Culda apără un 11 metri și CS Comloșu Mare învinge liderul CSM Lugoj, Ghiță Chimiuc își anunță retragerea, Ciacova răstoarnă scorul după pauză la Giarmata deși dorea amânarea deplasării, Nanu înscrie de 5 ori Gloriei iar Petre îl exclude pe ”arbitrul” Gîrz. Divizia D Timiș, etapa 18: rezultate, marcatori, echipe, declarații + GOLGETERI

La penultimul hop s-a împiedicat și liderul, CSM Lugoj suferind astăzi prima înfrângere în campionat din acest sezon pe care l-a abordat fără pauză de vară pentru că așa i s-au năzărit FRF alte idei crețe, depășită fiind la Comloșu Mare, al cărei portar, Culda, a apărat un penalty după pauză la scorul de 1-0. Altfel, tot în etapa a 18-a a Diviziei D Timiș, dominată de gazde cu 6 victorii, CSC Peciu Nou a mai făcut un pas înainte pe calea prinderii urmei fruntașei, de care s-a apropiat la două puncte, surpriza rundei producând-o cei din Ciacova prin a răsturna scorul după pauză la Giarmata, unde n-ar fi dorit să se deplaseze datorită problemelor medicale din lot, tot ”afară” câștigând și cei din Șag, la Jimbolia. În plan individual, Florin Nanu a marcat 5 goluri în poarta celor de la Moșnița, toate cele 5 ale detenilor, dar mai presus de toate antrenorul Gheorghe Chimiuc și-a anunțat retragerea, programată săptămâna viitoare, din motive personale. O ieșire notabilă din scena fotbalului competițional bănățean, o pierdere a fotbalului din ”ciocul vestic”, și nu mulți sunt sufletiștii autentici din fenomen. Rezultatele și programul rundei finale a turului, pe coloana clasamentelor la zi, iar detaliile, în continuare. 

CS Comloșu Mare – CSM Lugoj 2-0 (0-0): Deian Pecarov (min. 55, din lovitură de la 11 metri) și Angelo Olteanu (min. 83). În minutul 63, Njifakue a ratat o lovitură de la 11 metri, portarul Culda blocând șutul și evitând egalarea.

La fluierul arbitrului Claudiu Gaitin au jucat formațiile:

CS Comloșu Mare: Culda – Stanciu, Toma, Ardelean, Diac, Bota, Coman, Sandu, Niță, Bîrză, Pecarov.

Antrenor-jucător Marcel Bota. Au mai jucat: Matei, Mânecan, Olteanu, Tripunescu. Pe bancă Brădău și Costea.

CSM Lugoj: Gîrlea – Radak, Roșie, Pefoura, Mărmăneanu, Tamaș, Kourago, Maier, Rațiu, Talpă, Njifakue.

Antrenor Arpad Laszko. Au mai intrat: Dobra, Mihoc, Pop și Stoia.

Marcel Bota (antrenor Comloșu Mare): ”Înaintea acestui derby pot spune că a fost o atmosferă foarte bună la echipă. A fost un joc frumos, pe un teren moale. Colegii mei s-au întrecut pe ei înșiși, doresc să-i felicit pentru dăruire si victoria de astăzi. Un plus pentru arbitrul Claudiu Gaitin, care a fost la înălțime și eu personal îi doresc succes după promovarea în liga a doua.”

Arpad Laczko (antrenor CSM Lugoj): ”Inevitabilul s-a produs în penultima etapă dar mergem înainte. Sincer, dacă nu ratam 11 metri, soarta jocului ar fi fost alta. Le-am spus băieților, capul sus, nu este o tragedie. Mai sunt multe etape de jucat.”

CSC Peciu Nou – CS Cocoşul Orţişoara 4-1 (3-1).

Oaspeții au deschis scorul în minutul 5, prin Denis Ștefoni, ca apoi ocupanta locului secund să înscrie de 4 ori, prin Valentin Ilaș – la prima ”dublă” în ”D” în minutele 20 și 30, și Narcis Voroș (min. 40), Bogdan Epure semnând un autogol în minutul 55.

De menționat că meciul din ultima etapă a turului Timișul Șag – CSC Peciu Nou se va juca în devans miercuri de la ora 14.

Au jucat formațiile:

CSC Peciu Nou: Dubou – Teslariu, Matei – cpt., Ștreangă, Szalkai, Ilaș, Filimon, Voroș, Rus, Denis Bud, Pițigoi.

Antrenor Răzvan Popaluca.

Au mai jucat: Stoica, Rosenblum, Giuricici, Cornel Bud, Vlădic.  

Orțișoara: Puiu – Haiduc, Popovici, Epure, Ordog, Berbec, Ursu, Panta, Olar, Ștefoni – cpt., Balaci.

Antrenor Gheorghe Chimiuc. Au mai intrat: Rusu, Chiș. Horvat.

Răzvan Popaluca (antrenor Peciu Nou): ”Am avut un început mai greoi și drept urmare am primit repede gol, dar imediat ne-am trezit, am avut reacție și am întors scorul până la pauză. A fost o victorie muncită și meritată! Felicit băieții pentru efort și jocul prestat după minutul 25. Pot spune că am avut un talisman în Ilaș, care a făcut cel mai bun meci al său.”

Gheorghe Chimiuc (antrenor Orțișoara): ”Nu am avut ce face, am întâlnit poate cea mai bună echipă cu care am jucat. Cei de la Peciu au arătat chiar bine prin jocul lor, nu s-au predat după ce am condus noi cu unu la zero. Ba din contră, probabil s-au trezit și au arătat că nu întâmplător sunt pe locul doi, chiar merită și mai mult. Am văzut un jucător în persoana lui Valentin Ilaș, care a dat două goluri, un jucător care poate evolua liniștit în liga doi, este un super fotbalist. Au meritat victoria, pentru care îi felicit!”  

CS Sînandrei-Carani – CSC Liebling 3-0 (1-0): Dan Silaghi (min. 20), Alexandru Dincă (min. 50) și Dragoș Croitoru (min. 90).

Elevii lui Narcis Petre nu au cunoscut înfrângerea de 7 etape, răstimp în care au înregistrat 5 victorii și două rezultate de egalitate, astăzi desprinzându-se treptat în fața celor de la Liebling.

De menționat și că antrenorul Petre a luat o hotărâre drastică, excluzându-l din lot pe Alin Gîrz, întrucât a jucat ”pe fals” la echipa arbitrilor, din liga a șasea, aspect în privința căruia Comisia de Disciplină a AJF Timiș s-a făcut că plouă, dar nu este responsabilitatea ”Comițiilor” să se autosesizeze, acestea având în atribuții joaca în nisip cu lopățica. Narcis Petre le-a dat o lecție. 

CSO Deta – AS Gloria Moşniţa Nouă 5-2 (2-1): Florin Nanu în minutele 12, 17, 49, 70 și 90, respectiv Dan Roman (min. 44, din lovitură de la 11 metri) și Cristian Melinte (min. 88). Cu aceste 5 goluri, Florin Nanu s-a detașat în fruntea ierarhiei goleadorilor.

La fluierul arbitrului Eugen Gheorgheoiu au jucat formațiile:

Deta: Jigum – Rosuș, Voin, Banac, Strați, Mădălin Roman, Rațiu, Ștefan, Nanu, Peter, Vlad.

Antrenor: Ionuț Iacob. Au mai intrat: Ioviciu și Mârzacu.

Moșnița Nouă: Mercescu – Ungureanu, Pârjol, Melinte, Andriucă, Matiș, Crișan, Petric, Dan Roman, Grosu, Petrea.

Antrenor-jucător: Dan Roman. Au mai intrat: Pane, Șerban, Sandu, Mariș. Pe bancă: Coarbă. Au lipsit: Șchiopu și Plopeanu – suspendați și Neag respectiv Cazimir – accidentați.

Ionuț Iacob (antrenor Deta): ”Pe un teren bun, chiar dacă a plouat mult, jocul a fost la discreția noastră, mai ales după pauză, când ne-am și desprins. Nanu a fost azi eroul nostru cu cinci reușite.”

Dan Roman (antrenor-jucător Moșnița): ”Dacă aveam toți titularii nu pierdeam astăzi. Am căzut fizic în partea a doua și spre final am luat goluri ușoare. Felicit gazdele pentru primire și pentru fair-play. Mergem înainte și ne dorim să încheiem acest tur cu o victorie la noi acasă.”

CS Millenium Giarmata – CS Progresul 1931 Ciacova 1-2 (1-0).

Gazdele au deschis scorul în minutul 26, prin golgheterul echipei, Bogdan Moroșan. După pauză, băieții lui Cosmin Șușman au întors rezultatul și au luat toate cele trei puncte, autori ai golurilor fiind Cristian Tăbăcaru (min. 53) și Andrei Luca (min. 74).

Daniel Moraru (antrenor secund Giarmata): ”Dacă tratăm meciurile cu superficialitate, ne merităm soarta. Am ratat și ei ne-au taxat. Toată săptămâna am fost sunat de cei de la Ciacova să amânăm meciul, dar nu s-a putut.”

Cosmin Sușman (antrenor Ciacova): ”Da, este adevărat că am vrut să amânăm meciul, întrucât 6 jucători sunt bolnavi. Asta a fost joi, dar am reușit să-i tratăm și în cele din urmă am deplasat 15 jucători. Sportivii noștri s-au mobilizat și am reușit o victorie neașteptată, este a doua consecutivă în deplasare.”

CS Unirea Sânnicolau Mare – ACS Voința Mașloc 3-3 (0-1): Flavius Tulcan (min. 65), Vasilică Bizău (min. 78) și Tomas Cozma (min. 88), respectiv Patrick Niță (min. 15, 52) și Cosmin Saizu (min. 90).

La fluierul arbitrului Alexandru Manea au jucat următoarele formați: 

Unirea: Timiș – Crișan, Olaru, Florescu, Csuy, Mesaroș, Bizău, Galea, Moldovan, Tulcan, Gueye.

Antrenor: Cristian Contescu. Au mai intrat: Cozma, Tranculov, Ghiță, Boboiciov, Cărpinișan. Pe bancă: Manoliu, Hiticaș, Michi.

Mașloc: Sîrbu – Blenche, Gabără, Mihai, Barburescu, Balint, Buzdugan, Baban, Niță, Ciobanu, Alex Rus.

Antrenor: Remus Steop. Au mai jucat: Saizu și Apostol. Pe bancă: Amarinei, Crișan, Grunță.

Flavius Sitaru (președinte club Unirea): ”Din punctul meu de vedere, am pierdut două puncte după ocaziile avute, meritam să câștigăm. Fotbalul se joacă pe goluri și de aceea este frumos. Pot spune că omul meciului a fost portarul oaspeților, Emil Sîrbu.”

Ioan Coman (președinte club Mașloc): ”La doi la zero pentru noi puteam face trei și nu știu dacă ne mai egalau, dar în fotbal orice este posibil și așa s-a întâmplat, ei au întors scorul și puteau să ne bată. A trebuit să alergăm după egalare, am reușit-o. La urma urmei sunt mulțumit și de acest punct scos unde puține echipe reușesc acest lucru.”

CSU Universitatea de Vest din Timișoara – CS Progresul Gătaia 6-0 (2-0): Ionuț Vucea două goluri, Mihai Olariu două goluri, Emanuel Patrașcu și Raul Vărzaru.

Antrenorul Vlad Bura a folosit următorii jucători: Filip – Stan, Florin Olariu, Lupulescu, Giura, Mihai Olariu, Balabuc, Pătrașcu, Andrei Cărăbaș, Vucea. Au mai jucat: Vărzaru, Jorza, Ionașcu, Bousnobra, Wamala. Rezerve: Hotca, Frățilă.

AFC Unirea Jimbolia – CS Timișul Șag 0-2 (0-1): Răzvan Gălan (min. 30) și Ovidiu Radu (min. 48).

Antrenorul Adrian Bungău a folosit următorii jucători: Toma – Palade, Volosciuc, Ștefan, Bungău, David, Achamponch, Rus, Radu, Banu, Gălan. Au mai jucat: Lazea și Cristescu. Pe bancă: Costescu, Cojocar și Daminuță.  

Întreaga echipă a dedicat victoria managerului clubului, Adrian Ianoșev, care luni va împlini 57 de primăveri, și directorului sportiv Petre Lăzărescu, care și-a aniversat ziua de naștere.

Flacăra ParțaSteaua Roșie Variaș 3-1 (0-0): Andrei Ganea (min. 48), Ioan Făndel (min. 52) și Sergiu Iorgovan (min. 60) respectiv David Forghici (min. 80).

Portarul oaspeților, Marian Borta, a fost eliminat pentru henț în afara careului de 16 metri.

AS Avântul Topolovățu Mare a stat în această etapă.

*

Altfel, clubul Gloria Moșnița Nouă a primit un ultim avertisment și o amendă de 1.000 de lei pentru lipsă de organizare. Iar suspendați au fost Răzvan Plopeanu (Moșnița Nouă) – pe 3 etape și penalizat sportiv 500 de lei, Valentin Danci (Progresul Gătaia) 3 etape și 500 de lei, Mircea Șchiopu (Gloria Moșnița Nouă), Cristian Scutaru (Peciu Nou), Adrian Laslău (CS Sânandrei-Carani) și Kouraogo Ilyassou (CSM Lugoj) – fiecare câte două etape si penalizat sportiv 500 de lei, în vreme ce Daniel Motreanu (Cocoșul Orțișoaara) o etapă.

+

Goleadorii după 18 etape

27 goluri… Florin Nanu (CSO Deta)

22… Aziz Njifakue (CSM Lugoj)

18 goluri… Daniel Adrian Cioată (Jimbolia)

17 goluri… Dan Silaghi (Sânandrei-Carani), Bogdan Moroșan (Millenium Giarmata)  

16 goluri… Ionuț Vucea (Universitatea de Vest din Timișoara)

14 goluri… Deian Pecarov (Comloșu Mare)

12 goluri… Patrick Niță (Mașloc)

11 goluri… Răzvan Rus (Peciu Nou), Gueye Ousmane (Unirea Sânnicolau Mare)

10 goluri… Răzvan Banu (Șag), Alexandru Nichiforel (Liebling), Ioan Făndel (Parța), Flavius Tulcan (Unirea Sânnicolau Mare)

9 goluri… Petre Râmneanțu (Variaș)

8 goluri… Andrei Cărăbaș (Universitatea de Vest din Timișoara), Adrian Sevici (Giarmata), Răzvan Onosă (Giarmata), Daniel Galea (Unirea Sânnicolau Mare), Dan Roman (Moșnița Nouă),

7 goluri… Petre Rădulescu (Liebling), Lucian Oprea (Giarmata), Bogdan Andriucă (Moșnița Nouă), Denis Bud (Peciu Nou), Cosmin Saizu (Mașloc)

6 goluri… Florin Schipor (Gătaia), Alex Radovan (Gătaia), Răzvan Pițigoi (Peciu Nou), Dan Adrian (Orțișoara), Marco Giuricici (Peciu Nou), Cristi Tăbăcaru (Ciacova)

5 goluri… Alin Gîrz (Carani), Flavius Lazea (Topolovățu Mare), Zoran Radu (Sânandrei-Carani), Mihai Hurdea (Gătaia), Dacian Bârză (Comloșu Mare), Cosmin Mânecan (Comloșu Mare), Alex Maier (CSM Lugoj). Denis Ștefoni (Orțișoara), Andrei Luca (Ciacova),

4 goluri… Ciprian Palade (Șag), David Periat (Liebling), Florin Călin (Gătaia), Adrian Gheorgheoiu (Jimbolia), Bogdan Centea (Carani), Vasile Dzițac (Topolovățu Mare), Crișan Cătîlin (Mașloc), Cătălin Ștefănescu (Ciacova), Alex Rus (Șag), Adrian Vlădic și Cristian Scutaru (Peciu Nou), Răzvan Trandu (Comloșu Mare), Marius Toma (Comloșu Mare), Răzvan Popovici (Cocoșul Orțișoara), Răzvan Gălan (Șag), Narcis Voroș (Peciu Nou), Mihai Olariu (Universitatea de Vest din Timișoara), Sergiu Iorgovan (Parța), Valentin Ilaș (Peciu Nou).

3 goluri… Andrei Cernat (Parța), Dan Rațiu (Deta), Flavius Cristescu (Topolovățu Mare), Raul Pețiu  (Liebling), Andrei Hodiș (Carani), Florin Schipor (Gătaia), Robert Anton (Jimbolia), Alin Pîrjol (Mașloc), Marco Panta (Orțișoara), Ilyassou Kourago (Lugoj), Ruben Matiș (Moșnița Nouă), Cristian Melinte (Moșnița Nouă), Dragoș Croitoru (Sânandrei-Carani), Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare),

169 de jucători sunt pe lista marcatorilor. Echipa cu cei mai mulți jucători (15) care au înscris, cea din Peciu Nou, urmată de Sânandrei-Carani (13) și CSM Lugoj (12).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: