Dacă înscrie acasă de două ori, învinge. Politehnica răstoarnă scorul pe final și pe vânt cu departamentala nou-promovată CSA și leagă în premieră victorii în Liga 2 2021/2

Politehnica a obținut astăzi o rară dar necesară victorie acasă în pragul centenarului sportului studențesc tehnic în Timișoara, ceas aniversar sărbătorit sâmbătă 4 decembrie, alb-violeții câștigând primul dintre cele două jocuri găzduite pe arena ”Dan Păltinișanu” în anticiparea momentului omagial de peste câteva zile. Fără a excela deloc pe teren propriu în acest campionat al Ligii 2 și nici în partida de astăzi din etapa a XV-a, ”violeții” au izbutit totuși să răstoarne scorul în ultimele nici 10 minute și să marcheze pentru a doua oară de maxim două ori în 7 apariții loco în eșalonul secund, suficient pentru cel de-al doilea triumf pe vechiul oval în divizia a doua, succese bifate la fiecare al treilea-patrulea meci acasă, și tot în fața unei nou-promovate, de astă dată departamentala ”militară” CSA a capitalei: 2-1 (0-1).  

Pățită în ediția în curs a Ligii 2 în sensul încasării unor goluri pe final de meci, pierdut cu ieșenii în prelungiri pe ”Dan Păltinișanu” – unicul de fapt în care n-a înscris deloc, dar și cu Csikszereda în ultimele faze, de la 1-0, precum și în fața Ripensiei, 1-3 după 1-1 la pauză, însă și în deplasările la Metaloglobus și Târgu Jiu, Politehnica a fost cea care în schimb a smuls de astă dată punctele la potou, 2-1 de la 0-1 după prima jumătate de oră cu nou-promovata departamentală, îmbunătățindu-și astfel zestrea pe locul 15, acum la numai două puncte în urma dejenilor nou-promovați, de pe 14. Și la opt ”lungimi” în urma bucureștenilor ocupanți ai locului 6, care au încasat două goluri pe final după ce primeau numai și numai 9 în primele 14 etape, învinși fiind doar pentru a patra oară.

Paradoxal, poliștii s-au văzut conduși până la pauză deși în prima repriză au jucat cu vântul, suflând tot mai tare din spate, și au răsturnat situația împotriva vântului, ce-i drept mai domol spre finele întâlnirii, partidă care, în ciuda acestui moderat 2-1, a oferit totuși cele mai multe goluri în etapa în curs, în condițiile în care 3 meciuri s-au încheiat cu remize albe, patru cu câte un singur gol marcat, iar unul, Unirea Constanța – CSC Șelimbăr – cu două goluri, 1-1. Sărăcie a reușitelor spunând multe despre frica de rezultat, despre jocul văduvit de un autentic spirit ofensiv, apăsare a scenei fotbalistice interne.

A fost necesar golul egalizator din minutul 82 al lui Octavian Ursu, revenit din vară în alb-violet și introdus în joc de la mijlocul reprizei a II-a, precum și reușita din minutul 88 a fundașului căpitan Ioan Mera în urma unei faze fixe, cap la o lovitură liberă, pentru ca timișorenii să savureze un rar succes în campionat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, după 6 etape de la premiera depășirii cu 2-0 a codașilor nou-promovați brăileni, răstimp în care au dat rateuri cu concitadinii de la Ripensia și nou-promovații din Șelimbăr. 

Implicit, ”Poli” a legat în premieră victorii în actuala ediție a Ligii 2, după cea de la Brașov, semn că se văd primele rezultate ale reașezării cu Nicolae Croitoru pe banca tehnică, triumf cu departamentalii ”militari” conturat într-un moment de necesitate în clasament dar și cu totul special, în pragul aniversării centenare. Situația ierarhică impunea această victorie, dar și apropierea ceasului omagial, iar alb-violeții au dres busuiocul în ultimele nici zece minute, bucurie împărtășită cu fanii viola din galerie și spectatorii cărora li s-a permis accesul în tribună, din nou fotbal cu iubitorii jocului pe stadion, conform anunțului lansat de ”sistem” în preziua partidei – sâmbătă, după ce vineri, cu două zile înaintea întâlnirii, era clar și precis că se continuă cu tribunele goale.

Cacofonia întreținută din martie 2020 de ”narațiunea oficială” a ”sistemului” a readus de la sfârșitul acestei săptămâni varianta accesului în tribune în baza așa-zisului ”certificat verde”, care va să zică strict persoanelor așa-zis ”vaccinate” – în traducere căzute în plasa îngenunchierii la altarul ocultei satanice mondiale, sau care au fost așa-zis ”infectate” în ultima jumătate de an, poate cea mai bună dovadă că ”sistemul” te vrea măcar ex-”infectat” dacă nu musai [email protected], dar în tot cazul nu încă sănătos pentru a participa la viața publică.

Zis și făcut, ”sistemul” pervers a întors din nou brusc foaia, de pe-o zi pe alta, sport în aer liber doar pentru iubitorii săi care s-au lăsat injectați sau au trecut prin așa-zisa ”boală”, înșelătoare clemență a ”stăpânirii”, perfidă concesie sub forma realimentării segregării pe falii artificiale între pe de-o parte cei care au căzut pradă condiționării psihologice prin manipulare, propagandă și dezinformare, iar pe de altă parte cei care au detectat mascarada ”pLandemiei”, letală atât în planul sănătății publice cât și al democrației, refuzând mărul otrăvit în absența consimțământului informat.

În consecință, tribuna I a vechii arene a fost din nou animată, un stadion ca și gol dar totuși însuflețit de prezența câtorva sute de spectatori, vreo 250 în galeria viola, tot pe-atâția în completare, din nou iubitori ai fotbalului în bătrânul oval, oribil pentru binele social și sănătatea publică fiind în schimb dictatul nejustificat al interzicerii accesului celor care n-au dat curs constrângerilor aplicate de ”sistem”, sub forma așa-ziselor ”teste” inutile, irelevante, imprecise și chiar vătămătoare, așa-ziselor ”vaccinuri” nu doar inutile, ci de-a dreptul periculoase, nocive și chiar letale, respectiv așa-ziselor ”certificate verzi”, urzeală tehnologică cu care naziștii s-ar fi mândrit nevoie mare. 

Inginerie socială exersată și prin intermediul competițiilor sportive, implementare a unor monstruozități la ora unor întâlniri ca umbre palide ale jocurilor ”Poli” – Steaua de altădată, calitative și cu tribunele mustind de lume la descălecarea în târg a departamentalei ”militare”. Reînviată drept CS al Armatei Steaua și promovată anul acesta în Liga 2, dar fără drept de accedere și în Liga 1, și totuși în zona play-off a clasamentului eșalonului secund.

Dar dacă în socialism s-a mers ca la circ la descinderea ”stelarilor” pe vechiul ”1 Mai”, și peste 45.000 la un ”Poli” – Steaua, în comunismul în avântată redevenire se merge restricționat, pe sprânceană și în detrimentul iubitorilor sănătoși ai jocului, în consecință cu nici o mie de suflete în asistență, reuniune duminicală televizată de la 12 după dictonul ”la pomul lăudat să nu te duci cu sacul.”

Chit că juca ocupanta locului 6 în Liga 2, a rezultat un meci în care ochirea cadrului porții a fost rara avis, execuții la finalizare teribile prin imprecizia lor. Și totuși s-a marcat de 3 ori, oaspeții prin Enceanu în minutul 29, poliștii Timișoarei în ultimele nici 10 minute prin Ursu și căpitanul Mera, în urma unei faze fixe, răsturnare de situație care a salvat spectacolul sportiv și a conferit o ultimă bună impresie în jurul colectivului ”violet”.

În rest însă, deloc de bine prin prisma demolării democrației și sub forma diversiunii subversive a discriminării iubitorilor sănătoși ai sportului sub cele mai false pretexte prefabricate, mai nimic de bine pe seama permiterii accesului în tribună doar ”marcaților” din minoritatea pe plan național care s-a lăsat dusă de nas să fie prostită de-a binelea și care implicit a deschis din toate punctele de vedere Cutia Pandorei drept precedent în ceea ce privește mersul viitor al vieții în România – într-o direcție profund greșită, și prea puțin de bine despre o partidă ilustrată a nivelului valoric și calitativ redus al Ligii 2, totul în cadrul auster și bătut de vânt al ultimei duminici din noiembrie.    

Poliștii rămân cu prețioasa victorie înaintea reprezentațiilor din săptămâna centenară, miercuri de la ora 18:30 pe același gazon pentru un loc în semifinalele Cupei României, cu FC Argeș – triumfătoare ieri în Aradul vecin, și sâmbătă la ex-prim-divizionara Astra, tot de la 12, în vreme ce departamentala din capitală cu insatisfacția rătăcirii din final.

La gazde, antrenorul Croitoru a efectuat o singură modificare în ”11”-le de start față de garnitura aliniată în victoria cu 0-1 sub Tâmpa, Lazăr în locul lui Zaluschi, cât despre jocul în sine, o primă repriză în care ocaziile de gol au lipsit cu desăvârşire, pe fondul unei ușoare dominări şi posesii a mingii de partea bucureştenilor.

Așa încât prima fază notabilă s-a derulat abia în minutul 27, dar la poarta nou-promovaților, Andrei încercându-și tăria şutului de la 22 de metri, însă mingea a trecut peste transversală.

În schimb la chiar primul şut pe spaţiul porţi oaspeţii au reuşit deschiderea scorului, în minutul 29, centrarea lui Oroian de pe flancul drept fiind reluată de la 12 metri cu latul de Rareș Enceanu, pe jos și nu foarte convingător, dar suficient pentru ca balonul să se scurgă în plasă la colţul din dreapta lui Păduraru.

Putea să fie totuși 1-1 la pauză, dar lovitura de cap a lui Scutaru, din 7 metri, a țintit transversala, nu însă în urma unei acțiuni lucrate, ci după cornerul executat de Andrei. Foarte, foarte puțin într-un duel din Liga 2, Politehnica – CSA 0-1 la pauză…

Partea secundă a întâlnirii a început în schimb cu o mare ocazie pentru poliști, dar italianul Gerbi a şutat alături din poziţie bună, imprecizia, bat-o vina… Se întâmpla în minutul 47, la o pasă primită de la Bîrnoi, de pe flancul drept. Un minut mai târziu Gerbi îi întoarcea favorul dar localnicul a trimis telefonat spre poartă, de la 8 metri lateral dreapta, goalkeeper-ul stelist prinzând balonul fără probleme.

Bucureştenii puteau surprinde pe contraatac în minutul 63, când şutul lui Enceanu din afara careului de 16 metri, perpendicular pe poartă, a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta a lui Păduraru. Avertizat, Croitoru a recroit prompt traseele ofensive, Ursu în locul lui Radu, iar în minutul 68 tocmai Ursu a şutat şi el pe lângă poartă, dintr-o „liberă” din colţul careului de 16 metri. 

Muta imediat și Oprița, învins în trecut ca antrenor pe ”Dan Păltinișanu”, apelând la Adrian Popa, iar la ”violeți” intra și Oanea, în minutul 71 galeria viola desfășurând un alt banner, ”GUTE BESSERUNG HAMIT”.

”Sângele proaspăt” a fluidizat atacul iar presiunea la poarta oaspeţilor s-a accentuat în ultimul sfert de oră, când golul a plutit în aer. A venit fără a fi dus de vânt în minutul 82, centrare a lui Ignea de pe flancul drept, în fata porţii, unde a fost reluată cu capul din 6 metri de Octavian Ursu, cel intrat nu demult, sub transversală… 1-1. Și mare bucurie în tabăra gazdelor, în sânul galeriei care a încurajat favoriţii tot timpul!

Ba mai mult, cu două minute înainte de final, tabela s-a modificat din nou în favoarea poliştilor, 2-1 după o centrare perfectă tot de pe flancul drept, dar din lovitură liberă, executată de Alin Ignea în gura porţii, unde căpitanul Ioan Mera a fost omul potrivit la locul potrivit, înscriind cu capul din 7 metri.

O victorie meritată pentru Politehnica, încrezătoare până la capăt în șansa sa, perseverentă în cursa de urmărire, ultim sfert de oră de mare succes. Iar la final întreaga echipă s-a îndreptat spre galeria polistă, mulţumindu-i pentru susținerea acordată pe tot parcursul meciului.

Fotbaliști și fani savurând victoria, un clișeu al normalității firești într-un fenomen fotbalistic încorsetat sub cele mai mincinoase pretexte, un afront la adresa democrației, necesar a fi apărată cu orice preț, dar mai ales cu discernământ în regim de cunoaștere aprofundată, căci despre o criză sanitar-medicală nici că poate fi vorba, doar o malefică mascaradă urzită pe coordonatele unui asemenea paravan.

Altfel, să nu uităm că a fost al 36-lea meci jucat pe ”Dan Păltinișanu” după acea ”ultimă partidă pe Dan Păltinișanu”, asta pentru a reaminti starea de fapt legată de condiția precară a infrastructurii sportive din Timișoara, numai și numai vorbe goale precum în ”pLandemie”, cu minciuni în acest caz despre demolări, reconstrucții și noi stadioane, bezele în conformitate cu imixtiunea politicului în lumea arenelor, dar de fapt ani și ani de așteptare în gol, speranțe și iluzii deșarte, rumegate în aceleași tribune roase de vremuri…

Altfel, o vorbă și despre arbitraj, de bine, fratele mai ilustrului arbitru ardelean asigurând o manieră și prestație îngreunând alegerea, care dintre cei 2 este într-adevăr mai competent. 

În fine, trecerea roșu-albaștrilor pe ”Dan Păltinișanu” nu ne poate face să uităm cât de multă importanță s-a tot dat acestui club departamental ”militar” în jumătatea de secol trecut, iar și în deceniile noului mileniu cu atât mai mult, că e vorba despre ”adevărați” sau ”falși”, când de fapt totul a pornit de la crearea unor vehicule de propagandă sportivă ale fostei orânduiri popular-socialiste, emanații postbelice pe carcasa unui sport vitregit. Care va să zică nici pe departe n-ar fi meritat atâta atenție peste ani, cât i s-a dat grupării întreținute din banul public. Și care reînvie, pe fondul actualei avântate ascensiuni acerbe a comunismului la nivel mondial, sub masca ”pLandemiei”. 

Să fi avut parte sportul studențesc tehnic timișorean în secolul de existență pe care-l va serba sâmbătă măcar de o sutime din atenția și sprijinul de care s-a bucurat CSA din dările tuturor românilor… 

Rezultatele etapei a XV-a în Liga 2, care ia sfârșit marți de la 17:30 cu meciul ”U” Cluj – Astra, și programul rundei viitoare, ultima din 2021, în care poliștii vor juca sâmbătă de la ora 12, tocmai în 4 decembrie, chiar la aceeași Astra, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

*

Ioan Mera căpitanul poliștilor, a declarat la final că ”e o victorie mare, pe care o dedicăm suporterilor noștri, pentru că și-au dorit mult vitoria aceasta. Au suferit foarte mult turul acesta. Am intrat greu în meci în prima repriză, a fost a lor. A doua repriză i-am dominat de la început până la sfârșit și eu zic că victoria noastră e meritată. La pauză ne-am mobilizat mai bine, ne-am certat puțin între noi și s-a văzut că am ieșit mai motivați  a doua repriză. Suporterii au fost la înălţime şi noi iam răsplătit cu o victorie. Sperăm să repetăm acest succes şi în cupă cu violeţii de la FC Argeş.”

Nicolae Croitoru, antrenorul gazdelor, a spus: „A fost o victorie importantă, avem nevoie de fiecare punct pus în joc. Situaţia din clasament ne obligă. Pe de altă parte, cred că şi nivelul jocului a fost superior sau cel puţin ultimele partide ne arată că suntem în creştere. Trebuie să menţionez că cel puţin în repriza a doua, publicul ne-a fost de un mare ajutor. Efectiv ne-au împins de la spate – au fost extraordinari.”

Cât despre importanţa centenarului polist, „noi, în discuţiile pe care le avem, chiar şi săptămâna aceasta, pentru că este un eveniment important în istoria clubului, credem că şi noi putem să ne aducem contribuţia la această sărbătoare prin evoluţii şi rezultate bune.”
 
Despre ce a discutat la pauză cu jucătorii, Cojocaru a semnalat că „se pare că ce le-am spus a fost bine. Pentru că repriza a doua a fost mult mai bună. Mai mult motivaţional… pentru că din punctul meu de vedere cred că aceasta a fost problema în prima repriză, ne-am respectat prea mult adversarul, cu ghilimelele de rigoare sau am respectat numele adversarului şi noi ne propusesem altceva. Se pare că discuţia a fost pozitivă…”

Daniel Oprița, antrenor al vizitatorilor, a spus: „Se pare că noi dacă conducem putem fi întorşi, dacă suntem conduşi nu mai putem întoarce, asta arată, nu ştiu… trebuie să fim puternici, să te baţi în orice situaţie. Chiar dacă ai luat gol. Noi după ce am luat gol nu am mai putut ţine… să luăm un punct. Sunt supărat, la schimbări am zis că vreau jucători de experienţă, să mai ţinem de minge, să nu mai vină peste noi. Am greşit la ambele goluri. Am scăpat din marcaj la faze fixe, unde ştiam că sunt periculoşi… E dureros ce s-a întâmplat.”
 
Cât despre scăderea de formă, „se poate spune şi aşa, orice, când nu câştigi, poate pe finalul acesta ne-am arătat şi noi limitele. …Nu am ce măsuri să iau la momentul acesta. Mai avem un joc cu Buzăul, pe care ne dorim să-l câştigăm normal…”

*

Politehnica Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera – cpt., Pamfile (minutul 67, Oanea) – Denis Radu (64, Ursu), Lazăr, Ignea, Andrei – Bîrnoi (90+1, Bocșan), Gerbi.

Rezerve neutilizate: Murariu – Olariu, Costea, Hațegan.

Antrenor: Nicolae Croitoru.

Steaua: Bălbărău – D. Oroian (minutul 78, Zătreanu), Walace, Beța, Ilie – Răsdan, Enceanu (85, Băjenaru), Ș. Pacionel, V. Bărbulescu – cpt., Huiban (64, Ad. Popa) – Buhăescu (78, Călințaru).

Rezerve neutilizate: Iancu – Morariu, Gherghiceanu, Zaharia, E. Pacionel.

Antrenor: Daniel Oprița.

Arbitri: Kovacs (Carei) – Suciu (Câmpia Turzii) și Corb (Satu Mare); rezervă: Ardelean (Arad). Observatori: Teodora Albon (Cluj) și Bitea (Oradea).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: