Dan Alexa, cuvânt de încheiere la ASU Politehnica: ”Asta nu se poate cu doar câţiva oameni.” Cristian Romoniță: ”Până în ultima clipă am sperat că vom găsi o cale să continuăm”

După aproape 4 săptămâni de la remiza în Harghita care o lăsa pe ultimul loc în play-off la finele Ligii 2, ASU Politehnica a venit în sfârșit și cu altceva decât șprițuri slabe a la Recaș pe recomandări federale sau vernisaje centenare fără titlu național în palmares, și anume cu acel cuvânt de încheiere promis de Dan Alexa dar și lăsat mult, mult în așteptare după respectivul 2-2 de la Miercurea Ciuc. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Mai întâi au fost plecările jucătorilor, și anume croatul Stjepan Plazonja, sârbul Pavle Radunovic, precum şi Sergiu Popovici şi portarul Otto Hindrich, iar săptămâna aceasta cele ale mijlocaşilor Ionuţ Coadă, Romario Rus şi José Casado, în cele din urmă plecând şi Dan Alexa, adus acum nici un an în post managerial, din noiembrie 2020 antrenor principal al alb-violeților. Multe despărțiri, fără a sosi momentan nimeni, chit că discuții preliminare cu antrenori localnici și nu numai au avut deja loc, pe de altă parte zilele intrând deja în sac, dat fiind că reunirea lotului polist pentru abordarea pregătirii stagiunii 2021-2022 e programată miercuri 23 iunie. 

Până la anunțarea noului tehnician al ”violeților”, cuvântul de încheiere al fostului antrenor, rostit astăzi de la ora 11 la parterul Căminului 1MV de lângă arena ”Știinţa”, într-o conferinta de presă la care a participat şi Cristian Romoniţă, reprezentant al Asociaţiei Suporterilor Timişoreni “Druckeria” în board-ul de conducere al Politehnicii.

Care a și vorbit primul…

”Cu voia dumneavoastră o să încep eu discuţiile. Întâlnirea de astăzi sau convenţia de astăzi a avut ca scop exclusiv despre Dan Alexa. Am dorit să facem această întâlnire tocmai pentru că am fost de la început o echipă, şi suntem până în ultima zi o echipă. De aceea am venit împreună, în semn de respect pentru ce a făcut Dan Alexa. Dan a venit acum un an, într-o situaţie dificilă pentru clubul nostru. Din prima zi a fost efectiv o locomotivă. A creat o emulaţie, a capacitat energii, a fost două sute la sută, în fiecare zi aici pentru club şi tocmai de aceea am spus ca şi clubul să-i întoarcă această zi înapoi. Azi să fie despre el, nu despre club. Pentru că întotdeauna Dan a pus clubul pe primul loc. A făcut aici tot ce se putea face. La început a fost manager general, antrenor principal, în momentele grele de carantină a dus apă la jucători la camere, a umblat în oraş după sponsorizări, a mers la autorităţi, a făcut totul, de la munca de jos până la cea la cel mai înalt nivel. Repet, tocmai de aceea am vrut să facem această conferinţă, să nu mai fie vorba despre altceva, mai ales despre Dan – noi avem tot respectul pentru el. Puţini ştiu că a venit aici absolut voluntar, n-a vrut nici un leu, e primul antrenor din istoria clubului cu salar zero. Mai mult decât atâta, în momentele grele, când nu ştiam cum să trecem luna, puţini ştiu, şi-a vândut una dintre maşinile familiei ca să depăşim acel moment, şi mă opresc aici… Sunt multe momente, dar nu le pot spune pe toate. Dane, îţi port tot respectul! Acum spune tu ce doreşti…”

Dan Alexa a spus: ”Vreau Cristi să-ţi mulţumesc  pe această cale pentru că într-adevăr ai fost de invidiat. Ce e important să spun în conferinţa aceasta de plecare a mea. Vreau să spun că am făcut totul fără niciun regret, am făcut-o din suflet. Ştiţi foarte bine cât de mult iubesc Poli. Mi-ar fi fost greu fără sprijinul vostru, şi aici vreau să vă nominalizez punctual, pentru că în toate momentele aţi fost lângă mine, şi atunci când nu se mai putea sau în situaţiile de criză: Cristi Romoniţă, Seba, Saşa Moza şi cu Dinu Negriu, aveţi tot respectul meu! În care eu trebuie să vă mulţumesc. Pe voi v-am simţit cel mai aproape, pentru că zi de zi eram în situaţia asta. Repet, e un moment în care trebuie să vă mulţumesc, pentru că am trăit momente în care aţi pus familia voastră în spatele lui Poli şi nu o dată, ci de «n» ori. Din partea mea aveţi cel mai mult respect. Îmi doresc ca Poli să continue, să crească nivelul sezonul acesta. Am hotărât să plec pentru să sunt foarte implicat sentimental şi era greu să reuşesc în perioada asta. E un moment în care Poli trebuie să crească, am mare încredere în toţi oamenii care sunt aici. Sunt oameni care o fac voluntar, Poli are nevoie de sprijin. Şi aici vreau să trag un semnal de alarmă: poate prin plecarea mea, Dominic Fritz, căci am înţeles că l-au deranjat foarte mult acele declaraţii, se va apropia mai mult de Poli. Îmi doresc ca oficialităţile să realizeze că Poli nu este interesantă doar în campanie electorală, Poli e interesantă pentru toată lumea din această zonă. Este un brand şi e greu fără ei. Ei au dus-o ani de zile, practic Poli există în momentul de faţă şi în mare parte datorită lor. Tot ce am făcut am făcut din dragoste, ştiam unde vin, voiam să facem ceva istoric. Dar nu a fost să fie. E regretul meu, ratarea promovării mi-o asum, chiar dacă au fost condiţii proaste, cred că în unele momente se putea mai mult. Dar cred că a fost un an cu bune, cu rele. Un an foarte, foarte încărcat de trăiri. A fost anul care mie mi-a arătat şi o altă latură a mea. De asta am şi hotărât să plec, pentru că sunt foarte legat sentimental, e greu să reuşesc în asemenea condiţii când eşti legat sentimental. Asta a fost decizia mea. Le mulţumesc încă o dată, chiar îi iubesc pe oamenii aceştia şi le doresc mult succes. Era posibilitatea să rămân în cadrul clubului ca şi manager, au fost acele discuţii, mă tenta să rămân, dar meseria mea e să antrenez. Am zis din prima zi în care am venit aici, sunt manager pentru o perioadă pentru că meseria mea este cea de antrenor. Asta vreau să fac, îmi doresc foarte mult cândva să revin aici, aici e casa mea, asta îmi doresc. Tot timpul o să mă întorc. Eu îmi doresc ca Poli să renască, să ajungă în prima ligă pentru că ar fi minunat. Şi asta nu se poate cu doar câţiva oameni. Trebuie mai multă lume să se implice faptic, nu doar prin vorbe. Asta e o mare problemă, sper să se rezolve…”

În final, Cristian Romoniţă a mai menţionat că ”am întârziat mult anunţul pentru că atât noi cât şi Dan, ne-am dorit să continuăm… Până în ultima clipă am sperat că vom găsi o cale să continuăm. Însă Dan, cum a spus, s-a consumat foarte mult anul acesta şi întrun fel îl înţeleg. Noi ne-am dorit cu orice preţ să continuăm dar asta a fost opţiunea lui şi nu îl putem opri.”

Un sfârșit e un început și, oricum, obligatoriu înainte.  

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: