Dacă e Dumbrăvița – Ghiroda și Giarmata Vii pe ”Ștefan Dobay”, e 2-2

Vreme bună de fotbal în ultima vineri din aprilie și peste 300 de spectatori pe stadionul ”Ștefan Dobay” la întâlnirea primelor două clasate în seria vestică din Liga 3, despărțite de 4 puncte în favoarea oaspeților, menținuți pe poziții după un al 4-lea draw consecutiv între vecinele de lângă Pădurea Verde, de astă dată cu mai de toate, o ploaie de cartonașe galbene până la mijlocul primei reprize, 3 goluri deja în prima jumătate de oră dar și mai multe ocazii, precum și o egalare din partea gazdelor în jumătatea a doua a părții secunde, același Paulevici trimițând în prealabil în bară de la 3 metri: CSC Dumbrăvița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-2 (1-2).

Numeroși iubitori ai fotbalului au venit la meciul fruntașelor din Seria 8 la mijlocul fazei play-off în Liga 3, etapa a V-a din totalul celor 9, și n-au avut deloc ce regreta, jocul ridicându-se la nivelul unui derby iar această a patra întâlnire directă a ”verzilor” cu albaștrii confirmând că nimic nu-i desparte în acest campionat, echilibru în toată regula, al patrulea ”X” la rând, și tot 2-2 pe terenul arenei ”Ștefan Dobay”, precum în toamnă, în turul sezonului regular.

Un 2-2 presărat cu mai de toate, plin de ocazii de gol, cu răsturnări de scor și una dintre reușite chiar de toată frumusețea. Un 2-2 pe plus în faza secundă din play-off, după ce întâlnirea de pe ”Emilian Pavel” din Ghiroda, în faza I, se încheia fără nici un gol.

Astăzi s-a înscris încă din primele 10 minute, mai exact în minutul 6, după ce Dragan Paulevici a fost faultat în careul vizitatorilor și s-a acordat corect lovitură de la 11 metri, transformată în stânga portarului, de Făgărășanu, revenit după un meci în avanposturile 11-lui ”verzilor”: 1-0.

Ocupanții locului 2, ocupați cu deschiderea scorului, fruntașii în deplasare, ocupați cu recepționarea de cartonașe galbene, și a plouat la acest capitol peste ”albaștrii” Ghirodei, în primele 20 de minute nu mai puțin de 5 jucători, iar până la final doar Stupu și Mancaș scutiți de acest tratament, aplicat în mitanul secund până și în direcția ”băncii” vizitatorilor, delegatului Neagoe și antrenorului Leucă, pentru proteste.

Liderul restabilea totuși egalitatea relativ rapid, la mijlocul primei reprize, în minutul 22, când Precup a centrat din corner la bara a doua iar Bădăuță a înscris din apropiere cu latul, profitând întrucâtva și de plasamentul greșit al portarului: 1-1.

Gazdele nu se dezmințeau, ratând prin Făgărășanu în minutul 25, singur cu Mikloș, șut de la 12-13 metri în dreapta și respingere miraculoasă, iar așa se întâmplă, când unii ratează, alții marchează, liderul răsturnând scorul în minutul 29, după o centrare de pe dreapta a lui Mancaș, pe partea stângă, unde, din careu, fundașul Hecsko a punctat din voleu, în stânga portarului, lăsându-l mască: 1-2.

Remizele cu mai puține goluri de pe ”Emilian Pavel”, 1-1 în toamnă și 0-0 în play-off, nu mai puteau fi bisate, dar tot la egalitate avea să se încheie. Și sub privirile celor de la CS Șoimii Lipova, prezenți în asistență, campionii sezonului regular trecut în C8 urmând a prelua marți rolul de gazde pentru dumbrăvițeni, pe 3 mai de la ora 18, în runda a șasea a unei săptămâni cu două etape în patrulaterul fruntaș.

Și în minutul 33 Făgărășanu îl remarca din nou pe portarul Mikloș, care a respins în lateral șutul de la 15 metri, salvând liderul. Și din nou Făgărășanu, șut din careul mare, pe jos, lângă bara din stânga, deturnat cu un plonjon miraculos de Mikloș în corner. Verde-albii cu ratările, fruntașa în albastru, la conducere pe tabela de marcaj. 

În partea secundă ”verzii” au împins jocul, în căutarea egalării, oaspeții căutând să aplice lovitura decisivă pe contraatac, însă mai întreprinzători au fost elevii lui Stan, cu Paulevici și micuțul Martinov în prim-plan. Iar în minutul 58, după o centrare de pe stânga, Paulevici a reluat cu o lovitură de cap în colțul barelor, aproape de vinclu, de la numai 3 metri.

Egalarea plutea în aer iar în minutul 73 centrarea lui Ghinescu de pe stânga a fost fructificată de Paulevici cu o lovitură de cap din 13-14 metri, în dreapta portarului: 2-2. 

Nu s-a mai înscris dar a continuat ”ploaia” cu cartonașe galbene, unul gazdelor și 6 oaspeților, chiar și așa unul dintre cele mai frumoase meciuri din această ediție de campionat. Concluzia ar fi că nici una dintre timișene nu izbutește a se desprinde decisiv, aspect reflectat și în ierarhia la zi.

Urmează unica ”intermediară” din play-off, marți seară, cu ”verzii” la Șoimii Lipova și liderul acasă, la Ghiroda, contra Crișului, după ce arădenele se vor fi întâlnit sâmbătă în completarea etapei.

*

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bodri (minutul 75, Bura-Koț), Bain (71, Grigoriu), Moțiu, Ghinescu (90+1, Ilan) – Schinteie, Zurbagiu – cpt. – Paulevici, Paunchici (71, Tismonar), Martinov – Făgărășanu.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mikloș – Sporin (minutul 56, David Pop), Stupu, Hecsko (66, Bîrloveanu), Coroiu – Precup (56, Velcan), Jichici (56, Trandu) – Mancaș – cpt., Grancea (79, Rosuș), Românu – Bădăuță.

Au arbitrat: Chioran (Floreşti / Cluj) – Suciu (Câmpia Turzii) și Mereș (Cluj). Observator de arbitri: Jivan (Arad), delegat de joc – Burtea (Reşiţa).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: