Dacă e 1 aprilie, e 1-0 pentru gazdele mai bine clasate. Se „rupe” ierarhia în play-off C8?

În baza poziţiilor fruntaşe ocupate după sezonul regulat, pe primele două locuri, CSM Reşiţa şi Şoimii Lipova au debutat acasă în faza play-off cu 4 echipe a Seriei 8 în liga a III-a, grupă I valorică în cadrul căreia dispun de mai multe partide pe teren propriu, 5, decât în deplasare, 4, iar cărăşenii şi arădenii au valorificat sâmbătă după-amiază acest avantaj, graţie câte unui singur gol la mijlocul întâlnirii, mărindu-şi şi mai mult avansul. 

Cele mai bine două „echipate” grupări din seria vestică a Ligii 3, din mai toate punctele de vedere, au făcut încă un pas spre semifinalele barajului de promovare încă din runda inaugurală a fazei play-off, Crişul Chişineu Criş – a patra clasată, rămânând astfel cu atât mai mult în urmă, pe când CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, a treia pe podium, rămânând în cursă în încercarea de a încurca socotelile favoritelor.

Vlad Chera a marcat decisiv pentru cărăşeni pe „Mircea Chivu” la 6 minute după pauza meciului cu Crişul, în întâlnirea liderului cu a patra clasată, iar şi foştii adversari în play-off ai reşiţenilor, anul trecut, şi anume devenii, au demarat identic în zona 1-4 a Seriei 7, 1-0 acasă cu Viitorul Şimian, dintr-un penalty transformat în minutul 10.

În zodia lui 1-0 de 1 aprilie, şi secund clasata seriei vestice, de pe malurile Mureşului, a tranşat „jocul de 6 puncte” cu urmăritoarea din Ghiroda, care va juca tot în judeţul Arad şi în etapa a II-a, la Chişineu Criş, pe când Şoimii Lipova în Valea Domanului.

Clasamentul actualizat, pe coloana rezultatelor din play-off şi a programului viitor în C8. În aceeaşi rubrică, ultimele rezultate, programul viitor şi ierarhiile în fazele play-off şi play-out din Liga 1 şi Liga 2.

CS Şoimii Lipova – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-0 (1-0). Unicul gol a fost marcat în minutul 41 de Nicu Modan.

Numai şi numai victorii acasă ale formaţiilor mai bine clasate şi în runda de debut a mini-campionatului rezervat evitării retrogradării din Liga 3, şi în acest caz „rupându-se” clasamentul, zece punct avans pentru nou-promovaţii buzieşeni în faţa penultimilor clasaţi. 

ACS Pobeda Star Bîşnov – ACB Ineu 3-2 (1-0), de la 1-2.

Au marcat: Daniel Lengyel (min. 12), Eugen Miculescu (min. 90+2) şi Valentin Grigore (min. 90+3). respectiv Alexandru Sas (min. 76) şi Dan Rucăreanu (min. 77). 

Într-o întâlnire timişeană, CS Phoenix Buziaş – CS Avântul Periam 3-0 (1-0): Daniel Olariu (min. 20), Claudiu Matiş (min. 70) şi Marian Musteţa (min. 89).

Iar în întâlnirea arădeană, Progresul Pecica – Gloria Lunca-Teuz Cermei 1-0 (Bozian 84).

Pobeda şi Pecica deţin câte 26 de puncte, buzieşenii 22, Avântul Periam 16, cei din Ineu 12 iar Gloria 10. Sâmbăta viitoare de la ora 17, Cermei – Periam, Ineu – Buziaş şi Pecica – Pobeda. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 30

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: