Cupa Timișoara la juniori de 2000, cu echipe și din Bosnia, Macedonia, Republica Moldova, două din Serbia: programul ediției a II-a. Răzgândită, ACS Poli declină

Organizatorii celei de-a doua ediții a turneului internațional de fotbal juvenil dotat cu ”Cupa Timișoara” au stabilit programul competiției rezervate juniorilor B de 2000 ce va începe peste nici două săptămâni în găzduirea a trei terenuri din capitala Banatului, la start cu 8 formații din 5 țări, și anume Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Republica Moldova, Serbia – cu două reprezentante, și România, cu trei.

Tricolor11 Timișoara, locul 1 la ediția inaugurală a ”Cupei Timișoara” de juniori 2000

”Cupa Timișoara”, a cărei ediție inaugurală era adjudecată în 21 aprilie 2016 cu 5-3 la lovituri de departajare de Centrul de Excelență Timișoara – foto după 1-1 în finala de pe ”Știința” cu croații din Seleckija Grada Osijek, reunește la start jumătate dintre protagonistele întrecerii de anul trecut, și anume câștigătoarea din primăvara precedentă, Centrul de Excelență Târgu Mureș și FK Vojvodina Novi Sad, competiția crescând numeric de la o reuniune la alta cu două participante și aducând în premieră la start exponente ale fotbalului juvenil din Bosnia și Herțegovina, Macedonia și Republica Moldova.

Totodată, și sistemul de desfășurare este diferit, nu pe grupe triunghiular preliminare, precum în 2016, ci cu meciuri eliminatorii în sferturile de finală și semifinale, respectiv de clasament, astfel încât fiecare formație participantă are asigurată prezența la start în 3 întâlniri, până la cele pentru medalii respectiv în zona locurilor 5-8. În total, 12 jocuri.

FK Sloboda Tuzla, reprezentând un club prim-divizionar din Bosnia și Herțegovina roșu-negru cu o vechime de 98 de ani, va întâlni la debutul de marți 23 mai echipa Tricolor11, a doua clasată în sezonul regulat din Seria de Vest a Ligii Elitelor U19 pentru Centrul de Excelență Timișoara, practic deținătoare a trofeului după prima ediție.

Tot în prima dimineață a competiției vor juca și juniorii B sârbi de la FK Čukarički Beograd, club prim-divizionar alb-negru ființând de 90 de ani și pentru care apărea în deceniul trecut și Kolarov, vizitatorii din capitala țării vecine dând piept la debut cu Centrul de Excelență Târgu Mureș.

Tot la prima apariție pe malurile Begăi vor fi și juniorii de 2000 ai unui centru juvenil de tradiție, FK Pelister Bitolia din Macedonia, club alb-verde prim-divizionar ce ființează de 72 de ani și de la care se lansau fotbaliști precum Giorgi Hristov, Toni Micevski, Toni Savevski, Mitko Stojkovski sau Dragi Kanatlarovski, oaspeții din spațiul ex-iugoslav urmând a lupta pentru un loc în semifinale contra altei debutante la ”Cupa Timișoara”, Selecționata Chișinăului, din Republica Moldova.

Onorând cu prezența cu fiecare ocazie, nelipsiți sunt și de această dată alb-roșii clubului prim-divizionar FK Vojvodina Novi Sad, grupare din Banatul Sârbesc cu 103 ani de activitate, vecinii sârbi numărându-se și între cele 6 grupări ale ediției inaugurale, în care mai concurau și Academia Dani Coman Pitești respectiv FK Crvena Zvezda Beograd.

”Cupa Timișoara” a înregistrat totodată modificări în ultimele săptămâni și în ceea ce privește cluburile participante, unele retrăgându-se de la start dar locurile lor fiind preluate negreșit de alte grupări doritoare. Astfel, înscrisă pe lista inițială, selecționata sub 17 ani a României nu se va mai alinia la întrecerea din ultima decadă a lunii în curs, caz valabil și pentru formațiile străine MTK Budapesta și AS Trencin, care n-au obținut derogări de la forurile de specialitate din Ungaria respectiv Slovacia pentru amânarea partidei din etapa de campionat și implicit pentru a participa la turneul internațional, confruntându-se cu obligativitatea onorării calendarului competițional intern. Clubul maghiar a anunțat organizatorii în privința imposibilității prezenței la Timișoara în urmă cu două săptămâni iar cel din Slovacia la începutul săptămânii în curs.

Inițial, pe lista invitaților s-au mai aflat și juniorii B ai celor de la FK Sarajevo din Bosnia și Herțegovina respectiv NK Maribor și Olimpija Ljubljana, ambele din Slovenia, dar respectivele grupări s-au confruntat cu aceleași aspecte legate de calendarul competițional intern, declinând din start prezența la start.

Acceptând inițial să participe, și în ideea în care Primăria Municipiului Timișoara este implicată în parteneriatul organizatoric al turneului internațional, trupa locală ACS Poli a declinat în cele din urmă oferta, retrăgându-se de la start, poziție ce a fost preluată de Selecționata Chișinăului. Juniori moldoveni care vor avea fără doar și poate doar de câștigat din experiența de concurs de a da piept cu măcar o reprezentantă a fotbalului juvenil ex-iugoslav, indiferent de deznodământul participării sub forma rezultatelor pe care le vor înregistra cei de peste Prut, aspect de care poate cei din Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu” s-au ferit, luând eventual în considerare și problemele curente ale ”bucătăriei interne” din Centrul de copii și juniori și în general din clubul amenințat cu retrogradarea în întrecerea seniorilor.

Programul jocurilor:

(în ziua inaugurală, sferturi de finală)

23 mai, ora 11: Centrul de Excelență Timișoara – Sloboda Tuzla / teren Baza II-UPT

23 mai, ora 11: Centrul de Excelență Târgu Mureș – FK Cucaricki Beograd / teren LPS Banatul

23 mai, ora 17: Pelister Bitolia – Selecționata Chișinău / Baza II-UPT

23 mai, ora 17: Vojvodina Novi Sad – LPS Banatul / teren LPS.

(24.05.2017 – semifinale play-off 1-4 și meciuri în zona 5-8)

24 mai, ora 11: câștigătoarele jocurilor 1 și 3 / Baza II-UPT

24 mai, ora 11: câștigătoarele jocurilor 2 și 4 / LPS Banatul

24 mai, ora 17: învinsele jocurilor 1-3 / Baza II-UPT

24 mai, ora 17: învinsele jocurilor 2-4 / teren LPS.

(ziua finală, pentru medalii și locurile 5 respectiv 7)

25.05, ora 9: pierzătoarele jocurilor 7 și 8 din 24 mai, ora 17 / teren Baza II-UPT

25.05, ora 9: câștigătoarele jocurilor 7 și 8, pentru locul 5 în clasamentul final / teren LPS

25. 05., ora 10: finala mică, a pierzătoarelor semifinalelor din ziua precedentă de la ora 11, pentru locul 3 în ierarhia finală și medalia de bronz / teren ”Știința”.

Iar de la ora 12, joi 25 mai, finala pentru locul 1, între câștigătoarele semifinalelor de miercuri, tot pe stadionul ”Știința”.

 

Dan Gligorovici, care s-a îngrijit în pregătirile de iarnă din acest an de inițierea turneelor în Serbia ale juniorilor de 2000 de la Centrul de Excelență Timișoara, la Beograd și Novi Sad, a asigurat acum intermedierea în sens invers, a prezenței delegațiilor străine la ”Cupa Timișoara”. Competiția sub egida FRF în parteneriat cu Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara și LPS Banatul, este programată în perioada 23-25 mai și se va desfășura pe terenul ”Știința” din Baza I – UPT, la Baza II – UPT respectiv pe gazonul din incinta Liceului cu Program Sportiv.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: