”Cu lupa pe ei…”: LI. Play-off-ul „Cazului AJF” a început cu… o amânare. Revederea? Pe 2 iunie. Iau „cuvântul” și ligile „sătești”

În timp ce „Daciada” Ligii a 4-a continuă pe repede înainte spre finalul celei mai trunchiate competiții din istoria fotbalului timișean, problemele juridice ale „găștii cât o țară” continuă, cu toate că „cei patru mușchetari” s-au bucurat prea repede odată cu ordonanța procurorilor de clasare a cauzelor. „Lupa” lui Observel a ajuns la episodul 51, prilejuită și de termenul instanței cu privire la plângerea părții vătămate Nicușor Tanasoglu privind ordonanța sus menționată, care își dorea să îngroape subiectul „frauda de la alegeri” astfel încât băieții care ocupă birourile de pe Pop de Băsești nr. 43 să se vadă scăpați basma curată. 

Justiția deschide ochii

Justiția deschide ochii

Nu știm dacă e sau nu e vreo „legătură” între producerea unui viciu de procedură și dorința ajefiștilor de a obține o prelungire a stării actuale, care să le permită să se apropie și mai mult de finalizarea mandatului de patru ani! Cert este că numitul viciu de procedură, alias necitarea învinuitului Pleșa Nicolae Adrian și a președintelui „cocoșel” (sau director, ce-o mai fi) Moisă Viorel, a condus la stabilirea unui nou termen, la începutul lunii iunie. Toți ceilalți învinuiți au fost prezenți fizic sau prin avocați, astfel că la termenul următor procedura va fi finalmente legal îndeplinită astfel încât va fi posibilă o decizie a judecătorului, la dosar existând deja suficiente probe pentru a „întoarce cazul”. Un lucru este cert, luând în calcul faptele, unicul vis al „gășcarilor” este prelungirea situației „în coadă de pește” cât mai mult. Iar dacă se poate aceasta să nu fie rezolvată până la data următoarelor alegeri ajefiste, când „băieții” speră să mai candideze cu succes la încă un mandat.

Sigur, speranțele lor sunt „îndreptățite”, dar dacă faptul se va și realiza, înseamnă că „oamenii de fotbal” din județul Timiș n-au nimic împotrivă să fie fentați în continuare de un grup care și-a dovedit… „competențele” timp de patru ani. Și atunci își merită pe deplin soarta! 

Șanse ca acest lucru să se întâmple există, pentru că „gașca cât o țară” are destule „vuvuzele” cărora, după modelul patentat de Răzvan Burleanu la FRF, le-a „plătit” deja serviciile viitoare prin nenumărate delegări încasatoare de baremuri! Au „împușcat” astfel doi iepuri dintr-un foc: și-au plătit „slugile” cu banii membrilor afiliați, obținându-le în același timp susținerea înflăcărată și gălăgioasă!

Ilegaliștii” de la AJF Timiș știu foarte bine că de rezultatul acestui „război” depinde viitorul lor în fotbal, iar ca să mai „mulgă” ceva e absolut necesar să tragă de timp cât pot de mult. Și, după cum se poate lesne constata, au reușit să amâne, momentan, deznodământul timp de peste trei ani. Ceea ce le dă „apă la moară” să spună că ei sunt „fără pete” și că „nebunul” ăla de-i poartă prin instanță doar inventează așa-zise dovezi, care de fapt nu dovedesc nimic.

Total greșit! După cum am documentat în ultimele luni, DOVEZILE palpabile EXISTĂ! Sunt mult mai multe la dosar decât cele prezentate aici de noi! Și, din păcate pentru ei, nu mai pot fi în niciun fel „măsluite”, cu toate încercărilor lor din ce în ce mai disperate. Ceea ce nu înțelegem însă noi e încăpățânarea cu care se „leagă” de scaunele ajefiste în condițiile în care chiar și ei sunt convinși că se află la mare strâmtoare. Le-au spus-o avocați competenți, le-au spus-o juriști cu experiență, dar și soții judecătoare! Însă ei, nu și nu! Ca în bancul cu Batman! Fudulia asta s-ar putea să-i coste scump, mai scump decât își închipuie poate acum. Dar, vorba „proverbului”, ce-și face omul cu mâna lui se numește l..ă. Succesuri băieți!

Nici nu știm cum să o luăm pe-asta… Puteți ghici cine îi reprezintă pe cei patru care au speriat vestul fotbalistic? Probabil că nu și vă vom ajuta noi: onor avocat Subțire Costel Dumitru!!!  Cin’ să fie onorabilul? Exact! E cel responsabil cu validarea dosarelor de candidatură din 2018 și care a încercat să „arunce” o umbră de legalitate prostirii pe față a alegătorilor! Oare de ce nu ne mirăm? Că vorba aia, cine se-aseamănă, se-adună!

Între timp am remarcat ceva ce Observel anticipa cu privire la delegările pentru jocurile de desemnare a așa-zisei reprezentante a județului Timiș la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Există nouă observatori, șase delegați de joc și trei observatori de arbitri care sunt distribuiți constant la jocuri. Până aici nimic deosebit. Doar că aceștia sunt trimiși la meciuri „legate” din cauză de… testări. Ca să nu facă prea multe testări pentru oficialii de joc, că doar costă niște bani AJF-ul, și pentru că valabilitatea testelor rapide este de o săptămână, sunt trimiși cei testați la „seturi” acoperitoare de câte trei jocuri consecutive, din trei în trei zile. Cum însă, unii dintre ei, spre exemplu Ionel Poclid, Dorin Micșa sau Ciprian Trancă, sunt delegați și la jocuri de Liga a 3-a, cu teste achitate de FRF, AJF-ul profită de această „gratuitate” federală și îi trimite și la competiția proprie. Pentru niscaiva economie în plus la bugetul propriu! Manageri, dom’le! Fac bani din piatră seacă!

Mai constatăm că lucrurile se repetă și pe la arbitri. Și în cazul lor „nucleul” e format din cei delegați la competițiile organizate de FRF și testați de „nașu mare”. Și tot pentru ca „gașca” să mai economisească niscaiva bani. Sigur vor fi unii care vor spune că sunt trimiși pentru că au valoare și experiență competițională, dar motivul real este, așa cum am spus, de fapt, doar cel pur economic. Banii vorbește!

Îl reîntâlnim aici și pe „celebrul” asistent-vicepreș. Raul Constantin Ghiciulescu, cel care, după ce și-a ispășit pedeapsa cu suspendare de 7 (șapte) etape ca urmare a gafei de la meciul Craiova – Mioveni din Liga a 2-a, a revenit în forță și a fost delegat la 6 (șase) partide ale „daciadei”, din opt posibile! Că vorba aia, cine-mparte, parte-și face!

Se vede cu ochiul liber că cei trei vicepreș-uri își trag partea leului din delegări, la fel ca și „credincioșii” lor, Dejeu, Ilici și Mânecan. Mai constatăm că lipsesc din „peisaj” cei doi grei ai trupei: președintele Romeo Malac și „generalul” secretarilor Florian Mierea. Primul compensează însă din belșug cu delegările la Liga a 2-a, oferite-n dar de FRF sub formă de „plată-nainte” (știți voi cine mai percepe așa „taxele”), că doar mai e mai puțin de un an până la alegerile federale și Burleanu are nevoie de prietenii săi de nădejde. Al doilea mai „ciugulește” și el pe ici, pe colo, o Ligă a 3-a. Așa cât să nu „moară” baș de foame. „Porumbeii” ciripesc cum că… vârsta își spune cuvântul…

Sigur că, pe lângă arbitrii delegați în mod normal la astfel de jocuri, au intrat în „lot” și unii care au drept singură „calitate” servilismul față de vremelnica „putere” ajefistă sau prietenii (co)interesate cu doi dintre vicepreș-uri. Și, bineînțeles, nu putea lipsi din peisaj „zâna” arbitrajului timișean, fiica prezidențială! Fată bună de altfel! La pariuri, zic „porumbeii”.

Sigur, tot așa cum anticipa Observel, toate prevederile „protocolului eliberator” pentru fotbalul amator sunt „respectate aproximativ”, în cel mai pur stil tradițional ajefist (ex: a se vedea spectatorii de la jocul Peciu Nou – Dudeștii Vechi sau bustul observatorului Spătaru, de la Topolovățu Mare). Nu că Observel ar fi vreun fan al respectivului protocol, dar „Cu lupa pe ei” a militat și militează pentru respectarea regulamentelor. Bune sau rele, asta-i altă discuție.

Pe aceeași linie „aproximativă” se înscrie și delegarea în continuare a lui Iulian Spătaru, care mai are și tupeul să de dezvinovățească „acuzând” la schimb ploaia și pe fotoreporterul ad-hoc în cazul „expunerii” bustului său. 

La soare, chiar fără mare

„Experimentul” fotbalistic merge mai departe

Acu’ s-a mai iscat o furtună. Vicepreș-ul Ionel Poclid, cu de la sine putere și făr’ să-l consulte pe „guru” ajefist, „general” de secretari, a „relansat” și Liga… sătească! A amestecat Liga a 5-a cu Liga a 6-a !!! Numa’ că, făcută-n aceeași pripă, competiția a creat un val de nemulțumiri. Unii dornici să se înscrie n-au mai apucat, că au „prins” de veste prea târziu. Sau au fost refuzați și au rămas pe dinafară! Plus că „gluma” de competiție trebuie să se încheie maxim la finele lunii iunie. Ca totuși să „bifeze” „gășcarii” sezonul 2020-2021.

Cei mai mulți nemulțumiți „mormăie” pe la colțuri, așa cum dealtfel ne-au obișnuit deja, ascunzându-se după anonimus, de frica unor represalii ajefiste și uitând că de fapt puterea e la ei, prin vot în Adunarea Generală, iar boss-ilor din „gașcă” le cam tremură deja anumite componente de lenjerie numai la gândul că vor trebui curând să se prezinte în fața alegătorilor. 

Se „vorbește” doar cu… mască

Mai sunt, totuși, și câțiva „cârcotași” cărora li se cam rupe și își verbalizează vârtos nemulțumirile. Păcat că-s prea puțini! E totuși un început, chiar și timid, în eradicarea poziției „ghiocel”, impusă în decenii de supunere oarbă față de „spuma” AJF-ului. Și încă pe banii „ghioceilor”!

Aflăm de la onor site-ul oficial al AJF-ului cum că la Liga a 5-a + Liga a 6-a s-au înscris 13 echipe, care au fost împărțite pe „criterii geografice” în două grupe. Startul se dă pe 9 mai și are șapte etape pentru Grupa A, respectiv cinci etape pentru Grupa B. Doar că, în afara primei etape, lipsesc datele de disputare ale următoarelor. Presupunem că se va juca săptămânal, că doar suntem la amatorii amatorilor. Dar nu știm nimic despre vreo promovare sau retrogradare, în perspectiva revenirii totuși la normalitate. Mai pe șleau, dacă le-a mers o dată, de ce n-ar mai merge o dată! Jucăm ca să ne aflăm în treabă. Mântuiala continuă doar ca unii să-și justifice salariile! Așteptăm (degeaba) eventualele clarificări ajefiste. Programul jocurilor se regăsește la link-urile:

GRUPA A: https://www.frf-ajf.ro/timis/competitii-fotbal/liga-a-v-a-seria-a-9457/program;

GRUPA Bhttps://www.frf-ajf.ro/timis/competitii-fotbal/liga-a-v-a-seria-b-9458/program

            „Spectacolul” continuă!

Nene Iancule, cum mai stăm cu „luminița”, monșer??… Pâlpâie! Răbdărică și tutun! „Lupa la ei”!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 5

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: