Cu ”porții” egale pe reprize, Ghiroda încheie deplasările toamnei precum le începea: 4-1. Victorii ”afară” la cele 3 timișene

Dezobișnuită în ultima vreme să joace pe teren advers, având în program o singură deplasare în precedentele 5 etape, CSC Ghiroda și Giarmata Vii n-a ratat însă astăzi de la ora 14 ocazia să dea uitării cele doua înfrângeri la zero în recentele meciuri disputate acasă cu arădenele de play-off din Seria 8, încheind aparițiile ”afară” din sezonul de toamnă prin a câștiga și pentru a treia oară la rând altundeva decât pe arena ”Emilian Pavel”, tocmai cu un rezultat identic celui din etapa inaugurală de campionat, atunci la Dudeștii Vechi, acum la Carani: 1-4. 

Timișenii de pe podiumul seriei vestice în Liga 3 s-au desprins astăzi până la pauza întâlnirii de la Carani cu nou-promovata CS Phoenix Buziaș, înscriindu-i apoi alte două goluri și în repriza secundă, victorie la scor prin care au egalat la puncte liderul CSM Reșița, care va juca sâmbătă în această penultimă rundă a sezonului de toamnă.

Ghirozenii au încheiat ieșirile toamnei așa cum le începeau, cu un 4-1 victorios în deplasare, în etapa de debut la Dudeștii Vechi, unde se detașau la 4-0 până la pauză, astăzi pe terenul de circumstanță al nou-promovatei din Buziaș, situată cu 4 locuri mai jos în clasament dar și cu 10 puncte mai puțin în cont înaintea acestei etape a XIV-a în C8.

Al doilea cel mai ineficient atac al seriei n-a venit de hac elevilor lui Sorin Bălu, care s-au impus așadar și-n retur, de fapt la mijlocul său, mai clar decât în întâlnirea tur de pe ”Emilian Pavel”, 1-0 pe 23 septembrie.

Astfel, Phoenix a încheiat cu un bilanț negativ aparițiile la Carani în campionat, suferind un eșec și mai clar decât cel cu reșițenii, rezultatele ”acasă” ale buzieșenilor fiind, pe rând, 2-2, 0-1, 2-1, 1-0, 1-3, 0-0 și 1-4, așadar 7 2 2 3 7-11 8 puncte din 21 posibile.

Cei din Ghiroda în schimb au înregistrat mai puține înfrângeri în deplasările sezonului de toamnă decât pe propriul teren, deplasări în care inițial au pendulat de la 4-1 la Dudeștii Vechi la 1-4 la Șoimii Lipova, ulterior 1-1, 1-1, 1-0, 2-1 la Periam și 4-1 astăzi la Carani, așadar victorii pe linie în fieful colegelor timișene, bilanț ”afară” 7 4 2 1 14-9 14 puncte.

Iar ghirozenii vor mai avea de jucat în 2022 acasă cu cei din Cermei iar în 2023 la Reșița, cu cei din Pecica și la Ineu, pe când Phoenix la Periam iar anul viitor pe rând cu Crișul și Șoimii Lipova – de fiecare dată în Timiș, apoi la Cermei.

Până una alta, astăzi nu i-a priit deloc pe terenul din Carani, moale după ploile căzute în ultima vreme, nou-promovata suferind cel mai sever eșec în campionat, după ce a primit gol deja în minutul 18, după o incursiune a lui Vasluian pe flancul drept, de unde a centrat perfect în fața porții iar șeptarul căpitan Cosmin Mancaș a înscris cu capul din 10 metri în stânga goalkeeper-ului.

Mura a trimis zece minute mai târziu în transversală cu un șut de la 20 de metri, iar în minutul 35 Dumitru Schinteie l-a imitat de la 25 de metri, mingea fiind însă deviată de Horcea, 0-2. Scor la pauză.

Atunci când Petruescu a schimbat dar tot elevii lui Sorin Bălu aveau să mai înscrie din nou și la mijlocul părții secunde, în minutul 67, Sporin centrând din corner iar mingea respinsă ajungând la Precup, care a recentrat în fața porții iar Mihai Hecsko a punctat din 6 metri: 0-3. 

Scorul a luat proporții în minutul 78, atunci când Mura a luat o minge pe cont propriu și a intrat în careu, unde a fost faultat de portarul Lupu, lovitura de la 11 metri corect acordată fiind transformată cu siguranță de Andrei Precup.

În ultimul minut de joc Andrei Chistrugă a șutat pe jos de la 25 de metri la rădăcina barei și a înscris golul de onoare: CS Phoenix Buziaș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-4 (0-2).

Cosmin Petruescu (antrenor Phoenix Buziaș): ”Echipa care s-a adaptat mai bine la condițiile de joc, echipa mai matură, a câștigat toate punctele puse în joc. Mergem mai departe, mai avem o etapă, un joc greu, în deplasare la Periam, după care vom trage linie și vom analiza tot ce s-a întâmplat în această perioadă.”

Sorin Bălu (antrenor CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”Am făcut un meci bun, am dominat din minutul 1 până în minutul 93. Băieții au respectat tot ce am pregătit săptămâna asta, jocul în profunzime. Felicit băieții!”

Rezultatele și programul etapelor 14-15, ultimele din 2022 în C8, pe coloana clasamentelor la zi.

Buziaș : Lupu – Popescu, Hrudei (min. 46, Chistrugă), Rus, Nicolescu – Matiș (min. 72, Ferțu), Birău – cpt. (min. 80, Marian Musteța), Marius Musteța, Horcea, Giurgiu (min. 62, Stemate), Butar (min. 62, Petruș).

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Cuzmanovici, Mircea, Avramescu.

Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Velcan, Hecsko (min. 80, Roșus), Schinteie, Coroiu – Vasluian, (min. 75, Ilie), Sporin, Mancaș – cpt., Precup, Mura (min. 75, Zavaleche), Stupu.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Ciocan, Iștoc, Cluci, Cristodulo.

Au arbitrat: Dan Alexandru Gornic – Băla (ambii din Arad) și Humița (Armeniș). Observator de arbitri Sorin Ciotlăuș (Deva); delegat de joc Vasile Rad (Arad).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: