”Cu lupa pe ei…”, de Observel: XXXVII. Tic-Tac, Tic-Tac, ticăie „ceasul” pentru „gașca cât o țară”. Momentul adevărului poate aduce multe surprize

Pentru că societatea românească actuală nu este plină doar de impostori și parveniți, ci mai există și oameni onești și corecți, Observel a pus „Lupa pe ei” pentru a 37-a oară după ce a intrat în posesia unor documente care dovedesc încadrarea unora în binecunoscutele articole ale Codului penal. Ele ne confirmă încă o dată în plus, fără echivoc, putreziciunea și practicile, trecute și curente, ale AJF Timiș și ale unor membri afiliați, atât din vremea „rezervistului” Dănuț Lața, cât și din prezent, sub „bagheta” continuatorului Romeo Malac…  

Gășcarii au mizat întotdeauna pe lipsa de implicare și resemnarea membrilor afiliați, care au „înghițit” ani la rândul tot ce le-au „vândut” boss-ii ajefiști, fără să crâcnească! Niciodată nu s-a gândit cineva că îi poate trece altcuiva prin cap să verifice legalitatea actelor „comise” de conducerea AJF Timiș!! Și să știe mai ales unde și cum să se uite!

Deși „băieții” sperau asta, timpul nu „lucrează” deloc în favoarea lor. Ba din contră aș spune. Și cu cât „săpăm” mai adânc, cu atât mai multe aflăm… Și ne minunăm!!! Cum au fost posibile astfel de practici atâta timp??

Din fericire însă…., încet, dar sigur,…. pas cu pas,…. vine și vremea „curățeniei generale” în fotbalul românesc! Iar AJF Timiș se va număra, probabil, printre „deschizătorii de drumuri”, prima „piesă” a Dominoului care va da startul… ”principiului”!   

Dovezile se strâng rând pe rând, la fel ca și „lațul” din jurul băieților ce se credeau deștepți și eterni în funcțiile unde s-au cocoțat ilegal, prin matrapazlâcuri ieftine, mizând pe resemnarea „oilor” ajefiste, ce n-au ieșit nicicând din „turmă”.

Cu toate că ajefiștii par, în continuare, a nu realiza ce urmează a li se întâmpla, cred totuși că prin anumite paturi au cam apărut unele semne de… insomnie! În perioada următoare aceste „semne” se vor înmulți și se vor transmite, „îmbolnăvindu-i”, pe rând, pe toți membrii „găștii cât o țară”.

Asta cu atât mai mult cu cât Diabolique ne-a transmis cum că la sediul de pe str. Pop de Băsești nr. 43 a venit deja în „vizită” o anumită instituție a statului – ANAF – care zilele trecute își trimisese oamenii în „vizită” și pe la sediul FRF. În același scop!

Ce va rezulta după consultarea actelor, rămâne de văzut. Cert este că, cel puțin pentru ajefiști, „vizita” era un fapt practic inimaginabil până cu ceva timp în urmă, atunci când scoteau vitejește „pieptul” înainte pentru că aveau „spatele” acoperit. Ne așteptăm așadar la unele surprize.

Și când te gândești că li s-a sugerat de mai multe ori că-i mai bine pentru ei să-și dea demisia în bloc și să plece! Dar ei nici n-au vrut să audă! Dintr-un orgoliu vecin cu prostia! Acum ar putea fi deja prea târziu pentru pasul înapoi! Iar pierderea funcțiilor ajefiste ar putea fi cea mai mică pierdere a lor.

      AJF Timiș, o „afacere” care scoate la lumină noi „dovediți”

„Afacerea AJF Timiș”, în drumul ei spre justiție, scoate la iveală și aspecte nebănuite la momentul când a fost „lansată”!!! Și, după câte se pare, conotațiile, care ies rând pe rând la lumină, vor avea foarte posibil un efect devastator pentru mult mai mulți decât cei direct vizați de dosarul penal inițial!! Mai exact spus… vor putea fi și „victime colaterale”!

Vă mai amintiți de cele prezentate de noi în episodul 23 din „Cu lupa pe ei” ?? http://sporttim.ro/fotbal/lasati-ne-lasati-ne-cu-combinatiile-voastre-cu-lupa-pe-ei-xxiii

Relatam atunci despre dosarele de candidatură la funcția de vicepreședinte AJF a celor trei candidați – Nicolae Adrian Pleșa, Dorin Micșa, Pavel Velcotă – care nu au obținut funcția, dar a căror dosare au fost validate de celebra Comisie de validare formată din avocațiSubțire Costel Dumitru, Perii Marian Ioan, Bota Ovidiu Constantin – instituită fiind de „Dănuț Lața & asociații”, alias Florian Mierea, Ioan Cojocari, Romeo Malac, Nicolae Grigorescu, Zaharie Ciev, Ioan Lazăr, Ioan Franț, Alexandru Dumitrașcu, Marcel Ivu, etc.

Asta pentru a da un iz de așa-zisă legalitate procedurii necesare a fi îndeplinite înaintea Adunării Generale de alegeri din 26 februarie 2018, dar și pentru a fi mai apoi exonerați de orice răspundere, la o adică.

Iată și facsimilul procesului verbal încheiat cu ocazia validării dosarelor de candidatură, care se poate accesa simplu pe link-ul următor:

https://www.frf-ajf.ro/timis/stiri/comunicate-ajf-1/proces-verbal-al-comisiei-de-validare-a-dosarelor-13373.html

„Comisia” a lucrat și a validat! Probabil după ureche, că după acte… s-avem pardon! La ce conține deja dosarul e cel puțin dovadă de lipsă de profesionalism a „onor comisiei”! Ca să nu „deraiem” cu logica…. Putea să fie vorba și de cu totul altceva. O posibilă explicație ar putea fi componența actualei Comisii Juridice a AJF Timiș (comisie inexistentă înainte de luna martie 2018), unde, alături de cei trei, mai apare și fratele Subțire Florin Viorel, în calitate de vicepreședinte. 

https://www.frf-ajf.ro/timis/pagini/comisiile-ajf-timis-383.html

Mutare reușită parțial, trupa ajefistă putând acum „arunca” anatema erorilor asupra celor trei avocați! „Porumbeii voiajori” care s-au cuibărit de oarece vreme sub streașina ajefistă, că acum „e” mai mulți, au prins „din zbor” informația cum că doar Subțire Costel Dumitru ar fi văzut în mod efectiv dosarele.  

Și, în cel mai arhicunoscut „stil Lața”, atunci când apăreau probleme ce trebuiau „urgent rezovate”, li s-a spus celorlalți că și așa nu mai verifică nimeni dosarele, care vor fi făcute oricum dispărute după un oarecare timp. Nici o grijă, așadar! Greu de înțeles credulitatea unor oameni care lucrează cu legile și ar fi trebuit să fie mult mai circumspecți. Probabil că i-a convins Dănuț Lața cum că nu se poate întâmpla absolut nimic și că lucrurile vor merge „ca unse”, la fel ca și până atunci!

Total  eronat, domnilor! Mai sunt unii care știu să citească de sus în jos și retur, de la stânga la dreapta și pe diagonală, și care mai știu și să interpreteze corect un text!

Revenind la „subiect”, ca să punem „în lumină ițele” atât de încurcate ale acestei „afaceri” ne vom „apleca” acum mai atent asupra ex-candidatului Nicolae Adrian Pleșa, cel care a prezentat o adeverință eliberată de Asociația Sportivă ”Voința Biled”, emisă în 30 ianuarie 2018 și semnată de președintele Nicu Vasile Bogdan, după cum se poate constata din facsimilul următor.

Prin aceasta candidatul Nicolae Adrian Pleșa își certifica îndeplinirea condiției cerute de Art. 36, pct. 5, lit. b, din Statutul AJF Timiș în vigoare, cu privire la îndeplinirea unei funcții de conducere timp de cel puțin doi ani în cadrul unui membru afiliat. Adică începând cu data de 15 octombrie 2015!

Numai că aici constatăm ceva absolut halucinant!!! A fost sau nu a fost Asociația Sportivă „Voința Biled” membru afiliat la AJF Timiș în condițiile în care exista din 29 octombrie 2014 „pe piață”, afiliat, Clubul Sportiv „Voința Biled”?

Dacă ar fi să luăm în considerare datele din Caietul – program al Adunarii Generale ordinare din 27 iulie 2019, unde pe lista membrilor propuși și aprobați spre dezafiliere definitivă, la poziția 17, apare și Asociația Sportivă „Voința Biled”, atunci lucrurile se limpezesc!!!

Rezultă că respectiva asociație a fost membru afiliat!!!! Iar dacă candidatul figurează în Actul constitutiv pe menționata funcție, atunci… a scăpat! Sportiv.

Despre legalitatea acestei afilieri cred că ar trebui să întrebe atât actuala conducere a Primăriei Biled, conducerea Clubului Sportiv „Voința Biled”, cât mai ales organele competente, pentru că în acest caz „plutește” un anume iz…

 

Aici reamintim condițiile de afiliere ale unei asociații sportive:

  1. Cerere de afiliere;
  2. Contract de asociere;
  3. Act constitutiv;
  4. Statut asociație;
  5. Hotărâre judecătorească definitivă de confirmare a legalității constituirii;
  6. Dovada existenței unui sediu;
  7. CUI;
  8. CIS emis de DJTS Timiș.

Suntem foarte curioși câte dintre aceste acte obligatorii există la dosarul de afiliere la AJF Timiș a Asociației Sportive „Voința Biled”? Și mai avem o curiozitate. Fiind vorba despre o asociere privată, cum a fost finanțată asociația de către Consiliul Local Biled ??? Pentru că banii de unde credeți că au venit? De la oarece sponsori? Cred că glumiți!!!

Și iată un facsimil capturat de pe site-ul oficial al AJF Timiș, Liga a 4-a, unde evolua AS Voința Biled, sancționată pentru celebrul scandal, care i-a avut ca victime pe arbitrul Dorian Barzuca (care a și renunțat apoi la arbitraj) și pe arbitrul asistent Petre Gașpar, la meciul din etapa a 17-a, AS Voința Biled – CS Timișul Șag.

Incidentele nu au avut urmări imediate (la intervenția mereu „împăciuitoare” a aceluiași actual „rezervist” Dănuț Lața), dar ulterior s-au soldat, până la urmă, cu suspendarea, normală și regulamentară, a echipei din Biled, a unor jucători și a lui Nicu Vasile Bogdan, pentru un an de zile și retrogradarea echipei în ultimul eșalon fotbalistic.

Din acest motiv, „Voința Biled”, asociație sau club, că nu mai știe nimeni exact, nu a fost prezentă în nicio competiție în sezonul 2018-2019.

Facsimilele următoare ilustrează clar situația.

Echipa a revenit în Liga a 6-a, seria I, în sezonul competițional 2019-2020, sub denumirea de… CS „Voința Biled”!!!! După cum lesne se poate constata!!!

În aceste condiții, adeverința „buclucașă” ar putea avea acoperire din punctul de vedere al funcției deținute de ex-candidatul Nicolae Adrian Pleșa… Întrebarea care rămâne, totuși, este cum a fost afiliată această asociație, dacă era deja afiliat clubul? Și cu aproape aceeași denumire!

Aici intervine o situație de domeniul… științifico-fantastic! Este foarte posibil ca „Voința Biled” să fi fost în documentele AJF Timiș, în același timp, atât Asociație Sportivă, adică persoană juridică de drept privat, cât și Club Sportiv, adică persoană juridică de drept public!!!

Confuzia e ușor de făcut pentru cei mai puțin inițiați în diferențele dintre cele două entități, fapt care putea favoriza posibile finanțări dubioase, care să conducă la scurgeri semnificative de bani, cu aparență de legalitate!!!

Iată ce ne oferă un site care utilizează informații legale provenind de la Registrul Comerțului, la o simplă căutare cu „prietenul Goagăle” după AS Voința Biled:

https://lege5.ro/App/Firma/asociatia-sportiva-vointa-biled-34004716

Probabil că aici și acum ar fi cazul să se autosesizeze organele specializate ale statului pentru a face lumină în acest caz super-încâlcit, o adevărată caracatiță. Pentru care Nicu Vasile Bogdan va avea de dat unele răspunsuri! Nu știm cât de comode.

Deasemenea nu știm câți dintre cititori au sesizat această mică inadvertență. Adeverința este eliberată de Asociația Sportivă „Voința Biled”, în condițiile în care, din 29 octombrie 2014, după cum am precizat mai sus, exista deja oficial Clubul Sportiv „Voința Biled”!!!!

Același președinte figura la momentul respectiv în ambele entități… Nicu Vasile Bogdan. Pentru neinițiați, diferența poate părea nesemnificativă, dar juridic vorbind, diferența este una foarte mare! Și, reamintim, Asociația Sportivă „Voința Biled” ar figura ca activă începând din 22 ianuarie 2015.

Pe scurt, o asociație este constituită pe baza unui contract de asociere între persoane private și are diverse surse de finanțare. În acest caz Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) este emis de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS).

În schimb, un club sportiv poate fi: de drept public, atunci când este înființat de o autoritate publică, poate fi de drept privat fără scop lucrativ sau poate fi organizat ca societate comercială sportivă pe acțiuni.

Cu alte cuvinte proceurile de înființare ale unui club sunt mult mai laboriase, până la obținera Certificatului de Identitate Sportivă (CIS). Acesta este emis în cazul cluburilor de către Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).

Conform documentelor existente la dosar cu privire la înființarea Clubului Sportiv „Voința Biled”, avem „surpriza” să constatăm că Nicolae Adrian Pleșa nu a făcut niciodată parte din conducerea respectivului club sportiv.

Nu știm însă nimic exact despre vreo funcție de vicepreședinte al Asociației Sportive „Voința Biled”!

Și pentru că vorbim aici despre un club sportiv de drept public, iată, conform Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), care sunt condițiile de legalizare, afiliere, de eliberare a Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) și de înscriere în Registrul sportiv (Cazul I – A1), compartativ cu condițiile ce vizează un club sportiv de drept privat (Cazul II – A2).

http://mts.ro/sport/registru-sportiv/registru-sportiv/

          Clubul Sportiv „Voința Biled” , persoană juridică de drept public, are celebrul CIS, care atestă legalitatea înființării, precum și Regulamentul de organizare și funcționare al clubului.

Asociația Sportivă „Voința Biled”, persoană juridică de drept privat, nu știm încă dacă îl are. Sau mai bine zis, Nicu Vasile Bogdan nu l-a prezentat până în prezent organelor de anchetă. Ca de altfel nici celelalte documente solicitate de acestea.

Între timp, pe 25 septembrie 2019, Consiliul Local Biled a mai făcut o modificare, în sensul schimbării componenței Consiliului de Administrație al clubului, prin Hotărâre de Consiliu Local. Mai apoi, pe 1 octombrie 2019, l-a numit în calitate de director pe Nicu Vasile Bogdan, prin dispoziția primarului.

Numai că dispoziția de numire a directorului nu beneficiează de semnături și ștampilă de certificare a legalității actului, care în aceste condiții este de fapt… o simplă foaie de hârtie, fără nici o valoare juridică! Le aveți pe ambele în facsimil. Atenție la Art. 2, pct. 2 din Hotărârea nr. 95/25.09.2019.

În loc de concluzii !

Suntem nevoiți să constatăm, pe zi ce trece, că la AJF Timiș totul este superficialitate, pe principiul că „merge și așa”, să fie bine ca să nu fie rău, nici un fundament solid, doar „spoială” și improvizații peste tot. Și, oare, cum am putea avea altfel de pretenții când „asociația” a fost și este condusă de persoane exact din această categorie: cu pregătire în cel mai bun caz superficială, „pe repede înainte”, pe șmenuri și aranjamente de tot felul!!! Nimic serios!

De fapt, în asta consta, înțelegem acum, mult clamata continuitate dinaintea alegerilor!!! Și ne mai mirăm unde este acum arbitrajul timișorean, ducem dorul unei echipe de primă ligă și la vreo două-trei de liga secundă, plus vreo șase-șapte de liga a treia!!! Vise, dragi iubitori ai fotbalului timișean!

Și nici o speranță, dacă, stimați membri afiliați, nu-i „curățați” pe toți cei care și-au adus din plin „contribuția” la actuala stare de fapt a fotbalului autohton. Una deplorabilă.

 Recitiți prevederile Codului penal:

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nene Iancule, acu ce mai zici??…Durerosmonșer!!

Noi rămânem… Cu lupa pe ei! Și o „activăm” când mai calcă pe bec!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: