Dan Alexa (ASU Politehnica): ”Cred că avem o problemă atunci când jucăm meciuri decisive, dar suntem în play-off”

ASU Politehnica n-a învins în deplasare nici la a treia încercare din 2021, din contră, chiar pierzând astăzi după-amiază la Chiajna, cu 2-0 (1-0), după ce remiza la Slobozia și Târgu Jiu în compania altor gazde din zona play-out, astfel încât timișorenii n-au câștigat încă afară în Liga 2 de la preluarea băncii tehnice de către Dan Alexa, dar ”violeții” s-au menținut chiar și așa în zona locurilor 1-6, calificându-se în play-off, la o diferență de numai 3 puncte față de lider, înjumătățită față de cele 6 existente înaintea începerii mini-returului din 2021.

ASU Politehnica a fost singura echipă care n-a câștigat astăzi în etapa a XXI-a din Liga 2 dar care s-a calificat în play-off, înregistrând în schimb primul eșec din noul an, în care bilanțul mini-returului a fost 5 2 2 1 4-3 8 puncte. 

Calificarea în grupa I valorică a fost asigurată pe baza rezultatelor directe în condițiile egalității de puncte între 4 formații, timișorenii înregistrând victorii cu 2-1 acasă cu Farul și 0-1 la Târgu Jiu cu urmașa lui ACS Șirineasa – cluburi care vor continua în play-out, respectiv o înfrângere cu 2-0 la Miercurea Ciuc, cu AFK Csikszereda, pe care o va reîntâlni tur-retur în zona 1-6 pe Bega și în Harghita.

Primele şase clasate își vor disputa locurile de promovare într-un mini-campionat play-off, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație, dintre care 5 acasă, așadar cu nou-promovata din Craiova, cu Dunărea Călărași, CS Mioveni, Rapid și harghitenii. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. Tragerea la sorţi a programului play-off va avea loc luni 29 martie de la ora 11 la FRF. 

Iată ierarhia finală a zonei 1-6 după sezonul regular:

1. U Craiova 1948 SA… 35 puncte
2. Dunărea Călărași 34p
3. CS Mioveni 33p
4. Fotbal Club Rapid 33p
5. AFK Csikszereda 32p
6. ASU Politehnica Timișoara 32p.

După înfrângerea cu 2-0 (1-0) de la Chiajna, antrenorul oaspeților, Dan Alexa, a explicat că „pentru accederea aceasta în play-off s-a muncit un an de zile. Un an de zile în care am avut o anumită constanţă şi cred că merităm să fim în play-off. Sigur, sunt dezamăgit pentru jocul acesta cu Chiajna. Mai dezamăgit sunt pentru că cred că avem o problemă atunci când jucăm meciuri decisive – nu reuşim să ne exprimăm aşa cum ne dorim. Dar suntem în play-off. Sunt trei puncte diferenţă între noi şi primul loc, se poate întâmpla orice, dar, cu siguranţă dacă vom juca precum în ultimele două jocuri nu avem nicio şansă. Este un obiectiv pe care ni l-am îndeplinit, foarte important şi asta rămâne, asta contează.”

Poliștii n-au contat azi pe Cioinac, mijlocaşul accidentându-se şi fiind aşteptat să revină în circa patru zile la antrenamente: „Cioinac a fost o pierdere pentru noi, dar au jucat bine şi Codrea şi Ignea, au avut o evoluţie consistentă. Din păcate nu reuşim să fim consistenţi pe faza de atac sau atunci când am fost nu am reuşit să înscriem.”

Ce va urma? „Obiectivul principal a fost accederea în play-off, acum ne dorim minimum un loc de baraj!”, a concluzionat Dan Alexa cu referire la obiectivul din partea a doua a sezonului.

Rezultatele ultimei runde din sezonul regular în Liga 2, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: