”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte” pornește la drum. Delegările? Cele anticipate. ”Cu lupa pe ei…”: L

Rubrica noastră a ajuns la ediția jubiliară 50. Aceasta coincide cu reluarea fotbalului în județul Timiș, momentan doar la nivelul ligii a 4-a, și acela „ciuntit” serios ca participare și nevoit să se joace într-un ritm infernal, imposibil de dus la bun sfârșit de echipele de amatori, care, colac peste pupăză, în majoritatea lor, n-au mai pus probabil piciorul pe minge de mai bine de un an de zile.      

După ce au „clocit-o” cale de un week-end, marți, în zi de 13 (ghinion), la ora 17, o parte a conducerii AJF Timiș – preș. Romeo Malac, s.g. Florian Mierea, vicepreș. Ionel Poclid – a procedat la așa-zisa tragere la sorți a programului ”Daciadei Covrig-1984 pe Repede Înainte”. Operațiunea i-a avut ca „spectatori” în sediul de pe strada Pop de Băsești pe Dejan Ianoșev (antrenor CS Timișul Șag) și Costel Busuioc (delegat CS Comloșu Mare), iar online a fost prezent Flavius Sitaru (președinte CS Unirea Sânnicolau Mare).

Cele nouă echipe care s-au înscris în pseudo-competiția menită să desemneze nu campioana ediției 2020-2021, ci reprezentanta județului Timiș la partidele de baraj pentru promovarea / rămânerea în Liga a 3-a, au fost repartizate și „extrase” pe rând, stabilindu-se apoi ordinea jocurilor. Deși ora la care a fost programată „tragerea” a fost stabilită pentru ca unii „oameni ai muncii” să-și termine programul, după cum se vede, prezența reprezentanților „de notorietate” ai echipelor nu a fost deloc una… debordantă.

Cu toate că, imediat după instalarea în funcția de preș, Romeo Malac anunța cu emfază că noua conducere va asigura o transparență totală și va manifesta o deschidere maximă pentru corecta informare a iubitorilor fotbalului mic, iată că telefonul onor preș. este închis pentru majoritatea jurnaliștilor, el răspunzând preferențial doar organelor de presă… ”prietenoase”. Ceilalți jurnaliști sunt ignorați și evitați de „marele” fost fotbalist (nivelul maxim, liga a 4-a) și antrenor fără licență: se laudă cu prezența ca secund al selecționatei U16, care a câștigat campionatul categoriei de vârstă, în condițiile în care doar a „figura(n)t” pe listă.

Ca rezultat al „semnalării” de către Observel a lipsei actualizării înformațiilor de pe site-ul oficial al AJF Timiș, site gestionat de vicepreș. Raul Constantin Ghiciulescu contra unei facturi lunare corecte, iată că au început să apară și aici informații. Nu doar pe pagina de Facebook. Ceea ce înseamnă că, „Cu lupa pe ei” este o rubrică citită cu atenție prin birourile găștii cât o țară! Fapt ce ne bucură, că poate așa vor mai îndrepta dintre lucrurile curente pe care le fac mai mult „după ureche”.

Organizată în mare grabă, sub presiunea timpului și a FRF, mini-pseudo-competiția ce stă să pornească e încorsetată să urmeze ”protocolul” stabilit de cvartetul Min. Sănătății – DGSU – Min. Tineret și Sportului – FRF, fapt ce deja a fost… încălcat, echipele netestându-și jucătorii și oficialii în termenul stabilit – primul test miercuri, 14 aprilie – la clinici agreate de Ministerul Sănătății. Și, așa cum „sfătuia”, într-un comment pe Facebook, onor inspector general școlar Marin Popescu – vicepreședinte al unei comisii fantomă (Comisia de Recurs a AJF), „testele” s-au făcut rapid la „asistența medicală” din sat și dăi înainte cu tupeu! Au pornit bine! Cu stângul! Nu că ”testele” ar avea cumva vreo noimă și-un rost, nicidecum și nici pe departe, dar asta-i o cu totul altă poveste, subiect tabu în România.

Pașii „înainte” vor continua în același ritm și stil „aproximativ regulamentar” cu care ne-au obișnuit deja continuatorii „erei Dănuț Lața”! Probabil nu se va respecta aproape nimic din ceea ce s-a recomandat! Și nici n-ar fi posibil, cea mai mare aberație fiind prevederea privitoare la sosirea la stadion a echipelor, intrarea și ieșirea în și din vestiar! Și Doamne ajută că nu mai e prin preajmă duduia ”Secretar de Stat” Moldovan, cu aberația măștilor pe fețele jucătorilor în timpul meciului… Sigur, vor fi destui care se vor bucura că nu mai au pe cap ședința tehnică, pe care doar unii observatori de joc o respectau oricum, ceilalți, preferații conducerii, uitând complet de acest aspect obligatoriu și regulamentar.

Suntem curioși cum au fost testați brancardierii și personalul de pază și ordine, în condițiile în care, în fotbalul mic, cel mai adesea, aceștia sunt „recrutați” la fața locului din rândul spectatorilor prezenți la meci. Asta pentru a evidenția cu atât mai mult absurditatea ”protocolului”, dovedind ”febra” unor anumite minți ”de la centru”. Luminate? De văzut așadar și dacă accesul la vestiare va fi făcut după testarea temperaturii tuturor persoanelor care au drept de acces în Zona 1, unde va fi consemnată temperatură fiecăruia și dacă echipele gazdă au emis ecusoanele tuturor celor care se vânzolesc pe la vestiare, inclusiv pentru oaspeți… Pariem că nu va exista așa ceva.

CJA a stabilit cică un lot de arbitri care vor fi delegați la aceste jocuri: arbitri – George Roman, Claudiu Gaitin, Eugen Ghiorghioiu, Alexandru Manea, Elisei Balaj, Cosmin Ripan, Costel Dobrișan; respectiv arbitri asistenți – Raul Ghiciulescu, Călin Cimponeriu, Mădălin Bulgărașu, Alexandru Gherman, Sandu Patrick Ștefan, Alin Botaș, Marius Talpoș, Roxana Cismaș-Malac, Horațiu Lotrean, Andrei Martinovici, Denis Mihăescu, Daniel Radin, Cătălin Avădanei, Ionuț Lefter. Aceștia vor fi testați pe banii AJF, la fel ca și observatorii delegați de joc.

Pentru că nu s-a publicat, din motive lesne de înțeles, lotul delegaților de joc ce trebuiau testați miercuri, 14 aprilie, pentru a oficia, nu ne rămâne decât să urmărim delegările de pe site-ul oficial. Ceea ce am văzut la această prima etapă confirmă exact ce anticipam în precedenta „Lupă pe ei…”

Aici mai remarcăm un aspect. Cu excepția formației din Topolovățu Mare și a celei din Dudeștii Vechi, toate celelalte participante au statut de cluburi sportive, deci ar trebui să dețină C.I.S. emis de Ministerul Tineretului și Sportului în baza unor acte juridice existente privind înființarea respectivelor cluburi (Act constitutiv, Statut, Hotărâre judecătorească definitivă, HCL, Regulament, înregistrare ANAF). Deci se vede treaba că și sub acest aspect „Lupa” lui Observel și-a făcut efectul: tot mai multe echipe intră în legalitate!

Ce remarcăm de asemenea este că, cu toate acestea, „cămeșile negre” continuă să ignore trecerea transparentă pe fișele echipelor de pe site a conducerilor oficiale ale acestora, care ar fi trebuit să figureze în mod clar pe cererile de înscriere depuse la AJF înaintea tragerii la sorți. De ce fac asta? Păi e foarte simplu. Așa pot „legitima” pe oricine e de „notorietate” REPREZENTANT al clubului X, chiar dacă legal și regulamentar, așa cum am tot precizat, un club nu poate fi reprezentat decât de persoanele desemnate cu funcții de conducere (președinte, vicepreședinte, director economic/secretar). Singurele echipe care au completate majoritatea rubricilor pe site sunt CS Timișul Șag și CS Unirea Sânnicolau Mare. La toate celelalte informațiile acestea lipsesc. Ceea ce înseamnă că ele pot fi reprezentate și de baba Zanga din Bulgaria. Dacă e de „notorietate”.

Mai există un aspect. Startul pseudo-competiției e benefic și financiar pentru AJF pentru că echipele participante au fost puse să achite viza anuală pentru jucători (50 lei / jucător), taxa de participare (80 lei / echipă), cotizația anuală (50 lei / echipă), bașca vreo câteva taxe de transfer (50 lei / jucător). Asta că tot se întrebau unii de unde vor avea bani conducătorii ajefiști ca să plătească testele arbitrilor și observatorilor… V-ați prins?? De fapt tot din banii echipelor! Dar ei cică încearcă să ușureze cheltuielile de organizare ale jocurilor pentru participante. Păcăleală, domnilor! Singurul lucru cert este absența unui barem de observare. Celelalte cheltuieli rămân intacte. Plus testele la fiecare 7 zile pentru cel puțin 20 de persoane…

Și dacă tot am ajuns la arbitri, delegatul de joc va fi probabil însărcinat și cu monitorizarea „din avion” a prestației arbitrilor. Foarte probabil la unele jocuri, cel puțin, vor fi prezenți și monitori special desemnați de Comisia Județeană de Arbitri. Mai ales că, în mod cert, vor mai fi și jocuri „cu scântei” și reproșuri privind unele maniere de arbitraj.

Jocurile din timpul săptămânii sunt programate de la ora 17,30 respectiv 18,00 în luna mai, iar cele din week-end-uri, de la ora 11,00. Motivul principal fiind programul de lucru atât al unor jucători (totuși amatori) și oficiali, cât și programul arbitrilor și observatorilor. Va exista un singur tur, competiția conținând 8 jocuri pentru fiecare participantă, alternativ, acasă – deplasare, cu o etapă liberă.

Încheiem cu programul complet al etapei I în ”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte”:

CS Comloșu Mare – CS Unirea Sânnicolau Mare: Claudiu Gaitin, Patrik Ștefan Sandu, Mădălin Bulgărașu; obs. Claudiu Păsculescu.

AS Topolovățu Mare – CSC Peciu Nou: Eugen Ghiorghioiu, Marius Talpoș, Denis Mihăescu; obs. Traian Dejeu.

CS Timișul Șag – CS Phoenix Buziaș: Alexandru Manea, Horațiu Lotrean, Andrei Martinovici; obs. Gheorghe Ilici.

CSC Dudeștii Noi – ACS Pobeda Dudeștii Vechi: Elisei Balaj, Alexandru Gherman, Daniel Radin; obs. Iosif Mânecan.

CSU UVT stă. Etapa a 2-a, luni, 19 aprilie, ora 17,30.

Remarcăm surprinzătoarea absență a „mai marilor ajefiști” de pe lista delegărilor!?!

Pentru conformitatea jocurilor în fotbalul amator:

https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2021/04/210408-Protocol-competitii-fotbal-amator.pdf

„Spectacolul” continuă!

Nene Iancule, cum mai stăm cu „luminița”, monșer??… Pâlpâie, dar mai avem de așteptat!

Rămânem „Cu lupa pe ei”! Că „becuri” de spart mai sunt!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 10

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: