Cu dublele lui Leoveanu, Matei și Goia, LPS Banatul, 6-0 în finala ”Trofeului Gheorghe Ola”. Petcu: ”Nu-i o surpriză, e o generație de excepție” Și premiile individuale rămân pe Bega: Matei, Horvath și Popescu

Cu certitudine, câțiva mici fotbaliști ai Timișoarei se vor bucura săptămâna viitoare și mai mult decât alții dar și decât în alți ani în preajma bradului de Crăciun, dat fiind adjudecarea acasă a unei tradiționale competiții naționale de fotbal în sală rezervată copiilor de 9 ani, din generația 2010. LPS Banatul a câștigat în această seară ultimul act al turneului final al ediției din acest an a ”Interligii de Iarnă – Trofeul Gheorghe Ola”, și nu oricum, ci trecând cu 6-0 de oaspeții vasluieni din sala ”Constantin Jude”, triumf completat de premiile individuale magnetizate fără excepție de talentații elevi ai lui Cristian Petcu. Care tot continuă să lanseze aspiranți pe bandă rulantă, contrastul apărând la gestionarea acestei zestre de potențial uman de către administratori ai fotbalului și la trecerea spre seniorat, mereu teren minat pe dreptunghiul verde carpatin. 

Până una alta, explozie de bucurie în bătătura fotbalului timișorean, generată de ”piticii” de 2010 din curtea Liceului cu Program Sportiv ”Banatul”, o nouă garnitură asamblată din timp cu succes de acest excelent căutător și lansator de talente juvenile, Cristian Petcu.

Care și-a ghidat elevii spre câștigarea uneia dintre grupele turneului final, pregătind apoi finala cu trofeul pe masă de la orele serii. Mai întâi, în cursul zilei, ultimele jocuri din Grupa A s-au încheiat cu rezultatele CSJ Știința U Craiova – CS Luceafărul Cluj 5-4 (2-2) și LPS Banatul – FC FCSB Academy 1-1 (1-1).

Ovidiu Merai deschidea scorul pentru LPS Banatul în minutul 19, ca apoi, trei minute mai târziu, să fie egalată prin golul marcat de Sasha Pavel, care a adus primul punct ”pepinierei” clubului din Liga 1, dar şi ultimul pentru bucureşteni în acest turneu final. Cu mențiunea că antrenorii Cristi Petcu şi Ionuţ Vucea au folosit în acest ultim meci din grupă jucători care au evoluat mai puţin în primele două partide, încheiate luni cu victorii. În consecință…

  Clasament

1. LPS Banatul Timişoara 3 2 1 0 12-6 6 7
2. CSJ Știința U Craiova 3 2 0 1 13-10 3 6
3. CS Luceafărul Cluj 3 1 0 2 8-12 -4 3
4. FC FCSB Academy 3 0 1 2 3-8 -5 1

În Grupa B, tot astăzi, ACS Chelsea București – Real Junior Vaslui 2-3 (1-2), într-un meci direct decisiv pentru pătrunderea în finală, și AFK Csikszereda – ACS Prosport Academy 0-3 (0-1).

 Clasament

1. Real Junior Vaslui 3 3 0 0 12-4 8 9
2. ACS Chelsea Bucureşti 3 2 0 1 9-6 3 6
3. ACS Prosport Academy 3 1 0 2 5-7 -2 3
4. AFK Csikszereda 3 0 0 3 3-12 -9 0

Ce a urmat? De la ora 17 s-a jucat finala mică, între echipele clasate pe locul doi la încheierea celor două grupe, A şi B, cei din Bănie trecând după pauză de cei din capitală…

CSJ Ştinţa Craiova – ACS Chelsea Bucureşti 3-1 (1-1). Oltenii, pe locul 3 și medaliați cu bronz…

Au marcat: Mihnea Popescu (min. 26, 48) şi Alexandru Iovan (min. 57), respectiv Justin Alexandrescu (min. 28).

Ambele echipe au nimerit de două ori transversala, prin David Cârstea (min. 9) și Mihnea Popescu (min. 29), respectiv Erich Dumitrache (min. 6) şi Matei Pădure (min. 55).

CSJ Ştinţa Universitatea Craiova (antrenori, Valentin David și Radu Vițan): Haris Papalitsas, Theodor Vlăiculescu, Mihnea Popescu, Alexandru Iovan, David Cârstea, Sasha Florică, Radu Sgubin, Robert Prună, Eduard Mitran, Eric Crisbăşanu, Ovidiu Matea, Patrick Ştefan.

 ACS Chelsea Bucureşti (antrenor – Ștefan Căliman): Edvin Ciocan, Alfred Curt, Ștefan Ciobanu, Alexandru Ciobanu, Tudor Enescu, Eric Dumitrache, David Melciu, David Avram, Justin Alexandrescu, David Gheorghiu, Matei Pădure și Eduard Andronescu.

A urmat finala mare, de la ora 18:30, între câștigătoarele celor două grupe, fiind urmărită din tribune de circa 400 de pasionați ai jocului cu balonul rotund. Înainte de fluierul celor doi arbitri arădeni, Mircea Ardelean şi Dan Gornic, s-a intonat imnul național al României, iar un minut după primul fluier se consemna și deschiderea de scor… LPS Banatul Timişoara – Real Junior Vaslui 6-0 (3-0).

Un scor categoric reuşit de elevii lui Cristian Pecu şi Ionuţ Vucea, prin golurile marcate de: Ştefan Leoveanu (min. 1, 45), Raul Matei (min. 17, 25) și Dragoş Goia (min. 37, 58).

Iată şi cele două loturi de jucători…

LPS Banatul (Cristian Petcu – principal și Ionuț Vucea – secund): Alexandru Popescu, Răzvan Lupşescu, Darius Horvath, Dragoș Goia, Eduard Simu, Ștefan Leoveanu, Tony Podaru, Bogdan Dima, David Frunză, Patrick Bodescu, Petru Petcu, Raul Matei, Alex Asurdoaei, Alin Oprea, Andrei Ştefan şi Ovidiu Merai.

ACS Real Junior Vaslui (antrenor Răzvan Beldiman): Denis Ciobanu, Justin Spînache, David Amarandei, Darius Tofa, Ștefan Palade, Andrew Vasilică, Luis Caletcă, Denis Teleche, Alexandru Cracuschi, Cristi Brînză, Răzvan Amarandei, Lucas Mândric.

Cel mai bun portar a fost desemnat Alexandru Popescu, de la LPS Banatul Timişoara, iar jucător al turneului, Raul Matei, tot de la LPS Banatul Timişoara, totodată golgheter al echipei, cu nouă goluri marcate în acest turneu. Iar jucător al finalei a fost desemnat Darius Horvath, tot de la bănățeni, așadar trofee pe toată linia, copil care avea lacrimi în ochi când i s-a decernat cupa.

Locul I şi câştigătoare a trofeului național, LPS Banatul Timişoara, urmată pe podium de copiii Vasluiului, iar pe locul trei de CSJ Ştiinţa Universitatea Craiova. Premierea laureaţilor s-a efectuat de către cei trei oficiali din partea FRF, și anume Mihai Duras, Victor Radu şi Dragoș Ionescu, completați de invitaţi, Călin Rosenblum, din conducerea LPS Banatul Timişoara, Mihai Costa – din partea Primăriei Timişoara, Romeo Malac – preşedinte al AJF Timiş, și Florin Bătrânu, care au împărţit medaliile micilor fotbalişti.

La cald…

Cristi Petcu (antrenor principal LPS Banatul Timişoara)…

– Aţi câştigat finala acestui turneu la un scor mare…

C.P.: ”Nu ne așteptam, dar nu e o surpriză, pentru că am câștigat foarte multe turnee, turnee internaționale, turnee naționale… Iar anul trecut am fost vicecampioni naționali la Memorialul Gheorghe Ene. Avem o generație de excepţie, extraordinară, care se luptă pentru fiecare minge, sunt ambiţioşi, se pregătesc extraordinar, și drept urmare avem și acest rezultat deosebit!”

Întrebat dacă grupa de 2010 poate lua titlul și la categorii mai mari de vârstă, Petcu n-a ezitat: ”Cu siguranță, dar cel mai important lucru este să ajungă fotbalişti, în fotbalul de mare performanță. Cu siguranță vor mai câștiga, dar cel mai important e să ajungă la seniori la echipe de mare nivel. Nivelul turneului a fost bun, dar la această vârstă încă primează emoțiile, și s-a văzut și la cei de la Vaslui, care au jucat foarte bine în timpul competiției, trei victorii din tot atâtea posibile, însă, în finală, din păcate pentru ei, n-au făcut față din punct de vedere mental. Au fost blocați și ne-a fost mult mai ușor…”

– Primul gol a fost marcat ca şi la CFR – Astra…Da, se mai greşeşte la nivel de liga a întâi, la diferite naţionale, şi categoric şi la copii asta e, n-ai ce să faci…”

Darius Horvath (jucatorul finalei):

– Cum te simţi cu un nou trofeu câştigat? Mă simt foarte bine, sunt bucuros, eu mă gândeam că voi câştiga un trofeu! Nu am marcat nici un gol dar am ajutat colegii şi au marcat, chiar am dat două pase lui Matei şi a dat goluri, şi a mai ratat altele…”

– Cum se poartă antrenorii cu voi? Se poartă frumos cu noi, ne învaţă să ajungem fotbalişti şi să câştigăm cupe. Asta nu este prima noastră cupă, avem mai multe…”

Raul Matei (jucătorul turneului şi golgheter cu 9 goluri marcate)

– Ai fost desemnat jucător al turneului. Știi câte goluri ai marcat? ”Da, nu sunt sigur, dar cred că nouă goluri. Nu este prima dată când sunt cel mai bun! Am mai fost şi la alte turnee cu echipa noastră şi am primit mai multe cupe. Vreau să le mulţumesc colegilor mei, că îmi dau pase de gol şi înscriu. Data trecută am dat cinci goluri şi acum am dat două…”

Fotografii realizate de Iosif Canea; revenim într-o consemnare ulterioară cu un alt calup foto.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: