Cu gîndul la 44.534 de fani, www.sporttim.ro propune o soluţie legată de juniori. O iei în considerare, ACS Poli Timişoara?

O simplă consultare a calendarelor competiţionale de primăvară poate oferi o şi mai facilă soluţie sub crampoanele juniorilor A şi B de la ACS Poli Timişoara. Dar despre ce este vorba? Mai jos, cu date şi cifre…

Cîţi spectatori vor veni oare la cele doar 6 jocuri din retur să-l vadă pe noul căpitan Ovidiu Petre? Opinăm că într-atît de puţini încît chiar ar trebui ceva mai mult pus la bătaie stadionul "Dan Păltinişanu", cu ceva jocuri de juniori, care şi-aşa au fost plimbaţi parcă pentru a se simţi ai nimănui

Sîmbătă, cam pe cînd seniorii lui ACS Poli pierdeau cu tribunele ca şi goale primul şi ultimul lor meci amical pe „Dan Păltinişanu” înaintea returului, o fostă cîştigătoare de cupă europeană, ajunsă acum din motive financiare în liga a patra, juca o partidă de campionat pe teren propriu în faţa a 44.534 spectatori, chit că oaspete era penultima clasată în respectivul eşalon patru.

Vă veţi întreba ce are de-a face audienţa de zeci de mii pe Ibrox Park, la jocul Glasgow Rangers – East Stirlingshire, din IRN-BRU Scottish Third Division, cu ceea ce vrem să sugerăm în privinţa locaţiei meciurilor de-acasă ale juniorilor lui ACS Poli, dar lăsînd la o parte simţămintele de pasiune autentică, loialitate şi crez în ceva anume, ar fi poate suficient de spus că aşa cum ţi-i creşti, aşa îi ai, sau îi risipeşti, cazul alb-violeţilor cînd vine vorba de juniori, respectiv că aşa cum ţi-i ţii aproape, tot aşa îi ai, sau îi alienezi, cazul perceputului club fanion cînd vine vorba de susţinători, în frunte cu galeria.

Fibra doritei grupări fanion este într-atît de alterată de neinspiratele cotituri şi nefaste influenţe din ultimii peste 10 ani, încît doar o foarte consecventă şi integră strategie atotcuprinzătoare ar remagnetiza publicul pe „Dan Păltinişanu”, şi nu doar la partide cu Steaua, cum eronat şi cu superficialitate se grăbesc unii asigurători să-şi decarteze viziunile, iar această strategie ar trebui imperios necesar să includă o veritabilă atenţie şi responsabilitate faţă de pregătirea generaţiei de mîine, faţă de Centrul de copii şi juniori.

Şi acum, la subiect…

N-ar costa mult mai mult, iar apropo de Rangers, clubul scoţian aplică uneori tactica, echipa secundă sau chiar de juniori mai păşind pe Ibrox Park, ceea ce constituie amănunte verificabile, aşadar n-ar costa o avere ca partidele-cuplaj ale juniorilor A şi B să fie găzduite provizoriu în această primăvară pe gazonul arenei „Dan Păltinişanu”, cu atît mai mult cu cît secund-divizionara are doar 6 meciuri acasă în următoarele peste 3 luni, iar cele 4 dispute în Timişoara ale junilor grupării nu coincid în general ca week-end-uri cu întîlnirile in Liga 2, ci se intercalează.

Desigur, aspiranţii la pasul spre echipa de seniori ar trebui să rîvnească pe perioada junioratului la a ajunge într-o bună zi în „templul” echipei mari, şi s-ar putea considera că li se dă prea mult nas prin mai vremelnica lor aducere în spaţioasa arenă, însă aş prefera practicalitatea ca juniorii să simtă gazonul autentic sub bocanci şi să se simtă cu adevărat ca parte integrantă a grupării pentru care cu siguranţă vor să joace şi pe viitor. Iar pe „sintetic” s-o pună ei de-o miuţă, geniile cenuşii cu gleznele deja hîrşîite prin ierburile de altădată…

Dar iată datele concrete… ACS Poli va mai găzdui în retur doar 6 jocuri mari şi late, cu Mioveni pe 23 martie, cu Corona Braşov în 6 aprilie, cu Damila pe 20 aprilie, cu CSM Râmnicu Vâlcea în 4 mai, cu FCM Târgu Mureş în 11 mai, respectiv cu FC Bihor pe 8 iunie.

La cît de rar utilizat va fi gazonul în următoarele 3 luni de vreme bună, şi la cît de cel mai probabil tare puţină lume va veni să vadă la lucru Măciuca, în aşteptarea planării Stelei, n-ar fi probabil o tragedie ca şi juniorii să găzduiască partidele lor cu Pandurii Lignitul, pe 17 martie, cu C.N.S. Cetate Deva, pe 30 ale acestei luni, cu FC Municipal Reşiţa, în 14 aprilie, respectiv cu Energia Rovinari, pe 21 aprilie.

Nu numai că juniorii joacă duminica la amiază, deci nu încurcă pe nimeni, dar, cu o singură excepţie, nu au meciuri acasă în acelaşi week-end cu seniorii. Verde! Precum gazonul…

Excepţia ar fi week-end-ul de 20-21 aprilie, cînd „cei mari” ar juca sîmbătă cu Damila Măciuca, iar juniorii duminica, pe 21, cu cei din Rovinari.

S-ar deteriora gazonul? Aş… Ar fi prea mare deranj pentru organizatori? Aş, căci pentru juniori ar merita să te dai şi peste cap. Tot ce ar trebui făcut este să anunţi forul federal cu cel puţin 10 zile înaintea găzduirii partidei juvenile în privinţa locaţiei de disputare.

De prisos de reamintit că atunci cînd vorbeşti cu juniorii campioni naţionali care încă n-au părăsit acest oraş despre cele mai memorabile momente din carierele lor, toţi vor pomeni de acea manşă tur a finalei de pe „Dan Păltinişanu” a Campionatului Naţional al Selecţionatelor Judeţene, tranşată cu 2-1 de reprezentativa timişeană de 1995. Memorabil tocmai pentru că băieţii pe-atunci sub 16 ani jucau şi cîştigau pe arena oraşului, priviţi şi încurajaţi în mod cert de mai mulţi spectatori decît strîng acum pasagerii Petre&Co. în jucărioara alb-neagră alba-neagra propulsată de Robu, Bojin şi compania pe banii placizilor timişoreni şi timişeni.

În final, vă rugăm frumos să ne iertaţi pentru impertinenţa şi lipsa de modestie de a înainta asemenea ridicole sugestii, ca simpli contribuabili, mai ales într-o urbe mustind de inteligentsie fotbalistică, inteligentsie care veghează cu profunzime la auritul viitor al arenei locale. Şi care, cu siguranţă, conform vizionarilor asigurîndu-ne deja de implacabil, va strînge chiar 44.535 fani la jocul cu Steaua. Fa…, ăăăăăăăă, pardon, plătitori şi abonaţi.

Pfff… Dar ce vorbim noi aici de vreo peste 40.000 de mii de fani la o echipă de liga a patra, cînd şoferul jucărioarei alb-negre eclipsează tot nătul cu ai săi peste 50.000 de mii de cititori la o postare pe feisbuc, record naţional. Am unghiile roase pînă la sînge la comparaţia că pe mine mă citeşte doar cîinele pe care nu-l am.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Cu gîndul la 44.534 de fani, www.sporttim.ro propune o soluţie legată de juniori. O iei în considerare, ACS Poli Timişoara?

 1. sandu beșleaga spune:

  Propunerea, de departe, este cât se poate de pertinentă și elegantă.
  Sunt curios cum o privesc noii manageri sportivi din clubul la care faci referire tu, Mihai.
  S-ar putea să ignore propunerea tocmai căp nu s-a născut în mintea lor care nu este ancorată la schimbul de mâine. Prezentul și atât!!!
  Să nu mai amintesc cazul recent întâmpmlat când Rosenblum alungă copiii din club.
  Și nu oricare copil, ci un internațional.
  S-au sesizat cumva?
  Au explicat publicului timișorean care-i adevărul în urma articolului respectiv?
  Celelate site-uri au luat poziție, în afară de De Banat?! Mi-e scârbă!

 2. unul spune:

  Ideea cu juniorii e foarte bune si aplicabila, dar comparatia cu Glasgow scartaie! Exista un mic-micut amanunt: aia in Scotia nu au avut comunism ! In functie de ce replica dati la asta, aveti si calificativul de ZIARIST !

 3. mitica spune:

  Se vede ca ai trait in ANGLIA locul in care s-a nascut fotbalul iar acesta a devenit RELIGIE.
  Singura problema e ca la noi cei care conduc destinele fotbalului nu prea pun pret pe copii, din contra ii fac sa se simta si mai mici decit sint.
  In ceeace priveste propunerea ta nu este deloc una rea ,problema e ca pe Dan Paltinisanu nu au acces juniorii deoarece s-ar putea sa strice gazonul.Doar la un singur lucru sa te gindesti:
  -cum ar putea sa joace pe terenul mare cind ei nu au fost lasti sa joace pe terenul de iarba din cadrul complexului cel cu tribuna de beton.
  V-a trece multa apa pe Bega pina acesti copii vor disputa meciurile din campionat pe terenul mare.
  Nu au avut ei acces la Calor si pe Stiinta .
  Conducatorii polisi sint prea comozi si nu vor sa se gindeasca la ideile bune pe care le propun altii.
  Ar fi prea frumos sa-i vedem jucind si in nocturna dar gindim deja prea departe si poate nu e bine.

 4. Cristi Brancovan spune:

  Singura sansa sa se realizeze o astfel de idee e sa invitam noi juniorii sa joace cate un meci important inainte de un meci de liga a 5a pe Stiinta. Doar asa, din orgoliu ranit, conducerea de partid le-ar interzice acest lucru invitandu-i sa joace pe stadionul mare.

 5. viorel spune:

  Cristi, lansează tu invitația și să vedem noi cine se opune în mod oficial pentru un asemenea demers, că și așa nimeni nu s-a interesat din acest club unde vor juca juniorii, acești copii nevinovați care, indiferent ce ar spune unul și altul, ei sunt schimbul de mâine! A interesat pe Rosenblum, pe Vișan, pe Staicu, pe Bungău – care pierde timpul în calitate de director administrativ, pensionar fiind (?) fără să miște o hârtie până nu-i dă telefon lui Robu!! Hai, că din toată tevatura asta cred că va ieși un mic scandal… Cum își permite acest Rosenblum să alunge copii din club!! Dacă nu se ia nici o măsură apelăm cu respect la cea mai frumoasă galerie din România, poate ne dă o mână de ajutor în lămurirea acestei probleme creată de conducerea acestui club înființat și condus de partidele de la putere și niște trepăduși.

 6. Ignea Ovidiu spune:

  Personal admir faptul ca Mihai, satul ca noi toti de altfel de POLIticile de partid, vine cu o propunere constructiva, in conditiile in care comunicarea cu mai marii hibridului se apropie vertiginos de zero.

 7. ctm spune:

  Foarte buna idea, dar nu as crede ca se realiza … de altfel atitudinea clubului fata de juniori nu va facea altceva decat sa convinga acesti copii sa aleaga alte centre de copii si juniori din oras, si astfel sa intareasca echipe ca Electrica, CFR, …

 8. violeta spune:

  Primele și salariile grase pentru alde Rosenblum nu vin din centrul de juniori. Or, Rosenblum nu a fost niciodată junior, nu are copii și este imun la ceea ce propune lumnea care locuiește în acest oraș. Nici nu-i pasă că în curând o să-l arate oamenii pe stradă cu degetul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: