acordul AJF Timiş de a disputa acasă meciul cu Arsenal Bucovăţ, programat etapa viitoare în deplasare, la solicitarea noastră de a beneficia de o suprafaţă mai bună de joc. Va fi sâmbătă la 11”, a mai spus Bugar.

Au marcat Ţigănaş, în minutul 27, Oberşterescu, în minutele 44 şi 59, respectiv Ungur, în minutul 81. CFR: Rain – Hriţcan (58, Ciobanu), Oberşterescu, Ţigănaş, Ionuţ Popa – Molcuţ (75, Tescu), Pătraşcu, Tică Popa, Stoican (55, Nicolaie) – Gheju (85, Iţu), Ungur. Pe bancă: Mercescu – Cornu.

FC Auto a cedat de la 0-1 în formula Ignea – Soare, Dominte, Matei, Taub – Nagy, Alex Avădanei, Vlădia – Ousmane (Pitic), Leleczi, Moţ (Formagiu). Pe bancă: Ilie – Agoston, Barb-Dudan, Szekely, Marius Avădanei.

Echipa feminină a clubului a făcut galerie divizionarei D, deplasându-se apoi în vederea jocului de duminică, la ora 10, la Real Craiova, într-un derby al seriei vestice în prima ligă feminină, pe care CFR îl abordează de pe locul 2.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: