Dacă e marți, e 2-0 Ghiroda. Baranyi dă tonul, Baranyi 12. Bura: ”Sperăm să menținem ritmul!”

ACS Ghiroda n-a mai pășit strâmb precum la prima strigare pe 2018, 0-2 atunci acasă cu juniorii Centrului Național de Pregătire, care îi puneau pe gânduri pe cei de pe arena ”Emilian Pavel”, ci a semnat astăzi întâia victorie din retur în propriul fief, una în oglindă, 2-0 (1-0) cu vecini arădeni, binevenit succes după un turnir de 3 deplasări.

Alexandru Baranyi

Nu le este ușor divizionarelor C în aceste săptămâni cu multe etape în prea puține zile, dar nou-promovații din Ghiroda au bifat al doilea 2-0 victorios în zile consecutive de marți, și-acum tot în Timiș, dar nu la Jimbolia ci pe propriul gazon.

Dacă gazdele din C4 nu s-au prea descurcat în general pe tronsonul acestei prime treimi din retur cu întreruperi și etape amânate, dar mai nou și cu runde înghesuite în ritmul atipic pentru Liga 3 marți – vineri – marți – vineri, ACS Ghiroda și-a regăsit în schimb astăzi cadența pe teren propriu, și printr-un gol deschizător de pârtie al vârfului ei de forță, Alexandru Baranyi. Ca o paranteză, pe rând, bilanțul etapelor din 2018 în C4 a fost 1-4-2, din nou 1-4-2, 2-0-5, 3-0-4 și 3-1-3 astăzi, iar pe goluri 17-11, 10-10, 12-20, 6-10 și 9-11 în această zi de marți, în total 10-9-16, 54-62.

La Ghiroda se întâlneau a 10-a clasată cu ocupanta locului 7, formații cu medii relativ ridicate spre 2 de goluri marcate respectiv primite, și despărțite de 3 puncte, diferență anihilată în 90 de minute: ACS Ghiroda – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-0 (1-0).

Alexandru Baranyi a înscris în minutul 13 iar rezerva Darius Neamțu în prelungiri, 90+1, și astfel ACS Ghiroda a semnat ”dubla” în dauna arădenilor din Cermei, depășiți și în tur, chiar cu 5-2.

ACS Ghiroda se alinia astăzi după 3 deplasări, prima, pierdută cu 3-0 la Lugoj, cea de-a doua, de succes, 2-0 la Jimbolia, iar ultima, cedată în weekend cu 2-1 la Sibiu, pe când Gloria venea după nu mai puțin de 3 înfrângeri consecutive acasă, în care totaliza 15 goluri încasate, 2-4 cu ”satelitul” Craiovei, 3-7 cu Millenium Giarmata și 1-4 cu CSM Școlar Reșița, startul pe 2018 fiind inițial bun, 1-1 la Șoimii Lipova.

Pe un timp frumos dar pe un gazon moale, elevii lui Vlad Bura au înlocuit echipamentul galben cu cel alb-albastru, preluat probabil pentru a schimba și norocul, însă abnegația și dorința de victorie i-au adus pe nou-promovați la liman, grație și reușitei lui Baranyi, ajuns astfel la ”cota” 12 în acest campionat.

În minutul 5, primul şut la poartă al jocului, de la 18 metri, al lui Baranyi, a fost respins de Paşcălău, dar tentativa golgheterului gazdelor a prevestit rapida deschidere a scorului…

Oaspeţii au marcat un gol, dar cu mâna, prin Bulza, în minutul 9, când arădeanul scăpa de cartonașul galben. Nu și Gloria de primirea golului, gazdele reuşind să deschidă scorul în minutul 13, în urma unei centrări a lui Mancaş, din lovitură liberă de la 20 metri, din lateral dreapta. Mingea a ajuns la Alexandru Baranyi, care, în stilul-i caracteristic, cu o lovitură de cap din 6 metri, în dreapta portarului, a făcut 1-0.

Tot el a încercat vigilenţa portarului și în minutul 26, cu un şut pe jos de la 25 de metri, prins de goalkeeper. Vizitatorii au ieşit din nou la rampă şi în minutul 37, la o lovitură liberă, centrarea în careu fiind fructificată de același Bulza. A scuturat din nou plasa, dar golul a fost anulat pentru ofsaid…

În minutul 43, Mancaş a scăpat singur spre poartă și a fost faultat la 18 metri de buturi, de către fundaşul central Nistor, care s-a ales numai cu cartonașul galben. Lovitura liberă a fost executată de Baranyi dar portarul, atent, a respins mingea. Gazdele plecau la vestiare cu un minim avantaj…

Cu trei minute înainte de final, oaspeţii au rămas în inferioritate numerică, eliminare pentru cumul de cartonaşe galbene, după care au urmat cinci minute de prelungiri. În care ghirozenii au dublat avantajul, în cel de-al doilea minut adițional, prin noul intrat Darius Neamţu, cu un şut pe jos de la 11 metri, în urma unei aruncări de la margine a lui Semeniuc: 2-0. Desprindere în 11 contra 10 și triumf al jucătorilor în alb-albastru…

*

Vlad Bura (antrenor principal ACS Ghiroda): ”A fost un meci de luptă, un meci pe care l-am câştigat meritat, și sperăm să reuşim să menţinem ritmul foarte dificil la acest nivel, să joci patru meciuri în zece zile. Băieţii au demonstrat că au caracter şi merită felicitaţi! dar ne aşteaptă un meci foarte greu vineri cu Sebişul, tot acasă, şi sperăm să-l încheiem tot aşa, cu o victorie…”

*

Singurul jucător accidentat în efectivul gazdelor a fost Dincă, indisponibil astăzi.

ACS Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Lazăr, Gavriluţă, Popescu (min. 84, Mureşan) – Mancaş, Constantin Popa (min. 46, Hotca), Saizu, Ciobanu (84, Neamțu) – Matiş (min. 76, Totic), Alexandru Baranyi.

Antrenor: Vlad Bura.

Pe bancă: Barbu – Holovcici şi Berivoescu.

CS Gloria Lunca Teuz Cermei: Păşcălău – Rogojan, Cotoc, Nistor, Suslak – Mihuţa, Ianc, Varga, Moraru, Bulza, Sulea.

Antrenor: Radu Anca.

Pe bancă la start: Mitrea, Gligor, Copil, Săbău, Bodri.

Au arbitrat: Vasile Rodină (Alba) – Alexandru Ilie (Bocșa), Ludovic Zifceac (Aleșd). Observator de arbitri, Cornel Pantea (Oradea), iar delegat de joc: Alin Lupu (Caraș Severin).

ACS Ghiroda va juca și în Vinerea Mare tot acasă, cu CS Național Sebiș, pe când cei din Cermei vor sta.

*

Rezultatele și marcatorii zilei în etapa a 19-a din C4, a 5-a din returul pe 2018:

ACS Ghiroda – Gloria Lunca Teuz Cermei  2-0 (1-0): Alexandru Baranyi (13), Darius Neamțu (90+1)

Millenium Giarmata – Internaţional Băleşti 3-0 (1-0): Claudiu Ghighilicea (42, 90+4), George Beloescu (89)

Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – ACSO Filiaşi 0-6 (0-4): Nicholas Chivu (3), Alexandru Catrici (5 – autogol), Ionuţ Dinu (30, 41), Cosmin Calu (65 – pen.), Fabian Cruşoveanu (73)

CSM Şcolar Reşita – CSM Lugoj 1-0 (0-0): Marius Staicu (90)

CS U Craiova 2 – AFC Hermannstadt II 1-2 (1-1): Raul Baicu (27) / Petrişor Petrescu (16), Robert Bratu (56)

Şoimii Lipova – Naţional Sebiş 0-1 (0-1): Dragoş Săulescu (11 – pen.)

ACS Şirineasa – CNS Cetate Deva 2-2 (0-1):  Daniel Cocină (77), Cătălin Ţîră (88) / Robert Cristian (25), Petruţ Chirlejan (83)

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara a stat.

Rezultatele zilei în C4, clasamentul la zi și programul viitor, etapa a 21-a, de vineri de la ora 17, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: