”Cu lupa pe ei…”: XXXVI. Temerea membrilor afiliați la AJF Timiș? Va dispărea vreodată „spiritul de gașcă” introdus de Dănuț Lața??

De aproape un an de zile de când Observel s-a decis să pună „Lupa pe ei”, tot mai mulți membri afiliați au început să-și pună tot felul de întrebări cu privire atât la legalitatea actualei conduceri a AJF Timiș, cât și la corectitudinea cu care își desfășoară activitatea respectiva „gașcă cât o țară”. Sunt frumoși, deștepți și șmecheri? Vă plac?

Pe bună dreptate, oamenii încep să aibă tot mai multe îndoieli, datorită avalanșei de dovezi prezentate de Observel, dar și datorită… ”tăcerii mieilor ajefiști”.

Tot mai mulți sunt cei care susțin că, dacă n-ar fi adevărate acuzele ce li se aduc, marii conducători ajefiști, instalați printr-o fraudă de proporții, demonstrată, la cârma fotbalului mic din județul Timiș, atunci aceștia ar reacționa vehement! Dar așa, pentru că sunt cu „musca pe căciulă”, ei tac chitic și evită pe cât posibil orice discuție având drept subiect plângerea penală depusă pe numele lor. Se rezumă să-și trimită „vuvuzelele” pe ici – pe colo, cu unicul argument că-i nebun ăla de îi târăște în justiție!

Spre aducere aminte vă sugerăm să revedeți cu atenție, la pachet, ca să aveți tabloul complet:

http://sporttim.ro/fotbal/cu-lupa-pe-ei-xvii-ajf-timis-casa-ilegalitatilor-dovedite-cu-documente-nu-cu-vorbe ;

http://sporttim.ro/fotbal/ilegalitatile-dovedite-continua-tot-cu-documente-nu-cu-vorbe-partea-a-ii-a-observel-despre-ajf-timis-cu-lupa-pe-ei-xviii;

http://sporttim.ro/fotbal/cuvintele-de-ordine-la-ajf-timis-pentru-ca-asa-vrem-si-pentru-ca-putem;

http://sporttim.ro/fotbal/incompatibilitatea-o-practica-curenta-la-ajf-timis-cu-lupa-pe-ei-xx;

http://sporttim.ro/fotbal/s-a-activat-principiul-dominoului-la-ajf-timis-cu-lupa-pe-ei-xxi;

http://sporttim.ro/fotbal/cumva-semne-de-panica-la-ajf-timis-predare-de-stafeta-de-la-la;

http://sporttim.ro/fotbal/continuitate-in-combinatii-marca-danut-lata-cu-lupa-pe-ei-xxiv;

http://sporttim.ro/fotbal/nicolae-grigorescu-infractor-condamnat-dar-imaculat-si-delegat;

http://sporttim.ro/fotbal/transformarea-mirifica-a-romeului-malac-sau-despre-cum-se-urca-pe-scara-ierarhica-impins-frateste-dar-si-cum-te-poate-decadea-incompetenta.

O astfel de atitudine nu face decât să confirme adevărul acuzațiilor, care foarte posibil să fie confirmat și de justiție, cazul fiind nu doar unul extrem de clar, dar și mai mult decât facil de rezolvat, chiar și de către un complet de judecată mai puțin experimentat. Și asta pentru că acuzarea a avut grijă să „lege” bine toate capetele de acuzare, în mod clar și fără echivoc, pentru a putea fi înțelese de oricine, chiar și de cineva care nu a avut vreodată tangență cu fenomenul fotbalistic și, ca atare, nu-i cunoaște deloc „chichițele”!

Însă, în ultimul timp a răzbătut dinspre membrii afiliați o anume temere! Nejustificată spunem noi! Bun, zic unii membri, îi trimitem la plimbare pe actualii conducători pentru toate neregularitățile făcute și pentru lipsa de competență demonstrată clar în gestionarea activității fotbalistice locale, dar ce punem în loc? Cine va prelua AJF-ul? Nu s-a anunțat oficial nimeni amator? Nu cădem, oare, din „lac, în puț”????

Parțial această temere ar putea părea oarecum justificată. Numai că, respectivii membri afiliați dovedesc încă o dată necunoașterea amănunțită și specifică a prevederilor Statului și a regulamentelor! Oamenii par să nu conștientizeze puterea Adunării Generale a AJF! Ei încă mai cred că deciziile sunt luate de Comitetul Executiv atotputernic, pentru că așa li s-a tot spus atât în era „Lața & Co.”, cât și, pe principiul continuității, atât de invocat de actuala conducere, în era „Malac & Co.”

Domnilor reprezentanți ai cluburilor și asociațiilor legal și statutar afiliate la AJF Timiș, deciziile legale și importante, cu bătaie pe termen lung, sunt luate EXCLUSIV de către Adunarea Generală, care poate să voteze ORICE!!!!! E forul suprem de conducere!

Da, puteți modifica inclusiv articole din Statut, cu condiția să nu contravină prevederilor Statutului FRF, forul diriguitor al fotbalului românesc. Adunarea Generală extraordinară poate fi convocată la solicitarea expresă în scris a 1/3 din totalul membrilor afiliați. Iar de organizarea ei trebuie să se ocupe Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș (DJTS). AJF Timiș a declarat în acest moment, conform site-ului oficial, un număr de 118 membri afiliați! Simpla împărțire la 3 ne oferă numărul de membri afiliați care trebuie întrunit pentru convocarea Adunării Generale extraordinare, adică 40 de membri!!!

În cadrul Adunării Generale extraordinare astfel convocate pot fi revocate toate mandatele actualei conduceri, pot fi modificate prevederile restrictive și discriminatorii de candidatură la funcțiile de președinte și vicepreședinte, astfel încât să poată fi alese în funcțiile de conducere ale AJF Timiș și persoane care au făcut parte din sistem, au pregătirea și experiența necesară, pot prezenta un plan de management al fotbalului județean, care să se reflecte în rezultate și promovări de jucători, chiar dacă nu au fost niciodată președinți sau vicepreședinți de AJF, cluburi / asociații afiliate sau președinți de comisii FRF / AJF!!! Dumneavoastră, prin vot, o puteți face! Aveți această putere! Nu trebuie decât să v-o exercitați!

Odată eliminate aceste actuale prevederi statutare, care au fost introduse în mod intenționat de către Dănuț Lața pentru a nu-i fi vreodată periclitată funcția de „președinte până la pensie”, veți constata că opțiunile de alegere vor deveni democratice cu adevărat, la fel ca și „oferta” de candidați pentru funcțiile de conducere! Practic, în acest mod va dispărea pur și simplu „spiritul de gașcă” care guvernează în prezent activitatea din birourile de pe str. Pop de Băsești nr. 43! Iar dvs. veți avea de unde alege!

Dacă vă doriți cu adevărat intrarea în normalitate a fotbalului județean, dacă vă doriți din partea conducătorilor aleși un sprijin real pentru cluburi și fotbal, nu doar unul clamat bombastic, dacă doriți ca ei să mai și facă ceva pentru fotbal, nu doar să-și ridice lunar salariile și baremurile de meci, inclusiv cele de la Liga 2 și Liga 3, așa cum se întâmplă în prezent, atunci ați putea profita de schimbarea de „macaz politic” și să treceți la acțiune!!! Nu e nevoie decât de un grup de inițiativă, de o bună organizare și mai ales de puțină voință de a readuce normalitatea în fotbal.

Apropos, sunt convins că sunt foarte mulți cei care nici măcar n-au habar că UEFA a virat, iar FRF a retransmis TUTUROR membrilor afiliați, inclusiv AJF-urilor, sume de bani destinate sprijinirii cluburilor pentru plata testelor Covid-19 pe care jucătorii și membrii staff-urilor trebuie să le facă periodic. Ca să ajute fotbalul cu posibilități mai reduse și să pornească activitatea și la nivelul Ligii a 4-a cel puțin!

Poate îi întrebați pe componenții „echipei cât o țară” despre soarta acestor sume. Asta doar dacă-i veți „prinde” pe la sediul AJF! Pentru că, așa cum ne-a relatat „porumbelul voiajor”, cam bate vântu’ rău de tot prin birourile șefilor, unde în schimb pare a fi prezent mult mai des binecunoscutul… șnaps al subalternilor!

 Nene Iancule, noutăți, ceva?? Nu, tot așa !!!

Și la noi… „Cu lupa pe ei” !! De fiecare dată când mai „calcă pe bec” !

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională ! E obligatorie !

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 3

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: