Cu cea mai ermetică apărare în turul Diviziei D Timiș, Timișul Șag redevine campioană de toamnă

CS Timişul Şag poate fi catalogată ca o plăcută surpriză prin faptul că după 2 ani a redevenit câștigătoare a primei jumătăți de campionat în Divizia D Timiș, într-o reeditare a parcursului în prim-plan din toamna lui 2017. Atunci, iarna n-a fost de bun augur iar în retur a cedat pasul și șefia, preluată de ACS Dumbrăvița. Ce va fi în 2020, rămâne de văzut, dar cert este că după două sezoane a repetat performanţa de a încheia turul pe poziţia întâi, cu linia de clasament 17 12 2 3 35-12 38 de puncte și +14 la adevăr.

Un punct este avantajul în frunte al Timișului după 17 etape, față de vicecampioana de toamnă Avântul Periam, urmată la încă un punct distanță de nou-promovata timișoreană CSU Universitatea de Vest, un podium așadar cât se poate de comprimat, opt puncte despărțindu-i pe cei din Șag de ocupantele pozițiilor 4-5, din Buziaș și Carani. Cu contracandidatele de pe podium, CS Timișul va juca în runde consecutive din prima jumătate a returului din 2020, în cea de-a patra și a cincea etapă, la Periam respectiv pe propriul teren cu ”universitarii” în galben-albastru.

În tur, debutul a fost efectuat cu dreptul, victorie în deplasare la retrogradata CS Millenium, 2-0 la Giarmata, urmat de un succes la trei goluri diferenţă 4-1 acasă cu CS Unirea Sânnicolau Mare, aducând instalarea pe locul I. Un alt triumf a obţinut la Voinţa Maşloc, cu 5-2, ceea ce a menţinut-o în continuare lider. În etapa a patra venea și primul eşec, 2-3 acasă cu Avântul Periam, cedându-i locul I în rocadă.

Oarecum surprinzător, reacționa imediat prin a reuşi o victorie în deplasare la CSU Universitatea de Vest din Timişoara, pe terenul CFR, cu identicul 0-2. Ca apoi să izbutească un rezultat victorios la limită acasă cu rivala sa Progresul Ciacova, 1-0. Primul rezultat de egalitate l-a înregistrat la Orţişoara, 1-1 cu Cocoșul, urmat de un semieşec pe teren propriu, 0-0 cu nou-promovata CS Phoenix Buziaş, revenind pe căi victorioase printr-un scor de forfait în deplasare, tot la o nou-promovată, Rapid Săcălaz.

Ca apoi să câştige din nou la limită acasă, 1-0 cu AS Peciu Nou, dar să şi piardă cu acelaşi scor la Dudeștii Vechi, primă înfrângere afară. Duş rece care i-a trezit la realitate, reuşind cinci victorii consecutive, 2-0 acasă în faţa celor de la Deta, 5-0 la Tomnatic drept cel mai clar succes, 2-1 cu CSC Dudeştii Noi, 2-1 în deplasare la ACS Carani și 2-0 cu CSM Lugoj.

În ultima etapă a turului a cedat însă în faţa celor de la Seceani, cu 1-0, dar chiar şi cu această înfrângere a încheiat pe locul I. A obţinut așadar 6 victorii acasă şi tot atâtea succese în deplasare, înregistrând și două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.

Ca punct forte, deține cea mai impenetrabilă apărare din toate cele 18 competitoare din liga a patra, cu numai 12 goluri primite, numărul 12 figurând și în dreptul loviturilor de la 11 metri de care a beneficiat, dintre care două au fost ratate de Aleksandar Radovan, în etapa a doua în deplasare la Unirea Sânnicolau Mare şi tot în deplasare la Carani, ambele jocuri fiind însă câştigate de CS Timișul, chiar dacă nu a marcat din penalty.

Iar apropo de goluri, principal marcator al echipei este Armin Şultz, cu 11 reușite, urmat de Aleksandar Radovan, cu 8 goluri.

În altă privință, Timișul s-a ales şi cu două cartonaşe roşii, încasate de Rareş Anghel. Dar iată și componența lotului de jucători… Mihai Boşca (portar); Lucian Robotă, Constantin Buruiană, Mircea Petru Gâtin, Cristian Racocianu, Alin Cristian Seculin, Bogdan Costea, Mircea Ardelean, Paul Cojocar, Rareş Anghel (fundaşi); Iulian David, Gheorghe Costescu, Radu Jude, Alin Flavius Roşu, Andrei Mihăiţă Păianu, Dan Dragomirescu, Gheorghe Sabău, Flavius Petrişor, Robert Ştefan (mijlocaşi); Armin Şultz, Aleksandar Radovan şi Daniel Nicolaescu (atacanţi).

Ca structură a staff-ului clubului, manager al secţiei de fotbal este Adrian Ianoşev, director executiv Daniel Precup, organizator de competiţii Darius Ianoşev, iar antrenori Dejan Ianoşev, Gheorghe Costescu şi Florin Damian, medicul al echipei fiind doamna Codruţa Vodă.

Și ca o completare, în weekend, după tur, CS Timișul s-a aliniat și în Cupa de Iarnă la fotbal în sală a divizionarelor ”D”, apelând strict numai la juniori, seniorii intrând în vacanţă competițională, dar nu și în ceea ce privește antrenamentele.

Iar Adrian Ianoşev, manager al secţiei de fotbal şi antrenor principal, ne-a răspuns la câteva întrebări…

– Aţi încheiat pe locul I turul în ”D” Timiș, cu un punct avans față de locul secund şi două de locul trei, o diferenţă minimă…

Adrian Ianoșev: ”Da, este adevărat, diferenţa de puncte este foarte mică faţă de următoarele două clasate. Noi am încheiat pe un loc pe care la începutul campionatului nu îl speram, cu toate că după perioada de pregătire, în urma rezultatelor obţinute şi mai ales după victoria obţinută la Universitatea de Vest din Timişoara, am prins încredere. Am întâlnit o echipă etalon a campionatului iar acest rezultat a creat premizele acestui parcurs. Sincer, nici măcar înaintea meciului cu Lugoj, din penultima etapă, nu credeam că la sfârşitul turului vom termina în fruntea clasamentului…”

– Ce părere aveţi de nivelul valoric, faţă de ediţia trecută?

A.I.: ”Nivelul regresează de la un an la altul, pentru că nu mai sunt posibilităţile din anii trecuți. Acum e lucru mare dacă reușeşti să efectuezi două antrenamente pe săptămână, plus ai un meci oficial sâmbătă. Echipele sunt mai echilibrate şi implicit jocurile nu se ridică la un nivel superior”.

– Aţi întrat în vacanţă după participarea la Cupa de iarnă?

A.I.: ”În primul rând vă pot spune că am trimis juniorii la Cupa de Iarnă. Încă nu am intrat în vacanţă, le vom da drumul băieţilor la sfârşitul săptămânii viitoare, după banchetul de sfârşit de an, pe care îl vom avea împreună cu toţi jucătorii”.

– Ce obiectiv ați schițat în legătură cu promovarea, ţinând cont că şi în urmă cu doi ani aţi încheiat turul tot pe locul I dar n-a fost păstrat în retur?

A.I.: ”Odată cu încheierea turului, ne-am reunit într-o şedinţă de comitet director, în care am analizat evoluţia bună din acest campionat, după prima jumătate a sa, şi am stabilit coordonatele pe care ne vom baza în continuare. Unul din punctele forte fiind promovarea echipei de liga a patra în următorul eşalon valoric, superior, lucru pe care toată comunitatea îl aşteaptă de multă vreme. În aceste condiţii, vom avea nevoie de sprijinul Consiliului Local Şag şi al societăţilor comerciale de pe raza comunei. Avem o societate mare pe raza comunei, Baumit, şi avem promisiuni că în luna ianuarie ne vom aşeza la masă şi sperăm la un sprijin consistent. Chiar ar fi asul nostru din mânecă şi sperăm să fie într-un ceas bun! Pot spune cu certitudine că domnul primar Alin Flavius Roşu este trup şi suflet pentru bunul mers al sportului în comună, mai ales că iubeşte fotbalul, ţinând cont că a fost arbitru şi fotbalist – este îndrăgostit de acest fenomen! În încheiere, prin intermediul Sporttim, doresc să mulţumesc colaboratorilor mei, staff-ului tehnic şi jucătorilor – de la seniori până la copii şi juniori, şi nu în ultimul rând tuturor le doresc Sărbători Fericite, un an cât mai îmbelşugat, cu multe sănătate, fericire, împliniri şi La Mulţi Ani 2020!”

Ultimele rezultate din turul Diviziei D Timiș, pe coloana clasamentelor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: