Cu Matefi înlocuitor al lui Căprărescu, Unirea spulberă Deta până la pauză la Tomnatic: 5-0 (4-0) în uvertura etapei de Paști în Divizia D Timiș. Declarații Matefi, Iacob, Căprărescu

În Săptămâna Mare a Sfintelor Sărbători de Paști, cu gândul curat să ia lumină, fotbalul județean se închină și își iuțește nițel pașii, runda a 27-a a Diviziei D Timiș fiind programată deja joi cu uvertura miercuri seară pe terenul unei ex-secund-divizionare, care, cu un antrenor nou, s-a detașat clar până la pauză de vizitatorii de pe locul 16, întărindu-și poziția pe treapta a șaptea: CS Unirea Tomnatic – CSO Deta 5-0 (4-0).

Start al celei de-a opta etape din returul ligii a patra timișene dar și din 2022 cu un succes clar al gazdelor, conturat deja până la pauză prin goluri marcate în minutele 3, 19, 28 și 40. Amfitrionii mai bine clasați s-au impus de justețe la inaugurarea penultimei runde din prima jumătate a sezonului de primăvară în ”D”. 

Deși fără fundaşul Dănuț Bilia şi Ioan Ciocani – suspendati, Marcus Antemie fiind plecat din ţară, iar Cristian Bobu accidentat, uniriștii din prima jumătate a ierarhiei, preluați de antrenorul Ştefan Matefi, înlocuitor al lui Nicolae Căprărescu, au câștigat la un scor care mai estompează necazurile celor din Tomnatic la început de 2022.

Căci bilanțul le-a fost negativ în primele 7 apariții din retur, o victorie, două remize și 4 eșecuri, în condițiile în care patru partide au fost jucate acasă, ultimele 3 reprezentații fiind pierdute. Pe rând, remize pe teren propriu cu cei din Lugoj și Șag, apoi un eșec la limită cu goluri multe la Becicherecu Mic, un unic triumf la Tomnatic – 2-1 cu Avântul Topolovățu Mare, dar și înfrângerile în serie, 3-0 la Peciu Nou, 1-2 acasă cu cei din Comloșu Mare și 2-1 la ultima strigare, la Gătaia. 

Unirea a întors foaia în Miercurea Mare, Petru Măgulean deschizând scorul deja în minutul 3 și majorându-l în minutul 19, după care Răzvan Plopeanu a înscris în minutul 28 iar Alexandru Baranyi a semnat la rândul său o ”dublă”, în minutul 40 pentru 4-0 la pauză iar în minutul 61 pentru 5-0, rezultat final. 

Numai eșecuri la zero pentru ”verzii” deteni după etapa pe margine, 2-0 la Sânnicolau Mare pentru Unirea, 0-4 acasă cu CSM Lugoj și 5-0 astăzi la Tomnatic, similar acelui 1-5 din tur, în septembrie, când ”uniriștii” lui Căprărescu înscriau tot de 5 ori și la Deta.

Clasamentul actualizat și programul etapelor 27 și 28 în Divizia D Timiș, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. Runda continuă așadar din plin joi seară.

Au jucat următoarele formaţii:

Unirea Tomnatic: Nicu Bogdan – Drăguş, Ioan Pârjol, Borneci, Centea – Crişan, Plopeanu, Duţu, Simion, – Măgulean, Baranyi.

Antrenor Ştefan Matefi.

Rezerve la start: Pânzaru, Şandru, Băcescu.

Deta: Boboiciov – Frank, Diac, Pais, Mita – Grigore, Rosuş, Daminuţă, Nohai – Raţiu, Onosă.

Antrenor Ionuț Iacob.

Au mai jucat: Cociu, Stănescu şi Banu. Pe bancă: Popeţ.

* Declaraţii la cald

Ștefan Matefi (CS Unirea Tomnatic): ”A fost un meci la discreţia noastră, chiar dacă am avut patru jucători lipsă din motive medicale şi doi suspendaţi. Felicit jucătorii pentru această victorie şi nu în ultimul rând pe cei de la Deta, care au fost fair-play cu noi!”

Ionuţ Iacob (Deta): ”Mai întâi doresc să spun despre terenul de joc, a fost impecabil. Un meci făcut cadou din punctul meu de vedere. Nu mai am ce să comentez.”

Contactat telefonic, fostul antrenor al echipei din Tomnatic, Nicolae Căprărescu, ne-a spus: ”De miercuri, după jocul cu Comloşul Mare, nu mai sunt antrenorul Tomnaticului. Pentru binele echipei, după mai multe discuții cu domnul primar, am decis să plec. S-au întâmplat foarte, foarte multe într-un timp destul de scurt, am crezut că pot trece peste multe, m-am mințit că pot să trec, dar clar, nu pot. Nu sunt omul care să plece în plin campionat, aş fi vrut să o duc până la vară, dar aşa nu mai mergea. Însă un lucru este clar. Unei echipe care nu se antrenează, nu-i trebuie antrenor. Cel puțin pe termen scurt sper ca ambele părți să fi luat decizia cea mai bună în folosul echipei. Le mulțumesc!”

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: