Cu Gavra autor şi coautor pe reprize, Şoimii trece la Lipova de codaşa Avântul Periam

Semifinalistă în mai a barajului de promovare în Liga 2, Şoimii Lipova s-a desprins sâmbătă după-amiază până la mijlocul reprizei a II-a, cu Cristian Gavra marcator spre pauză şi co-autor în minutul 65, de codaşa fără vreun punct a Seriei 8 în Liga 3, CS Avântul Periam, arădenii izbutind în premieră în noul campionat, la a patra încercare, să nici nu primească gol, valabil fiind şi pentru bănăţeni că n-au mai înscris şi de astă dată în ediţia 2023/4 din C8: 2-0 (1-0). 

„Arşi” la debutul în noul campionat, 1-2 de la 1-0 la pauză acasă cu nou-promovata arădeană CS Socodor, vicecampionii Seriei 8 au suflat sâmbătă şi-n iaurt pe propriul teren în faţa câtorva sute de spectatori pentru a trece de codaşii timişeni învinşi pe linie în acest început de sezon, Şoimii nemaicedând şi de astă dată avantajul, ci conservându-l la zero, primă reprezentaţie fără gol primit în 4 etape pentru aspiranţii la calificarea în zona play-off 1-4.

Cei din Lipova se redresau tot acasă deja în etapa a II-a, pe finalul jocului cu Politehnica Timişoara, de care s-au desprins la 2-0, încasând abia în prelungiri, prelungiri ce le-au jucat de-a binelea festa săptămâna trecută la Oradea, unde Şoimii a capotat în minutele adiţionale, 1-0 pentru liderul imbatabil FC Bihor, însă „albaştrii” de pe Mureş n-au mai primit gol în repriza secundă şi pentru a patra apariţie la rând, conservând un succes meritat. 

În abordarea de start cu căpitanul Iliescu în poartă, din generaţia 1999, şi în faţa sa cu Cândreanu (2005) – care avea a fi înlocuit la pauză, Petruţ (2004), Bain (2002), Franklin Agha (2003) – Brad (2002), Salka (2001), Jichici (1995), Şimăndan (2000), Gavra (1993) şi Ciubăncan (2004), rezerve fiindu-le Buta (n. 2003) – Bulboacă (2005), Dinu (1996), Puta (2003), Blickling (2005) şi Chelea (2006).

Toate aşteptările, pe umerii vicecampioanei seriei, iar după ce cel mai experimentat jucător al Şoimilor, Gavra, şi-a încercat mai întâi „tirul”, pe lângă poartă atât din vole din afara careului respectiv cu o lovitură de cap, obligându-l pe de altă parte pe Gârlea, revenit în cadru după eliminarea din precedenta deplasare la Peciu Nou, să-i respingă şutul-centrare în calea junelui Ciubăncan, care l-a luat şi de astă dată la ţintă, pentru a treia oară în primele 25 de minute, fie tot din vole sau cu capul, acelaşi Cristian Gavra a spart totuşi gheaţa la intrarea în ultimele 10 minute cu un şut tare din careu, după o pivotare, servit fiind de Cândreanu, „vulpoiul” ex-„student” clujean şi polist ochind printre picioarele goalkeeper-ului. Tot pe direcţia lui Gârlea, învins până la urmă în minutul 37, nu mult după ce Mager îi lua locul la bănăţeni lui Gălăţan.

Răzvan Leucă începând a doua deplasare a campionatului, după cea pierdută cu 4-1 la Peciu Nou, în alcătuirea Gârlea, din generaţia 1995, Gălăţan (1999), Rareş Mureşan (1995), A. Popescu (2004), Baeram (2005), Oancia – cpt. (1997), Cochinţu (1999) – Ştefanciuc (2005), Gaşpar (2003), Spulber (2004) – Victor Toma (1991), pe bancă la start cu Antonescu (n. 2005) – Viaşu (2004), Mager (1999), Baranyi (1990), Bot (2003), Dobricean (2005), M. Filip (1996), Olteanu (1998) şi Mânecan (1992). 

Avântul din nou în deficit şi cu povara inexistenţei punctelor în cont, învins fiind şi a doua oară acasă, cu 1-2 săptămâna trecută de Phoenix Buziaş, după ce nu ţinea ritmul la prima reprezentaţie pe „Comunal” Progresului Pecica, 2-3 în etapa a II-a, însă nici repriza a II-a n-a început-o mai bine pe Mureş, salvat fiind de transversală în primele 5 minute la reluarea lui Bain de la marginea careului mic, fundaşul trecut pe la dumbrăviţeni reluând centrarea lui Brad, iar apropo de ex-dumbrăviţeni, Blickling intra de la pauză la „albaştri” în locul lui Cândreanu.

Avertisment luat în seamă de Leucă, apelând după 10 minute din partea secundă la Viaşu şi Baranyi, în locul lui Victor Toma şi Cochinţu, tot junele Ciubăncan rămânând mai periculos şi întinzându-l încă o dată pe Gârlea, învins în cele din urmă din nou şi spre mijlocul reprizei a II-a, 2-0 în minutul 65.

Cu Gavra la pupitru şi intercepţie, deposedarea fiind decisivă, pătrunzând pe flanc şi pasându-i colegului de atac, David Ciubăncan îndeplinind formalitatea desprinderii. Experimentatul prim-divizionar a exploatat erorile adolescenţilor Periamului, vicecampioana seriei confirmând calculele hârtiei în faţa „lanternei roşii”, grupare de play-out în ediţia anterioară.

Cu misiunea îngreunată la ora actuală, Avântul rămânând deja la 4 puncte de căruţă după 4 runde în urma penultimei clasate din Buziaş, semne de rău augur tocmai înaintea primirii Politehnicii Timişoara şi deplasării ulterioare la liderul neînvins FC Bihor, care remizau de la aceeaşi oră în întâlnirea directă de pe „Electrica”, 1-1 (0-0).

Ciubăncan era răsplătit cu o retragere promptă în aplauzele publicului, înlocuit de Bulboacă, pe când timişenii ripostau la fel de rapid prin Ştefanciuc, întinzându-l pe Iliescu la rădăcina barei, la care junele era şi retras la rândul său, odată cu Gaşpar, oaspeţii apelând la Mânecan şi Olteanu. 

Insistenţa Avântului aducând-o tot mai aproape de poartă, însă Baranyi a ţintit bara, Iliescu fiind de netrecut şi la încercarea căpitanului Oancia, reluând balonul ricoşat. 

Şoimii plutind mai iute decât curgerea Mureşului spre alte 3 puncte succesive acasă, şi schimbând spre final, prin introducerea şi de astă dată, precum cu „Poli”, a mai experimentatului Dinu, în locul lui Şimndan, iar a lui Chelsea în prelungiri, în locul lui Brad.

Avântul n-a evitat implacabilul pe terenul vicecampioanei seriei, ierarhiile păstrându-se cu Gavra la pupitru pentru Şoimii pregătindu-se de-acum de o „triplă” arădeană, la Ineu, cu cei din Cermei şi la Pecica.

Iar apropo de ierarhii, clasamentul la zi al Seriei 8 este publicat pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal, cu toate rezultatele din cele 6 eşaloane şi programul viitor, plus toate ierarhiile, inclusiv desfăşurate.  

Arbitri la Lipova au fost Csaba Papp (Luduş / jud. Mureş) – Georgiu (Dej) şi Stoica (Cluj), iar observatori FRF: Pantea (Oradea) şi Paşcanu (Cugir).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: