Cu Rancz revenit la 37 de ani în Freidorf, Auto ia avînt cu una dintre cele mai bune evoluții ale sale. Dar doar 2-2!

Sub soarele miezului de aprilie, gazdele chișozene și FC Auto Timișoara, oferindu-i redebutul după 3 ani unui fiu al Freidorfului, Rudi Rancz, acum la 37 de primăveri, și care era lansat de alb-albaștri în 1992, au oferit o agreabilă dispută ce face cinste Diviziei D Timiș, al cărei nivel actual l-au depășit net cu un 2-2 (0-1) în care elevii lui Adi Șețu au revenit de două ori, salvînd un punct.

Care finalmente s-ar fi putut preschimba chiar în trei, conform unei legi nescrise a fotbalului, doar că, în minutul 90, bine lansat de Magdaș, Gherman a ratat puțin preluarea, complicîndu-și existența într-o fază pe care putea lesne scrie 3-2, de la 0-1 respectiv 1-2… Oricum, semnificativ este că Auto a stopat o serie de 5 succese ale Chișodei, tocmai în fief-ul acesteia.

”Partida a fost peste nivelul competiției, ceea ce este părerea unanimă a celor implicați și felicit în acest sens ambele echipe, cu o mențiune pentru oaspeții noștri, precum și brigada de arbitri, care a contribuit la rîndul ei la un spectacol agreabil, dominat totuși de ratările vizitatorilor. Ca atare, putem spune că ne mulțumește acest egal, deși, ca de atîtea ori în fotbal, Gherman ne-ar fi putut aduce în final victoria, dacă ar fi fost mai atent într-o fază de 1-1 cu portarul Ionescu”, a spus plin de fair-play Adrian Rus, delegat al grupării chișozene.

”A fost unul dintre cele ma bune meciuri pe care l-am făcut în ultima vreme iar rezultatul este unul mincinos, pentru că trebuia să ne impunem clar, dacă am fi fructificat 6 clare ocazii de gol, chiar și cu poarta goală. Dar acesta e fotbalul și, vorba aceea, puteau să ne și bată! Fotbalul e imprevizibil și de aceea este frumos, dar mai greu pentru cei direct implicați. Suntem mulțumiți de joc dar nu și de rezultat, pentru că am ratat foarte, foarte mult, iar peste 5 etape nimeni nu mai ține minte că am și jucat bine, ci doar acest 2-2 ca rezultat”, a spus Harry Pinzhoffer, manager sportiv al oaspetei din Freidorf.

FC Auto a condus de două ori, mai întîi la pauză, prin Buda, care a pătruns printre fundașii centrali și a marcat în minutul 25, după ce pînă atunci Boldea rata de 3 ori deschiderea scorului în favoarea oaspetei, iar mai apoi prin închizătorul Al-Helou, cu un șut senzațional de la 25 de metri, în vinclul din dreapta porții lui Sîrbu, după o respingere greșită a lui Gherman, și intercepția mijlocașului celor din Freidorf: 1-2.

Însă chișozenii au avut puterea de a reveni, după ce îl solicitau pe Ionescu să deturneze de sub bară, în minutul 41, o minge reluată din vole, pe spate, de Ganea. Gazdele aveau totuși să egaleze, 1-1 în minutul 49, cînd Glodean a transformat un penalty acordat pentru hențul lui Kosak la centrarea lui Gherman de pe dreapta.

Boldea a avut și alte ratări în cursul părții secunde și, așa cum se întîmplă, în loc de 1-3 a survenit egalarea, fără ca amfitrionii să fi avut mari oportunități în cont, ci doar tentativele lui Glodean, cu 3 șuturi, dintre care unul reținut. Dar Ganea a făcut 2-2 dintr-un vole în minutul 75, la colțul scurt, mingea fiind ușor deviată de Hromei, ceea ce l-a surprins pe Ionescu.

Cu un galben de la faza penalty-ului, Kosak a fost eliminat pentru un fault asupra lui Ganea din postura de ultim apărător, în minutul 83, cînd vedea direct cartonașul roșu.

CS FC Chișoda: Sîrbu – Vasîncă (90, Golea), Abu-Lebda, Vițan – cpt., Berceanu – Sava (65, Udrea), Gherman, Glodean, Vereșteanu – Magdaș, Ganea (84, Mladin).

Pe bancă: -.

Auto Timișoara: Ionescu – Leleczi, Kosak, Hromei, Taub – Al-Helou – Sturza (70, Cine), Buda (65, Rancz), Cădariu – Rotaru (74, Agoston), Boldea (60, Nagy).

Au arbitrat: Botaș – Pleșa, Drăguț.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 6 =

 


Alte articole legate de acest subiect: