Cu primele puncte cucerite acasă în sezonul 2021/2, Avântul semnează primul succes la Periam

CS Avântul Periam a spart gheața și pe teren propriu în acest campionat, câștigând nu doar primele puncte acasă în ediția 2021/2, dar și prima partidă, în completare la ”dubla” semnată în deplasare în precedentele apariții, ocazie cu care contura întâiul succes în sezonul în curs din Seria 8 în Liga 3. Astăzi de la ora 17, 1-0 (0-0) cu vecinii bulgari din Dudeștii Vechi, grație unei faze fixe.

CS Avântul Periam: 3 succese la rând

N-a învins deloc în primele 17 etape, dar leagă mai nou victoriile, iată rețeta codașei relansate sub bagheta lui Sorin Bălu, de fapt singura formație cu punctaj maxim în primele două etape din play-out-ul seriei vestice în Liga 3, 6 din 6, față de cele numai 3 ale Progresului Pecica respectiv câte unul în dreptul Pobedei și Frontierei Curtici, în vreme ce Gloria Luncta-Teuz Cermei a pierdut ambele întâlniri.

În consecință, ”lanterna roșie” a redus mult din handicapul de puncte, acumulând 11 față de cele 15 ale Frontierei, 17 ale ”bulgarilor”, 19 ale Gloriei respectiv 22 ale Progresului Pecica. Avântul încheia returul acum două săptămâni la 9 puncte în urma Frontierei, 11 în urma celor din Dudeștii Vechi și chiar 14 față de cei din Cermei, dar diferențele s-au comprimat la 4, 6 respectiv 8 puncte.

Circa 200 de spectatori a magnetizat duelul direct timișean din play-out de la Periam, inclusiv susținători ai oaspeților ”bulgari”, iar iubitorii fotbalului au îndurat vântul dar și ploaia, de la mijlocul reprizei secunde, asistând la o partidă viu disputată, de angajament, cu câștig de cauză pentru gazde în urma unei lovituri libere în prima jumătate a părții secunde.

Aliniind același 11 cu care se impunea sâmbătă cu 1-3 la Cermei, Avântul a controlat în general majoritatea jocului, în linii mari prima repriză dar și prima jumătate a părții a doua, după care, spre final, neavând nimic de pierdut, ”bulgarii” au forțat egalarea.

Codașii au lovit și bara în prima repriză, prin Mager, cu o reluare din careu, Pobeda trecând pe lângă gol la 0-0 la șutul foarte periculos al lui Budur și la ocazia lui Tranculov.

Iar Avântul a ochit bara și în partea secundă, prin Gălățan, care avea să fie ulterior înlocuit, cu un șut din afara careului.  

Lovitura liberă a lui Mânecan, gol de 3 puncte pentru Periam: 1-0 cu Pobeda

Mai precis a fost Cosmin Mânecan spre mijlocul reprizei secunde, când, dintr-o lovitură liberă de la semidistanță, a înscris unicul gol al partidei, reușită de 3 puncte cu un șut în vinclu al ex-antrenorului-jucător înlocuit în toamnă la cârmă de Sorin Bălu.

A noua clasată a dispus de a șaptea clasată, prime puncte acasă pentru Avântul la a noua încercare la Periam. Și urmează duelul ultimelor două clasate, Curtici – Periam în județul Arad, pe când Pobeda va primi vizita liderului seriei play-out a locurilor 5-9 în C8, Progresul Pecica, la mijlocul turului acestei întreceri. Avântul va sta apoi în etapa a 4-a, după care, la finele lunii și a turului, va primi vizita pecicanilor, foști elevi ai lui Sorin Bălu.

În cealaltă întâlnire a zilei din play-out în Seria 8, Progresul Pecica – CS Gloria Lunca Teuz Cermei 4-3 (2-0) după 4-0 la mijlocul reprizei a II-a.

Bălu a spus la final că ”echipa mea a reușit un meci bun și o victorie cred că pe deplin meritată. Am intâlnit o echipă bună, tenace, care s-a luptat pentru fiecare minge.” 

CS Avântul s-a impus în alcătuirea Rădulescu – David, Telescu, Mureșan – Mager, Mânecan, Poparadu, Gașpar, Bot – Gălățan (70, Ologu), Toma (55, Radu Popa).

Rezerve: Burtic, Siminiceanu, Prața, Viașu, Petric, Chiștrugă și Kuhn.

Cartonașe galbene: Gașpar, Telescu, Ologu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: