Cu altă garnitură, Ghiroda ia la a treia încercare primele puncte la Dunăre

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a încheiat cu o victorie în deplasare faza play-off a Seriei 7 în Liga 3, fruntaşa obţinând astfel primele sale puncte în acest campionat la Drobeta Turnu Severin, acolo unde ceda Viitorului Şimian atât în sezonul regulat, cu 2-1 în toamna lui 2023, cât şi pe 13 aprilie, cu 2-0 în prima din cele 3 întâlniri cu mehedinţenii în grupa I valorică. Sâmbătă de la ora 16, timişenii le-au înscris mehedinţenilor 4 goluri pentru a doua oară la rând, 4-2 (2-0) semnat cu o altă formulă cu 4 zile înaintea manşei I de pe „Electrica” a semifinalei cu Politehnica din barajul de promovare în Liga a II-a, dispută programată la Timişoara miercuri de la ora 18.

Ghirozenii pregătiţi de Sorin Bălu, campioni ai Seriei 7 atât după sezonul regulat cât şi înainte de termen în play-off, au încheiat faza grupei I valorice cu o suită de 3 victorii, cea repurtată pe malul Dunării în etapa a IX-a şi ultima din play-off fiind a cincea în mini-campionatul „zonei 1-4”, reuşind aşadar a câştiga majoritatea acestor dispute.

Bănăţenii s-au prezentat în capitala Mehedinţiului cu gândul la deplasarea de miercuri pe „Electrica”, aşa încât au aliniat o altă garnitură, dar au şi ţinut să încheie cum se cuvine apariţiile în play-off, prin a-şi onora blazonul de campioni ai seriei, revanşându-se cu ultimul prilej în faţa unicilor lor învingători în grupa I valorică, Viitorul trecând luna trecută cu 2-0 pe „Municipalul” severinean de elevii lui Bălu, ai căror egali au şi fost la revederea din 3 mai de pe „Emilian Pavel”, 4-4 înaintea suitei victorioase finale a lui Mancaş şi compania.

Galben-albaştrii n-au lăsat lucrurile nerezolvate, a încheia faza play-off fără a dispune în 3 întâlniri de mehedinţeni, eliminaţi din cursa calificării în semifinalele barajului şi chiar ultimii înaintea rundei de astăzi în „zona 1-4”, cu două puncte în urma devenilor, oaspeţii mai motivaţi rămânând cu bine „în priză” pentru duelurile cu Politehnica prin a învinge în Oltenia.

Unde Sorin Bălu s-a bazat la start pe Mosoarcă – Coroiu, Datcu, Hecsko, Ilie, Precup, Miclău, căpitanul Jichici, Bulza, Buţu şi Popa.

Juniorul Buţu deschizând scorul deja în primele 10 minute iar căpitanul Petrişor Jichici stabilind scorul la pauză dintr-un penalty transformat în minutul 44, semnatar apoi al „dublei” în minutul 72, la zece minute după ce Amrichate reducea din deficit pentru Viitorul Şimian.

Marcatoare la intrarea în ultimul sfert de oră şi prin Fabio Trip, crescut în fotbalul timişorean, ultimul cuvânt avându-l însă juniorul Alessandro Vaccari, din generaţia 2006, introdus pe parcurs de Bălu şi care a stabilit rezultatul final: 2-4.

Iar astfel, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a completat deplasările din play-off cu victorii la două goluri diferenţă, cu 3-1 în Dolj şi 4-2 în Mehedinţi, după ce le aborda pe scut, învins mai întâi la Drobeta Turnu Severin, egal apoi devenilor sub Cetate, 3-3.

Timişenii încheiau de fapt şi sezonul regulat tot cu o victorie la două goluri diferenţă în deplasare, atunci în Caraş-Severin, la zero la Lupac, ceea ce le asigura atunci câştigarea sezonului regulat la două puncte în faţa celor din Filiaşi.

De astă dată într-un duel fără miză reală, pentru ambele formaţii, vizitatorii fiind câştigători în avans ai fazei play-off şi implicit ai campionatului, ceea ce nu i-a determinat însă a trata cu detaşare ieşirea la Dunăre. Dimpotrivă, au conferit o foarte bună notă de seriozitate la capătul unui parcurs remarcabil în C7.

Iar de-acum „dubla” cu „violeţii” de pe locul 2 în C8.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: