Cu echipe diferite pe reprize, CSC Dumbrăviţa preia conducerea la Chişineu Criş la intrarea în fiecare ultim sfert de oră. Răzvan Neag, născut în 2007, 2-1

CSC Dumbrăviţa a revenit pe căi victorioase în amicalele verii miercuri la matineu, trecând în judeţul Arad, pe terenul Socodorului, de o fostă parteneră de întrecere în Liga 3 până în primăvara anului trecut, CS Crişul Chişineu Criş, formaţie de eşalon inferior în faţa căreia a preluat conducerea la intrarea în ultimul sfert de oră al primei reprize, mai întâi prin ucraineanul Plokhotnyuk, marcator şi în alte întâlniri de verificare estivale, iar în minutul 76 prin tânărul Neag, care a adus victoria: 1-2 (0-1). 

Succes meritat la capătul unei întâlniri pe care secund-divizionarii au dominat-o, creându-şi mai multe ocazii de gol şi fiind egalaţi după circa o oră de joc printr-un şut de la semidistanţă, cu precizare că timişenii vor mai disputa un meci amical în deplasare şi sâmbătă de la 12, pe „Municipalul” din Târgu Jiu, cu o colegă de întrecere din seria Ligii 2.

La 4 zile după „dubla” remizată vineri şi sâmbătă la Giarmata şi Vrsac cu CS Unirea Dej, 1-1, meci în care tot Plokhotnyuk a înscris, respectiv OFK, 0-0 în Serbia, alb-verzii din Liga 2 au disputat cu două săptămâni şi jumătate înaintea începerii noului campionat al şaptelea joc de pregătire al verii, de astă dată în faţa unei echipe dintr-o ligă inferioară, a treia partidă din această perioadă în compania unei formaţii care până în primăvară a evoluat în eşalonul terţ, după ce la Hunedoara ceda Corvinului în urmă cu două săptămâni cu 2-0 iar în Ungaria dispunea de „satelitul” unei secund divizionare maghiare din Szeged cu 1-0 prin golul lui Plokhotnyuk, pe final.

Miercuri, în judeţul Arad, ucraineanul a deschis scorul în minutul 33 al unei prime părţi abordate de antrenorul Cosmin Stan cu Paul Toroc – Băluţoiu, Gîsă, Zurbagiu – cpt., Gladun – Cibi, Salhi – Paulevici, D. Croitoru, Tismonar şi Plokhotnyuk, dintre care, David Croitoru a fost înlocuit după 25 de minute cu Andrei Toroc, junior care sâmbătă împlinea 16 ani.

David Croitoru fiind noutatea din colectivul dumbrăviţenilor, un mijlocaş central născut la 9 august 2003 şi crescut la nivel juvenil la Botoşani, cu 21 de prezenţe în ultimele sezoane în prima ligă a României, pentru localnica FC Botoşani, FC U Craiova 1948 şi FC Argeş Piteşti, fiu al lui Marius Croitoru, fost fotbalist şi la defuncta ACS Poli Timişoara. 

După o primă schimbare, în minutul 33, Paulevici l-a lansat pe Mykhailo Plokhotnyuk, iar ucraineanul a marcat elegant, cu un l,ob peste portarul Crişului: 0-1.

De la pauză, Stan a continuat cu portarul Paul Toroc, care avea a fi înlocuit din minutul 60 de Trifon, respectiv cu Andrei Toroc, schimbat apoi la rândul lui, trimiţând în mare o altă formaţie pe teren, şi anume cu Amariei, Lalic, Ţieranu, Moţiu – Ristin, Tănase – cpt. – Andrei Toroc (75, Neag), Olaru, Curea şi Mercioiu.

Arădenii Crişului egalau în minutul 59 prin experimentatul Bogdan Burlă, cu un şut de la 30 de metri, două bune şanse aparţinându-i căpitanului din mitanul secund, Ionuţ Tănase, mai întâi printr-o lovitură de cap de la 6 metri, respinsă de portarul celor din Chişineu Criş, şi apoi printr-un şut de la marginea careului, reţinut.

Răzvan Neag, proaspăt intrat în teren, a înscris golul victoriei cu un şut plasat de la 16 metri, pe lângă portarul Crişului, rămas „pe călcâie”, după o pasă primită de la Mercioiu: 1-2 în minutul 76.

Ultima şansă importantă a meciului a aparţinut tot timişenilor, în minutul 88, când Neag a trimis în careu, Amariei a recentrat, iar din zona punctului cu var Mercioiu a reluat, din voleu, puţin peste poartă.

La final, antrenorul Cosmin Stan a remarcat că „în prima repriză am avut un joc consistent, dar din păcate din nou cu ratări. Am avut o ratare monumentală a lui Plokhotnyuk, cu poarta goală, chiar înainte de gol şi alte două situaţii foarte periculoase ale lui Tismonar. În a doua repriză, am schimbat echipa în întregime, au jucat foarte mulți juniori. Cred că aveam la un moment dat opt jucători „under” în repriza a doua. Jocul s-a mai echilibrat, am și primit gol, dar am reușit să înscriem din nou. Mă bucur că a reușit să marcheze unul dintre jucătorii cei mai tineri din lot, Răzvan Neag. Sper ca golul acesta să îi dea moral pe mai departe și să se pregătească tot mai serios”.

„Se vede cu ochiul liber că vin dintr-o generaţie foarte bună”, a continuat Stan despre aportul adus de jucătorii din generaţia 2007, Andrei Toroc, Neag şi Jorz: „Dacă nu erau talentaţi şi serioşi, nu erau cu noi. La vârsta pe care o au, dacă nu erau serioşi şi talentaţi, nu puteau face pasul spre o echipă de liga a II-a. Atâta vreme cât ei sunt cu noi, înseamnă că au aceste două calităţi necesare, seriozitate şi talent. Mai departe, depinde foarte mult şi de noi, de antrenori, dar mai ales de ei, dacă vor face pasul spre marea performanţă”.

Cât despre nou-venitul David Croitoru, Stan a semnalat că „probabil că va rămâne la noi. Din păcate, din ce am văzut astăzi, nu are un nivel de pregătire optim, de aceea am și convenit cu el să joace doar 25 de minute. Dar sper să putem să îl aducem și pe el, într-un timp cât mai scurt, la nivelul lotului din punctul de vedere al pregătirii. David e un stângaci, care de trei ani de zile e în angenajul unor echipe de primă ligă. Cred că avem nevoie de astfel de jucători și aceasta a și fost politica noastră în această vară, de a lua jucători tineri, care s-au învârtit în ultimul timp în primele două ligi. Marea majoritate sunt jucători ce au evoluat în Liga a II-a sau au debutat în Liga I. Iar David Croitoru se încadrează foarte bine în acest tipar de jucător pe care l-am căutat.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: