Cu alb-negrii Motreanu și Fridrich titulari, România U17 pierde la startul calificărilor Europenelor, în Andorra

Selecționata sub 17 ani a României a debutat cu un eșec în Grupa 12 de calificare a primei faze preliminare din cadrul Campionatului European al categoriei de vârstă, al cărui turneu final de 16 echipe va avea loc anul viitor, în luna mai.

Juniorii români au pierdut în această după-amiază în primul joc al grupei patrulater de la Andorra la Vella, 1-2 la pauză 1-1 cu Republica Cehă, Mihalcea egalând în minutul 27 reușita lui Plachy din minutul 11 dar roș-galben-albaștrii primind încă un gol și în primul sfert de oră al părții secunde, de la Sadilek, în minutul 49.

Doiarul Radu Motreanu și treiarul Harald Fridrich, juniori crescuți de ACS Poli Timișoara, au alcătuit linia defensivă a României U17, iar Sebastian Velcotă, colegul lor de club, cu numărul 18 în selecționată, a intrat în minutul 76, în locul lui Carlo Casap, un alt tânăr plămădit de gruparea de pe Bega dar ajuns între timp la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

România U17 mai are de jucat sâmbătă după-amiază, cu Danemarca, și marți cu gazda Andorra, primele două clasate la finele turneului patrulater calificându-se direct în faza secundă, Turneul de Elită. Totodată, câteva ocupante ale locului 3 cu cel mai bun punctaj împotriva primelor două clasate vor accede la rândul lor în turul următor al întrecerii. Faza inițială constă în 13 grupe a câte 4 reprezentative.

Florin-Radu Răducioiu i-a utilizat astăzi pe 12. Dur-Bozoancă – 2. Motreanu, 3. Fridrich, 4. Ghiță, 5. Kilyen, 7. Ciobanu, 8. Oaidă (62, Casap; 76, Velcotă), 9. Coman, 10. Hagi – cpt., 11. Mihalcea, 13. Tănase, pe bancă rămânând Poiană – Costache, Gîsă și Căpușă.

Nici selecționata sub 18 ani a României n-a câștigat zilele acestea, marți remizând 3-3 (1-2) cu omologii sârbi, meci în care Sebastian Mailat, de la LPS Banatul, a intrat în ultimele câteva minute, iar astăzi fiind depășită cu 4-1 (0-1) în revanșa disputată tot la Vrsac, în care timișoreanul a rămas pe banca de rezerve.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: