Cupa de Iarnă a Diviziei D Timiș, după Supercupă? O tradiție de două decenii, în pericol

Tradiţia desfășurării anuale a Cupei de Iarnă a Diviziei D Timiș în primele săptămâni din luna decembrie pare a nu mai fi onorată și în 2015, ca a doua renunțare, după anularea disputării Supercupei ediției precedente. Populara întrecere de fotbal de sală rezervată grupărilor de liga a IV-a este în impas, dacă luăm în calcul desfășurarea cu consecvență a ”Cupei de Iarnă” la finele turului, înaintea Sfintelor Sărbători. Suntem însă deja la fila cu data de 11 a lunii decembrie și nici o mișcare, gheață la mal.

Conform obişnuinței, AJF Timiş punea în scenă la încheierea primei jumătăți a campionatului fotbalistic al ligii a patra și o întrecere de sezon, în sală, dotată cu ”Cupa de Iarnă” a echipelor ”Diviziei D Timiș” și demarată în urmă cu 20 de ani, în 1995, la iniţiativa actualului secretar general al forului județean.

Iată însă că ediţia cu numărul 21 pare a nu mai avea loc, cu toate că majoritatea echipelor din eşalonul patru încă mai aşteaptă totuși un semnal din partea AJF Timiș, cu speranța că se vor hotărî poate, în ceasul al 12-lea, să organizeze și reuniunea din acest an, ţinând cont și de faptul că grupările care au participat până acum au contribuit cu 150 de lei în fiecare an, în condițiile în care atât sala de sport cât şi baremul de arbitraj au fost gratuite.

Chiar dacă nu este un fapt cunoscut de întreaga suflare fotbalistică, o certitudine este că Supercupa a fost abandonată în ediţia trecută, meciul fiind programat să se dispute în perioada din preajma Sfintelor Sărbători de Paşti dar fiind în cele din urmă tras pe linie moartă. Era vorba despre un joc între Voinţa Biled, pe-atunci în Campionatul Judeţean Timiș, şi ASU Politehnica, la vremea respectivă în Divizia D Timiș, cîştigătoare ale ediţiei trecute a Cupei de Iarnă.

Se poate concluziona că o tradiţie județeană de decenii este în pericol, pe marginea acestei situații interpelând câțiva exponenți ai lumii fotbalului din liga a IV-a. Iar majoritatea doresc continuitate…

1  Petre Mirciov antrenor Dudestii Vechi

Petre Mirciov (Pobeda Dudeştii Vechi): ”Este grav, căci s-au pregătit toate echipele pentru o nouă ediţie şi nu s-a găsit o sală pentru a continua cu o nouă ediție a Cupei. Noi am participat la toate ediţiile, chiar am şi câştigat în urmă cu 6 ani! Sincer vă spun, mie personal mi-a plăcut, înainte de Sărbători, să ne vedem cu duşmani şi neduşmani. Aveam ocazia să ne împăcăm, chiar mai aflam şi unele lucruri pe care nu le cunoşteam. Sincer îmi pare rău, dar nu cred că nu se găsea o sală la Jimbolia, Sânnicolau Mare, Periam, Giarmata, chiar şi la Lugoj”.

2 Ghita Chimiuc antrenor Ortisoara

Ghiţă Chimiuc (Cocoșul Orţişoara): ”Chiar nu am ştiut, noi tot am aşteptat. A fost o tradiţie de 20 de ani a AJF-ului. Este păcat, căci ne-am obişnuit cu această Cupă, o jucam şi după aceea intram în vacanţă de Sărbători. Chiar nu pot să cred că nu se mai joacă această Cupă, îndrăgită de noi toți, chiar dacă plecam învinşi… Și asta cu toate că noi am participat doar la câteva ediţii.”

3 Brazovan Adrian antrenor Faget

Adrian Brazovan (Arsenal Flacăra Făget): ”Nu se poate să nu se mai ţină această Cupă! Noi ne-am obişnuit, am participat la toate ediţiile, chiar dacă veneam de la o distanţă aşa de mare şi pe zăpadă, noi tot ne-am prezentat. Ce să vă mai spun!? Este dureros că s-a sfârşit această tradiţie îndrăgită de noi toţi. Ne întâlneam de Sărbători, fiind un bun prilej pentru toţi cei din acest eşalon”.

6  Nae Caprarescu antrenorul Unirii Sannicolau Mare

Nicolae Căprărescu (Unirea Sânnicolau Mare): ”Era o tradiţie a AJF-ului şi îi ţinea în priză pe jucători după terminarea turului. Se termina înainte de sărbători iar după aceea intram în vacanţă. În rest nu mai am nimic de spus dar regret această decizie a AJF-ului”.

4  Florin Macavei antrenor Dumbravita

Florin Macavei (Dumbrăviţa): ”Sincer, parcă lipseşte ceva. Eram obişnuiţi cu acest program de iarnă, era un bun prilej pentru noi, căci ne întâlneam cu toţi participanţii. Nu cunosc motivele, dar era ceva care intrase în tradiţie… Păcat că s-a încheiat, după multe ediţii în care ne-am obişnuit cu această cupă. Noi chiar am reuşit să câştigăm în urmă cu trei ani”.

5  Manu Rosu (managerul echipei Gataia)

Manu Roşu (Progresul Gătaia): ”Este păcat, căci s-a disputat mulţi, mulți ani, chiar 20 de ediţii, şi noi am participat la câteva. La una dintre ele ne-am clasat pe locul 3, din 16 echipe participante. Păcat că nu se găseşte o portiţă pentru a se continua… Noi suntem dispuşi să asigurăm Sala de Sport din Gătaia şi asistenţa medicală, cum am mai procedat când jucam în Judeţ. Chiar nu cunosc motivele, de ce nu s-a mai organizat…”

7  Casian Dorobantiu organizator competitii Peciu Nou Casian Dorobanţu (AS Peciu Nou): ”Chiar nu cunosc motivele pentru care nu se mai ţine această ediţie dar este bine că nu se mai joacă. Este o idee foarte bună a AJF-ului, că tot a ieşit circul cu arbitrii, cum a fost în ediţia trecută, şi probabil acum vor să evite aceste scandaluri care nu-şi au rostul. Pentru asta îi felicit! Le urez La Mulţi Ani tuturor sportivilor şi oamenilor din România, să intrăm în noul an numai cu bucurii şi cu mult mai mult bine decât în anul care se încheie”.

ASU Politehnica: locul I la ediția a XX-a a Cupei de Iarnă - D Timiș

ASU Politehnica: locul I la ediția a XX-a a Cupei de Iarnă – D Timiș

Echipele care au câştigat trofeul ”Cupei de Iarnă” a Diviziei D Timiș în cele 20 de ediţii, începând din 1995, sunt Obilici Sânmartinu Sârbesc – la primele două reuniuni, Comtim Şag Azur, Şoimii Textila, Celuloză şi Oţel, AS Calor, Voinţa 2000, Telecom, Srbianka –Deta, Unirea Giroc, FC Giarmata, FC Covaci, AC Recaş, FC Chişoda, Pobeda Dudeştii Vechi, Unirea Cerneteaz, AS Dumbrăviţa, Spartak Gottlob, ACS Giroda şi ASU Politehnica Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: