Cu Doru Andrei intrat la pauză, România U19 bate Croația la ea acasă și e cu un pas la turneul final EURO din Slovacia: 1-2 (1-1)

Juniorii mari ai României au făcut un pas și mai mare spre turneul final al Campionatului European sub 19 ani programat în Slovacia în perioada 18 iunie – 1 iulie 2022, fază finală cu 8 reprezentative a cărei tragere la sorți va avea loc luna viitoare, ”tricolorii” selecționați de Adrian Văsâi întrecând astăzi de la ora 13 tocmai gazda Croația în întâlnirea la vârf de la mijlocul campaniei în grupa patrulater din Turul de Elită al EURO U19.  

Precum miercuri, când au luat un start lansat la Velica Gorica, dispunând cu 5-1 (3-1) de Georgia U19, românii au deschis scorul tot încă din primul sfert de oră prin același nouar Andreas Chirițoiu, de la divizionara secundă Unirea Constanța, și au primit din nou gol până la pauză, 1-1 în minutul 28, Speljak înscriind pentru elevii lui Josip Simunic.

Văsâi a abordat întâlnirea cu ex-iugoslavii cu 8 dintre titularii partidei de miercuri, printre care și decarul Rareș Ilie, marcator al golului victorios în minutul 72, din lovitură de la 11 metri, acordată pentru un fault asupra sa în suprafața de pedeapsă: 1-2. 

Implicit, cu alte 3 puncte adjudecate astăzi la Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac), dar și cu un golaveraj pozitiv, 7-2, România U19 este în fața unei reușite notabile, cea de-a treia apariție în Croația fiind programată marți 29 martie, în runda finală, de la ora 13, cu Islanda, pe Gradski stadium din Velika Gorica. 

România U19 a început contra gazdelor cu Popa – Pantea, Dănuleasa, Coubiș, Pîrvulescu (care îl înlocuia în jocul inaugural înaintea pauzei pe Amzar) – Mihai, Pandele – Andronache, Ilie, Hofman – Chirițoiu, noutăți la start fiind și Andronache respectiv Hofman, în locul lui Bodișteanu și Rădăslăvescu. 

”Tricolorii” au avut și astăzi o înlocuire în prima repriză, ieșind Mihai și intrând Popescu, iar alta la pauză, când ”violetul” polist Doru Andrei i-a luat locul lui Hofman. Tănasă intra după o oră de joc în locul marcatorului Chirițoiu iar Botond pentru ultimul sfert de oră în locul lui Pîrvulescu. Gazdele efectuau 3 înlocuiri în minutul 83, fără însă a izbuti egalarea.

Succes notabil al juniorilor sub 19 ani români în patria vicecampioanei mondiale de seniori.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: