Cu Stoianov evergreen, Pobeda din succes în succes prin Timiș, cea mai bine clasată din județ în C8, pe podium

”Bulgarii” au continuat și vineri după-amiază să lege victorii în seria vestică din Liga 3, Valentin Grigore înscriind la sfârșitul primului sfert de oră al meciului jucat de la ora 17 în etapa a patra la Carani, unde Pobeda Star Bîșnov a înregistrat al treilea succes consecutiv la limită, de astă dată în fața nou-promovatei CS Phoenix Buziaș, și a urcat pe podium înaintea rundei de la mijlocul turului, cea mai bine clasată din Timiș, peste cei din Ghiroda.  

Cei din Buziaș, învingători săptămâna trecută la Ineu, nădăjduiau să spargă gheața și acasă în Liga 3, după ce în urmă cu două runde remizau 2-2 la Carani cu oaspeții din Pecica, însă n-au mai egalat după ce vizitatorii din Dudeștii Vechi au marcat prin Grigore în minutul 15, veteranul din poarta ”bulgarilor”, Gheorghe Stoianov, opunându-se cu succes tentativelor celor de la Phoenix: 0-1 (0-1).

Pobeda câștiga și la Periam în etapa a II-a, cu 1-2, iar runda trecută cu 3-2 acasă cu Crișul, astăzi impunându-se într-o a treia altă localitate timișeană, la Carani, ceea ce a săltat-o în ierarhie peste cei din Ghiroda, pe podium. Paradoxal, ținând cont că ediția de campionat începea cu un Pobeda – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-4 la Dudeștii Vechi.

Dar iată că promovaților în 2021 din Divizia D Timiș pare a le prii tot mai mult în Liga 3. Pe un gazon bun al Caraniului – teren și cu o micuță tabelă electronică, în fața unei tribune aproape plină, o fază a fost decisivă, în minutul 15, când centrarea lui Bîrloveanu de pe dreapta a fost fructificată cu latul de Valentin Grigore, din apropiere.

Marcatorul și-a făcut din nou datoria și în etapa a patra, iar apoi și colegul său din poartă, Gheorghe Stoianov, pe fondul dominării impuse de Phoenix în repriza secundă, în care a efectuat două schimbări în minutul 63, alte 3 în minutul 75. Fără efect însă, nou-promovații remarcându-l din plin pe veteranul ”bulgarilor”.

Buzieșenii rămân astfel cu un singur punct acasă din 6 posibile, urmând a juca la mijlocul turului la Ghiroda, pe când Pobeda pe ”Hristo Stoichkov” cu arădenii Cermeiului. Programul viitor și rezultatele zilei, pe coloana clasamentelor actualizate.

*

Cosmin Petruescu, antrenorul lui CS Phoenix, a spus: ”Cel mai bun jucător de pe teren a fost portarul echipei adverse. A avut niște intervenții incredibile. Asta fără a diminua din meritele celorlalți jucători”.

Daniel Vasilcin, antrenor-jucător al Pobedei, a spus: ”Am marcat repede, am încercat să jucăm pe contraatac. Am fost dominați în partea secindă, fundașii și-au făcut datoria, și în special portarul Stoianov, care, la cei 44 de ani ai săi pe care-i va împlini în decembrie a fost de netrecut. Iar Valentin Grigore e un atacant pur sânge, care ne-a adus cele 3 puncte”.

*

CS Phoenix Buziaș: 12. Marc Lupu – 4. Andrei Rus (minutul 75, 6. Marius Musteța), 14. Bogdanm Nicolescu, 24. Marco Mircea, 3. Andrei Popescu, 22. Daniel Filip, 8. Andrei Țugui (75, 8. Bogdan Ferțu), 7. Mario Petruș (63, 16. Carlos Butar), 10. Danuel Alex Birău (75, 21. Rafael Hrudei), 11. Marian Musteța (63, 9. Andrei Chistrugă), 13. Claudiu Matiș.

Rezerve: 1. Mario Cuzmanovici – 23. Roberto Artimon, 5. Andrei Horcea, 7. Narcis Popovici.

Pobeda Star Bîșnov: 1. Gheorghe Stoianov – 22. Răzvan Solomon, 2. Caius Lungu, 5. Denis Angheli, 4. Raul Cochințu, 16. Goran Paunchici, 7. Daniel Vasilcin, 10. Raul Briciu, 9. Rareș Bîrloveanu (minutul 83, 3. David Bălace), 8. Sebastian Budur (75, 17. Vasile Gînju), 20. Valentin Grigore (72, 13. Eugen Miculescu).

Rezerve: 12. Alex Jurca – 21. Patrick Vegh, 14. Alex Ghiuruțan, 19. Ioan Kalapiș, 6. Raul Boboiciov.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Mihai Cantemir (Brașov), Cosmin Toca (Brașov). Observator de arnitri: Emil Arsa (Arad); delegat de joc Teodor Biriș (Hunedoara).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 5 =

 


Alte articole legate de acest subiect: