Cu 4 campioni europeni la minifotbal, Lorena – prima la potou! Biled, unica neînvinsă, Periam – la golaveraj. RETROSPECTIVĂ: campionii de toamnă ai ligii a V-a, ”Județ” Timiș

O retrospectivă cu lux de amănunte și declarații, focalizând pe liga a V-a timișeană, Campionatul Judeţean, mai precis asupra campionilor de toamnă din cele trei serii: Avântul Periam, Voinţa Biled şi Lorena Giarmata Vii…

Anul trecut pe vremea aceasta, iernau ca lideri Ripensia Timișoara, în Seria I, AS Murani, în Seria a II-a, și Avântul Chizătău, în Seria a III-a, primele două și promovând, cu 11 puncte avans respectiv la golaveraj. Cei din Chizătău au fost ulterior întrecuți de Voința Mașloc. Rămâne de văzut dacă în 2015 grupările din Periam, Biled și Giarmata Vii își vor menține pozițiile. Dar până atunci, retrospectiva…

*

Seria I

AS Avântul Periam: lider la golaveraj în dauna lui Becicherecu Mic II

Anul înfiinţării: 1938; culorile clubului: alb-albastru.

A început perfect în primele trei etape, cu victorii la rând, iar în următoarea rundă a smuls cu greu un punct acasă, 1-1 în faţa unei nou-promovate, AS Seceani. Au urmat însă alte 4 succese la rând, prima înfrângere suferind-o la o nou-promovată, Unirea Jimbolia, 1-2 în etapa a IX-a.

Avântul Periam: campioană de toamnă în Seria I

 

A urmat un alt ”careu” de 4 noi victorii consecutive, cea mai clară, 7-0 cu Plavii Delia Sâmpetru Mare.

Ultimele două etape au fost ceva mai slabe pentru liderul seriei, care a reuşit numai un punct, şi acela în deplasare la Steaua Roşie Variaş, 0-0. A doua înfrângere a suferit-o acasă, cu echipa timişoreană Tricoul 1 Iunie: 1-2.

Dar iată şi celelalte rezultate obţinute: 4-0 cu AS Unirea 1975 Tomnatic, 6-2 cu AS Unirea Grabaţ, 1-0 la Becicherecu Mic II, ocupanta locului secund, la egalitate de puncte și despărţite de golaveraj, 3-1 la Vulturii Comloşu Mare, 1-0 cu Spartak Gottlob, 3-2 la Mureşul Cenad, 3-2 cu AS Carani, 3-1 cu Voinţa Valcani, 7-6 la Pobeda Dudeştii Vechi II (un rezultat surprinzător în privinţa scorului) și 3-0 la Dacia Cărpiniş.

Linia de clasament: 15  11  2  2 44-19 35 puncte şi +11 la adevăr.

Golgeterul echipei este Ionuţ Ologu, cu 10 goluri marcate.

Conducerea clubului are următoarea componenţă…

Preşedinte: Cornel Dumitraş.

Vicepreşedinte: Ioan Uşvat.

Organizator de competiţii: Nicolae Tutulea.

Antrenor principal: Marcel Cionca.

Antrenor cu portarii: Liviu Mirodone.

Medicul echipei Diana Bota.

Lotul de jucători: Zubaşcu, D. Vizaru, Bura, Dicuţ şi Vorinca (portari); Bădulescu, Olărean, Muntean, C. Filip, Nicolescu, Lazăr, Moldovan, Totorean, Komuves (fundaşi); Petric, Uşvat, Berce, Bode, I. Filip, Coc şi Lăcătuş (mijlocaşi); Ologu, Jivan, Iţu, Hulbăr, Bulumaci, G.Vizaru şi Toma (înaintaşi).

În perioada vacanţei, conducerea clubului are în program perfectarea unui cantonament de iarnă, după toate probabilităţile la Buziaş, cu întreg lotul de jucători, un lucru mai puţin obişnuit în acest eşalon. Plus participarea la Cupa de Iarnă dedicată echipelor din liga a V-a.

Marcel Cionca (antrenor): ”A fost un tur mulţumitor pentru noi, dar se putea şi mai bine dacă am fi fost concentraţi la maxim la meciurile unde unde am clacat. Despre arbitraje, au fost bune, nu ne plîngem ca în ediţiile trecute. O menţiune doresc să remarc, la început am mers cu microbuzul în deplasările efectuate, iar acum, când avem un lot foarte lărgit, mergem cu autocarul, şofer fiind chiar Liviu Mirodone, antrenorul cu portarii!”

*

Seria a II-a

Voinţa Biled: singura echipă neînvinsă, doar un semieşec!

Anul înfiinţării: 1972; culorile clubului: alb-albastru.

După ce în urmă cu 6 ani a promovat din ”Promoţie” și în toate aceste sezoane s-a luptat din greu să se salveze de la retrogradare, iată că în această nouă ediţie de campionat Voința şi-a strâns rândurile iar iubitorii de sport și fotbal, împreună cu primarul Cristian David, au reformatat totul la clubul din Biled. S-au unit, ataşându-se  de echipă, au pus la punct terenul de joc, vestiarele şi, nu în ultimul rând, au adus jucători cu experienţă. Rezultatele se văd, după prima jumătate a campionatului…

Voința Biled: campioană de toamnă în ”Județ”, Seria a II-a

 

A suferit un singur semieşec, 1-1 în deplasare la Unirea Banloc. În rest, victorii, cu toate că pe teren propriu a conturat 4 succese la limită, în deplasare mergându-i în schimb mai bine.

Iată rezultatele obţinute: 5-0 la Deta, 6-1 cu Unirea Ghilad, 4-1 la Millenium Giarmata II, 1-0 cu ocupanta locului secund, ACS Poli II, 4-3 la Diniaş, 2-1 cu Flacăra Parţa, 5-0 la AS Gloria Utvin, 2-1 cu Solventul Timişoara, 2-1 la Inter Foeni, 3-1 cu Unirea Cerneteaz, 4-1 cu Rapid Săcălaz, 6-0 la Sânmihaiu Român şi 5-1 la Atletico Liebling.

Este singurul club care nu a cunoscut înfrângerea în acest tur de campionat al ligii a V-a timişene, având următoarea linie de clasament: 14  13  1  0 50–12 40 puncte şi + 22 la adevăr.

Golgeterul echipei este Constantin Drăguşi, cu 12 goluri marcate, urmat de Adrian Sabatino şi Alin Stroe, ambii cu 7 reuşite.

Cel mai tânăr jucător este Flavius Tomescu: 19 ani.

De menţionat că numai 8 jucători sunt din localitate, ceilalţi fiind cooptați din oraş.

Conducerea clubului are următoarea componenţă:

Preşedinte: Nicu Bogdan.

Vicepreşedinte Marcel Mărcuş.

Director ethnic:Florian Zainea.

Organizator de Competiţii: Viorel Iezan.

Medicul echipei: Liliana Călinar.

Antrenor: Cornel Mihalache.

Lotul de jucători: Nicu Bogdan jr, Iulian Drăguţi (portari); Ionuţ Roman,Constantin Drăguş, Raul Brustureanu, Vlad Ardelean, Andrei Nimicianu, Adrian Meltiş, Alexandru Vlaic şi Giani Ienciu (fundaşi); Cătălin Spânu, Flavius Tomescu, Eduard Borşan, Silviu Lorencz, Andrei Blaga, Denis Răducanu şi Cornel Mihalache (mijlocaşi); Adrian Sabatino, Teodor Olar, Alin Stroe şi Florin Sandu (atacanţi).

Nicu Bogdan (preşedinte): ”Suntem mulţumiţi că toţi jucătorii noi veniţi s-au integrat repede în sânul echipei şi au dovedit că au caracter, jucând cu dăruire şi ambiţie pentru culorile clubului. Suntem singura echipă neînvinsă la sfârşitul turului din Campionatul Judeţean. Suntem conştienţi că în retur va fi greu, întrucât toate echipele vor juca pentru a învinge liderul. Obiectivul nostru este promovarea în eşalonul superior. În luna ianuarie echipa a fost invitată la un turneu în Franţa, iar la revenirea în ţară avem preconizate câteva jocuri amicable. Primul va fi sigur cu echipa fratelui meu, Elty Neagoe, din liga a treia, Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic, iar după aceea mai vedem”.

*

Seria a III-a

FC Lorena Giarmata Vii, pe ultima sută de metri campioană de toamnă!

Anul înfinţării: 1986; culorile clubului: roşu-albastru.

După ce a ratat ediţia trecută la mustaţă promovarea în favoarea lui Voinţa Maşloc şi după insuccesul din finala Cupei României, în faza judeţeană, pe teren propriu cu ASU Politehnica, FC Lorena s-a reorganizat şi a transferat nu mai puţin de 7  jucători de valoare, sperând să nu mai rateze promovarea în liga superioară.

Cei de la Lorena Giarmata Vii, primii la finele turului Seriei a III-a

Chiar dacă a fost întrecută în etapa a IV-a, la Lugoj, de Vulturii II, care a fost lider până în penultima etapă, find detronat după egalul de la Bacova, FC Lorena a devenit campioană de toamnă, în urma victoriilor în lanţ până la sfârşitul turului.

Gruparea din Giarmata Vii a reuşit următoarea linie de clasament: 15 14 0 1 54-5 42 puncte şi +18 la adevăr, obţinând următoarele rezultate: 3-0 cu FC Bazoş, 2-0 la Real Dragşina, 4-0 cu Avântul Chizătău, 6-0 cu Meget Remetea Mare, 2-0 la AS Boldur, 4-2 cu Autoliv Lugoj, 3-0 la AS Bacova, 6-0 cu Viitorul Ştiuca, 4-1 la AS Buziaş 2013, 2-0 cu Avântul Topolovăţu Mare, 3-0 la Padeşul Nădrag, 7-3 cu Bacova, 5-0 cu Timişul Urseni, încheind cu o victorie în deplasare, 3-1 la AS Gruni.

Golgeterul echipei este Deian Pecarov, cu 16 goluri marcate, secondat de Sebastian Lobonea, având 14 goluri.

Cel mai tânăr este portarul echipei, Cristian Toma, în vârstă de 23 de ani.

Campioni de toamnă la fotbal, campioni europeni de... minifotbal: Călugăreanu, Costândana, portarul Popa și Nicolin

 

Nu-i putem trece cu vederea pe cei patru componenţi ai lotului naţional de minifotbal al României, care au devenit din nou campioni europeni în această toamnă: Cristian Popa, portar și căpitanul selecționatei ”tricolore”, Nicolae Costândana, Miroslav Nicolin şi Adrian Călugăreanu.

FC Lorena este calificată în turul următor din faza judeţeană a Cupei României!

Staff-ul administrativo-tehnic al clubului este următorul:

Preşedinte: Costel Baci.

Vicepreşedinte: Alin Oprea.

Director Sportiv: Laza Daniel.

Organizator de competiţii: Miroslav Nicolin.

Medicul echipei: Mia Lazăr.

Antrenori: Cristian Popa şi Emanuel Pătraşcu.

Lotul de jucători are următoarea componenţă: Cristian Toma şi Cristian Popa (portari), Cosmin Pătru, Valentin Danci, Cristian Curea, Cornel Irimia, Cristian Puiu, Marius Văcaru, Ciprian Militaru, Alexandru Marincu (fundaşi); Nicolae Costândana, Miroslav Nicolin, Florin Botezatu, Sebastian Filip, Bogdan Inoveanu, Marius Nichiteanu, Eugen Ciocan, Daniel Radu, Claudiu Dumitru (mijlocaşi); Deian Pecarov, Adrian Călugăreanu, Sebastian Lobonea şi Florin Dochiţa(atacanţi).

După cum se observă, FC Lorena are cel mai bun atac, superior celorlalți lideri, din celelalte serii, cu 54 goluri, dar şi cea mai bună apărare, cu numai 5 goluri primite, din care 3 din… 11 metri.

Costel Baci (preşedinte): ”Sincer să fiu, fără sprijinul Primăriei nu aş fi răzbătut şi nu aş fi avut curajul să am un asemenea obiectiv îndrăzneţ, promovarea în eşalonul patru. Doresc să le  mulţumesc domnilor Primar, Vasile Dorel Cădariu, Viceprimar, Marcel Cinca, Sorin Prilipceanu şi lui Dinu Spătar, care sunt alături de echipă, acordându-ne tot sprijinul financiar şi material. Aşteptăm revanşa cu ASU Politehnica, atât pe terenul mare cât şi la minifotbal. În privinţa arbitrajelor avute în prima parte a campionatului, pot spune că arbitrii cu experienţă nu fac greşelile pe care le vedem la garda tânără, care nu cunoaște regulamentul. Dar în schimb se vede un comportament mai adecvat faţă de anii anteriori. Obiectivul echipei este promovarea în liga a IV-a”. 

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 1

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: