Cu echipe diferite în reprizele de 50 de minute pe sinteticul Motorului, CSC Dumbrăvița se desprinde până la pauză de juniorii lui UTA prin ”dubla” lui Piftor, Capătă face chiar 4-0. Stan: ”Am avut poftă de fotbal”

CSC Dumbrăvița a încheiat victorioasă în deplasare prima săptămână a pregătirilor de iarnă, cu ocazia întâiului meci amical jucat în 2023, dispunând după reprize mai lungi pe sinteticul Motorului de juniorii mari ai prim-divizionarei UTA, împotriva cărora 2 dintre componenții la debut cu acest prilej în alb-verde au și marcat de 3 ori în primele 67 de minute, nu mai puțin de 7 fiind sportivii noi în efectiv față de sezonul de toamnă care au evoluat astăzi la Arad, unde antrenorul Cosmin Stan a folosit echipe complet diferite în cele două părți.

Alexandru Piftor, sosit de la colega de eșalon Ripensia Timișoara, fiind singurul din acest septet care a și început partida de pregătire, al cărei scor l-a rotunjit până la pauză, după ce Martinov a marcat primul gol al ”verzilor” în 2023.

În cele din urmă, CSC Dumbrăvița a câștigat cu 4-1 (3-0) debutul de verificare în noul an cu juniorii U19 ai roșu-albilor de pe Mureș, care au redus din handicap spre încheierea întâlnirii cu durata de 100 de minute, antrenorul Cosmin Stan rulând întregul lot avut la dispoziție, cu excepția lui Zurbagiu și Zaluschi – menajați. 

În prima parte, pe Robert Mikloș, schimbat în minutul 30 cu Trifon – Tismonar, Bura-Koț, Moțiu, căpitanul Ghinescu – Tănase (minutul 25, Neag), Curea – Paulevici, Martinov, Piftor – Simon.

Alexandru Martinov a înscris în minutul 25 iar Alexandru Piftor în minutele 35 și 49, după care, în partea secundă, alcătuirea formației de câmp s-a schimbat complet, în componența Trifon (minutul 60, Ciui) – Amariei, Gîsă, Niakate, Călin Toma (cpt.) – Olaru, Salhi (70, Sima) – Toma Bodri, Grancea, Luca Bodri – Capătă (70, Hitian), iar vârful a mărit diferența în minutul 67 diferența, și anume Alexandru Capătă, atacantul arădean în vârstă de 31 de ani sosit la mijlocul săptămânii de la terț divizionara ACS Progresul Pecica, de unde va fi legitimat.

A intrat așadar și africanul în vârstă de 22 de ani împrumutat de la campioana națională CFR Cluj, finalizate fiind deja actele pentru cooptarea ivorianului Abdoulaye Niakaté, al alb-verzilor până la finalul actualului sezon. Născut la 18 iunie 2000 la Bouaké (Coasta de Fildeș), a fost crescut la Ivoire Academie FC, formație pentru care a debutat în eșalonul secund al țării natale. În perioada 2019-2022, a evoluat în prima divizie din Coasta de Fildeș, la FC San Pedro, alături de care a încheiat pe locul 3 în sezonul trecut. În vară, a făcut pasul spre fotbalul românesc, la laureata de pe Someș, pentru care a jucat în sezonul de toamnă în echipa secundă a ardelenilor, aflându-se totuși în lotul primei echipe chiar la întâlnirea cu CSC Dumbrăvița din Cupa României, când a rămas pe banca de rezerve.

A mai jucat astăzi tot după pauză și primul sportiv legitimat oficial de timișeni în această pauză competițională, joi, și anume mijlocașul central Ouadie Salhi, venit de la terț divizionara CS Șoimii Lipova, care a semnat cu CSC Dumbrăvița un contract valabil până la 30 iunie 2023, cu opțiune de prelungire. Marocanul născut la 10 aprilie 1997 activează de câțiva ani în vestul României, unde a sosit pentru studii, mai fiind legitimat la ACS Carani – unde a colaborat cu antrenorul Cosmin Stan, ACS Poli Timișoara și CS Șoimii Lipova.

Juniorii arădeni au marcat și ei la scorul de 4-0, prin Ahmet Ekmekci, în minutul 82, cu mențiunea că ambele formații au avut câte o bară, bănățenii prin Simon la finele primei părți (min. 49), la faza ce a precedat golul de 0-3, iar utiștii la 4-1, în minutul 96, când mingea centrată de Anișorac a căzut pe transversală.

Iar următorul amical al formației dumbrăvițene va avea loc tot pe terenul „Motorul” din Arad, marți la ora 16.30, în compania formației CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, din liga a III-a.

La final, antrenorul principal al promovatei în Liga 2, Cosmin Stan, a identificat două aspecte pozitive majore: „A fost un prim joc de verificare cu care am încheiat prima săptămână de pregătiri. Din fericire, nu avem nicio accidentare, acesta e lucrul cel mai important, pentru că ne asigură continuitatea în pregătire. A fost un joc în care am avut poftă de fotbal. A trecut mult timp de la ultimul meci oficial, cel de la Alexandria, de la începutul lunii decembrie. S-a văzut că băieții au avut plăcere de a juca, au avut chef de fotbal, iar acesta e al doilea lucru pozitiv după faptul că am ieșit sănătoși de pe teren după meciul de astăzi. Cei nou-veniți nu au fost aduși doar pentru a-i suplini pe cei plecați, ci pentru a întări echipa. Am adus jucători cu experiență și sunt mulțumit de toți în momentul de față. Azi am fost 26 de jucători și de aceea unii au evoluat mai puțin, cum a fost cazul lui Salhi sau Capătă. Încetul cu încetul, ne vom stabiliza la un lot de 25 de jucători – 22 de câmp și 3 portari. Cu cât vom avansa spre reluarea campionatului, jucătorii vor primi tot mai multe minute în meciurile de verificare”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: