CSM Slatina – Ripensia 0-1 în martie în prelungiri, CSM Slatina – Ripensia 0-0 în aprilie în play-out cu bara lui Coulibaly pe final

Expertă a revenirilor în joc, Ripensia n-a mai fost nevoită și astăzi să se lanseze într-o cursă de urmărire pe terenul vecinei ierarhice ca și condamnate la retrogradare, dar în schimb și-a păstrat bunul obicei de a nu pierde în deplasare în 2021 – și pentru a cincea oară, prin a-și exersa noua specialitate, a remizei, a șaptea din nouă apariții în noul an, în condițiile în care n-avea nici un rezultat de egalitate după sezonul de toamnă, unicat în Liga 2. Învingători pe Olt pe 20 martie la ultima ieșire din retur, 0-1 la Slatina prin golul lui Ene din prelungiri, roșu-galbenii ar fi putut repeta figura și astăzi pe final la șutul lui Coulibaly din afara careului, în bară, dar la fel de bine și nou-promovații ar fi putut umfla nițel colacul de salvare în prelungiri, rămânând totuși 0-0

Primă remiză albă a Ripensiei în deplasare în acest campionat, după ce semna întâia remiză albă la încheierea sezonului regular, acasă cu nou-promovata din Recea, cealaltă vecină a sa de clasament, care s-a redesprins astăzi de timișoreni la două puncte, grație victoriei la matineu pe teren propriu cu Metaloglobus, 3-1 de la 0-1 la pauză, Coman în minutele 64 și 82 precum și Jucan în minutul 79 răsturnând scorul deschis de bucureșteni încă din primul minut. 

Implicit, ACS Fotbal Comuna Recea deține 29 de puncte și golaverajul 9-3 înaintea ultimelor 3 apariții, mai întâi în deplasare sâmbătă de la 11 la Constanța iar apoi, după o etapă pe tușă, acasă și cu CSM Slatina la finele lunii iar pe 8 mai la Cluj, în vreme ce Ripensia are 27 de puncte (golaveraj 3-2) și partide pe teren propriu duminică la matineu cu clujenii, pe ”Electrica”, la Târgu Jiu și din nou acasă, după o rundă pe margine, cu Metaloglobus, la căderea cortinei peste play-out. Iar comparația punctajelor vecinelor ierarhice de pe Bega și din Maramureș este relevantă în contextul evitării locului de baraj pentru menținerea în Liga 2, ocupat momentan de bănățeni. 

Context în care o victorie bis astăzi de la amiază în Oltenia ar fi fost net mai utilă elevilor lui Cosmin Petruescu, două puncte în plus. Spulberate spre final de bară, în minutul 84, când, servit din interiorul suprafeței de pedeapsă, Coulibaly a tras din afara careului, balonul ricoșând prin spatele portarului Preduț în calea lui Neagu, șutând și acesta în blocajul a doi adversari. Ripensia, cu înlocuiri efectuate de la pauză dar încă două și pentru ultimul sfert de oră, a continuat să insiste ofensiv pe terenul nou-promovatei doar cu infime șanse matematice de supraviețuire, însă slătinenii, cu o dublă schimbare în minutul 81, au trecut ultimii pe lângă victorie, în prelungiri, când Dobre a deturnat în corner șutul din careu al vârfului Stoica. Eventuală reușită care ar fi apropiat-o pe CSM la 5 puncte de bănățeni înaintea ultimelor 3 reprezentații… 

Ripensia poate așadar plânge cu un ochi dar și râde cu celălalt, având nevoie de eficiență lucidă și menținerea rândurilor strânse duminică la matineu cu AS FC Universitatea Cluj, pe ”Electrica”, ardelenii încheind astăzi intermediara pe Cluj Arena, de la ora 17, cu codașa din Târgu Jiu și cu șansa de a urca pe primul loc al Seriei A în play-out, deși cu un meci mai puțin jucat, eventual cu 35 de puncte în cazul unei victorii, față de cele 33 ale Metaloglobusului și Farului, constănțeni în așteptare astăzi pe margine.  

Victorioasă sâmbătă pe ”Electrica” în fața Comunei Recea, Ripensia s-a aliniat pe malul estic al Oltului într-o formulă identică, echipa învingătoare nu se schimbă, primele modificări survenind în schimb la pauză, când Valerii Macrițchi și Golda le-au lăsat locul lui Tudorache și Piftor, după o primă parte în care timișorenii au încercat să-l surprindă pe Preduț mai degrabă de la distanță și nu și-au fructificat rarele faze fixe avute, gazdele fiind în schimb mai incisive cu reluări din careu, imprecise însă, mai periculoase din lovituri libere din apropierea suprafeței de pedeapsă, cu Ianis Stoica respectiv Doman la pupitru, o mai veche cunoștință a fotbalului de pe Bega. Mai aproape de gol era unicul marcator al partidei directe de pe același teren de luna trecută, Mihai Ene, portarul deturnând de sub bară o tentativă a sa din afara careului, după o jumătate de oră.

Frica de rezultat avea să-și pună amprenta și pe partea secundă, abordată și de olteni cu forțe proaspete, teama de înfrângere fiind prea mare, trac și în situații de finalizare, Stoica dar și căpitanul ripensist Călin ori Sokovic risipind situații destul de bune. Sârbul avea să fie înlocuit înaintea ultimului sfert de oră, când intra Pădurariu dar și Neagu, însă Ripensia a încheiat fără a marca în deplasare pentru prima oară în 2021. Dacă o vor costa cele două remize albe cu vecinele nou-promovata din Recea și Slatina, va rămâne de văzut după următoarele 4 etape, când i-ar putea fi eventual prelungit programul cu un baraj tur-retur cu alde reșițeni sau Unirea Slobozia.  

Cert e că Ripensia n-are căutătura unei formații apăsate de retrogradare, sugestive fiind și cele peste 180 de minute de fotbal fără gol primit pe același teren al unei candidate bine conturate la revenirea în Liga 3, din Slatina, iar chiar și mai elocvent fiind aspectul că timișorenii au jucat de la egal la egal în acest campionat cu 3 grupări aflate acum în play-off, remizând 2-2 atât la Rapid cât și la Dunărea Călărași.

Prestații și rezultate care pot conferi încredere că bănățenii se vor ridica la nivelul altor aspirante la play-off, ”U” Cluj și Metaloglobus, viitoarele lor vizitatoare în play-out, dispute din care elevii lui Petruescu ar avea în principiu nevoie măcar de o victorie pentru a-și asigura saltul peste nou-promovata comunală. 

Cele mai întortocheate sunt căile fotbalului în regim de ”alertă” pentru exponentele mediului privat într-o sport rege intern avid cuplat banului public… 

*

CSM Slatina: Preduţ – Iana, Manea, Preda, Pisăru (minutul 81, Necşulescu) – O. Popescu, D. Toma – cpt. (81, Bodri) – D. Oprescu (58, C-tin. Radu), Doman, Deta (46, Rogoveanu) – I. Stoica.

Rezerve neutilizate: Velcu – Enache, Cotigă, Motroc, Ceapă.

Antrenor: Cristian Stănculeţu.

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Rogac, Fridrich, Gladun – Călin – cpt., Coulibaly, V. Macrițchii (minutul 46, Tudorache) – Golda (46, Piftor), Sokovic (76, Pădurariu), Ene (76, Neagu).

Rezerve neutilizate: Miklos – Sturzu, Lalic, Vasluian, Stoi.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Găman (Craiova) – Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Bobe (Videle); rezervă: Georgescu (Bucureşti). Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Dincă (Călăraşi).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: