CSM Școlar se desprinde după pauză de ACS Poli II, 5-1 (1-0), dar n-o prinde pe Ripensia

Vicecampioana de toamnă a Seriei a IV-a în Liga 3, CSM Școlar Reșița, a sperat până în ultima etapă că liderul începând cu runda a 22-a, Ripensia Timișoara, va face un pas greșit în lupta pentru titlu și implicit pentru promovare, iar roșu-negrii cărășeni au învins astăzi și pentru a cincea oară consecutiv, dar mai mult cu gândul la deznodământul din Ciarda Roșie, însă campioana din 2016 a Diviziei D Timiș s-a ținut foarte tare până la final, elevii lui Leontin Doană încheind și sezonul pe aceeași poziție secundă.

Reșițenii cădeau în clasament în urma Ripensiei după ce risipeau ultimele lor puncte în această campanie, 2-1 pentru CNS Cetate la Deva pe 21 aprilie, în etapa a 21-a, iar în ciuda faptului că nou-promovata CSM Școlar s-a impus în cele 5 apariții finale, n-a mai răsturnat ierarhia, dat fiind seria cel puțin la fel de bună a timișorenilor.

Campionii din 2016 ai Diviziei D Caraș-Severin au ajuns la un moment dat și în retur în fruntea clasamentului din C4, după al doilea succes consecutiv acasă din stagiunea de primăvară, 3-0 cu CSM Lugoj în runda a 17-a, urmând unui 3-1 în Valea Domanului cu ex-liderul CS Național Sebiș, însă eșecul cărășean de sub Cetatea deveană avea să se dovedească decisiv în economia returului.

Astăzi, cu gândul și la jocul Ripensia – Pandurii II, de la Timișoara, CSM Școlar a deschis scorul încă din minutul 3 al meciului acasă cu ACS Poli II prin Souleymane Keita, subiect al unei controverse în această ediție de campionat, cărășenii dublându-și avantajul cu un gol la fel de rapid după pauză, 2-0 care avea ulterior să se dubleze, în jumătatea secundă a reprizei a II-a, prin 3 reușite după golul de onoare al timișorenilor.

Foarte preocupați să revitalizeze fotbalul din Valea Domanului, amfitrionii au sperat până în ultima clipă în reușita unei noi promovări, învingând cu 5-1 (1-0) la căderea cortinei, a cincea victorie la rând pe tronsonul final, după succese numai la zero, acasă cu 4-0 cu Gloria Cermei și 2-0 cel mai recent cu CS Nuova Mama Mia, respectiv în deplasare cu 2-0 la cei din Alba Iulia și cu 1-0 weekend-ul trecut la Galda de Jos, într-o încleștare întreruptă de ploaia torențială și reluată a doua zi.

Reșițenii au completat astfel un parcurs perfect pe teren propriu în returul din 2017, în care s-au mai impus în Valea Domanului și cu 4-0 contra celor din Giarmata respectiv cu 1-0 cu UTA Bătrâna Doamnă, însă insuficient pentru adjudecarea locului 1, chiar dacă la un moment dat, după remiza 1-1 din 1 aprilie în Ciarda Roșie, la Ripensia, în etapa a 18-a, CSM Școlar deținea două puncte avans în fața timișorenilor. Rossonerii pierdeau însă în etapa a V-a din tur acasă cu galben-roșii din Ciarda Roșie, 1-3 în Valea Domanului, rezultat ce anunța potențialul și intențiile Ripensiei.

Astăzi, cărășenii au marcat încă din debutul întâlnirii, în urma unui corner, Keita reluând cu o lovitură de cap din careul mic, la colțul lung, unde se desprindea din marcaj: 1-0.

Negoescu a mărit avantajul ocupantei locului 2 în cel de-al doilea minut al reprizei secunde, 2-0 la care ”satelitul” grupării de Liga 1 și-a arătat mai mult periculozitatea prin pătrunderile lui Velcotă, ajuns nu doar o dată singur cu portarul reșițenilor, fără însă a reuși să înscrie. A făcut-o totuși Oprea, după o altă frumoasă acțiune timișoreană, purtată tot de Velcotă, a cărui reluare a fost urmărită cu atenție pe respingerea portarului: 2-1 în minutul 63.

CSM Școlar a stins însă rapid revirimentul formației de pe locul 9, iar la o nesincronizare a fundașilor centrali ai vizitatorilor Muselin a înscris în minutul 69 pentru 3-1.

O altă eroare defensivă i-a costat pe oaspeți încă un gol și spre final, mingea ușor deviată de Pop derutându-l pe Filip, iar balonul a sfârșit în calea lui Breșneni: 4-1 în minutul 84.

Cu diferite probleme de efectiv, ACS Poli II a încheiat sezonul într-o notă joasă, printr-un autogol semnat în prelungiri de Filip, cu piciorul, la o centrare cărășeană de pe dreapta: 5-1 (1-0) pentru CSM Școlar Reșița, care pierdea în tur pe ”Calor” cu 1-0.

A fost încă o seară tristă de mai pentru ”satelitul” lui ACS Poli II, ajuns la al cincilea eșec succesiv în secvența 1-0 în deplasare, 1-5 acasă, 4-1 în deplasare, 4-8 acasă și 5-1 astăzi pe arena ”Mircea Chivu”, ocazie cu care a abordat în premieră disputa în formula 4-4-2.

Fără Bîrnoi, reținut pe ultima sută de metri în lotul echipei prim-divizionare, aseară, după ce era în plan pentru deplasarea la Reșița, și fără Lazăr, suspendat, antrenorul Victor Collins s-a confruntat și cu refuzul unor rezerve trimise la încălzire de a fi înlocuitori și a intra în joc, astfel încât a apelat în cele din urmă la alți componenți, oferindu-i totodată debutul ca divizionar C portarului junior B Popeț, din generația 2001.

Rezerve neutilizate au rămas Murariu, Totic și Cherecheș, care au refuzat să intre, ulterior făcându-i-se galerie căpitanului în meciul cădere de cortină, Vasi, în ideea de a nu părăsi colectivul în această vară.

ACS Poli II a pierdut și pentru a noua oară în C4 în ediția 2016-2017, astăzi în alcătuirea Contra (88, Popeț) – Filip, Haruț, Podină (80, Dincă), Fridrich (70, Andreici) – Vasi – cpt., Oprea, Pop, Popan – Velcotă (80, Iordache), Pădurariu.

Cartonașe galbene: Haruț, Pădurariu, Velcotă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: