Dan Alexa: ”E timpul să ajut cu ce pot” ASU Politehnica în căutare de 3-4 jucători

În preziua meciului amical cu concitadina Ripensia, cu o săptămână înaintea startului ediției 2020-2021 în Liga 2, ASU Politehnica a găzduit de dimineață prezentarea lui Dan Alexa ca manager general al clubului. De la ora 10, în aer liber, lângă sala de conferinţe din Căminul 1MV, unde se află şi magazinul alb-violeților de lângă stadionul „Ştiinţa”, a avut loc o conferinţă de presă la care au participat Dan Alexa, Marius Cociu – directorul sportiv al ASU Politehnica, şi antrenorul principal Octavian Benga, în vreme ce Viorel Şerban nu a participat din motive medicale. Iar primul a luat cuvântul noul manager general al timişorenilor…

”Sunt noul manager al lui Poli. Am venit într-un moment greu al clubului, îmi doresc foarte mult să reuşim să facem performanţă. Am încredere foarte multă că se poate face, că vom fi priviţi altfel, lumea ne va percepe aşa cum merităm, dar pentru asta suntem conştienţi că trebuie să avem rezultate, să arătăm profesionalism şi să creştem nivelul”.

Întrebat cine l-a convins să vină la ”Poli” sau dacă a fost contactat de cineva din club, Alexa a continuat… ”A fost iniţiativa mea. Totul a decurs foarte repede. Mi-am dat seama că sunt oameni foarte pasionaţi încă de la prima discuţie, o fac din iubire pură pentru Politehnica.  Acesta este drumul pe care l-am ales. Lucrurile sunt foarte clare. Am venit motivat foarte tare că pot să ajut. În momentul acesta pot să o fac ca manager. Poli are un antrenor pe care îl apreciez foarte mult, care a venit într-un moment greu, cu rezultate foarte bune. Este un moment în care trebuie să ajut echipa. Dar normal că voi fi din nou antrenor în viitor. Normal că drumul meu în viață este să antrenez. Dar pentru Poli în momentul de față este important să ajut din această postură!”

Întrebat despre investitorii cu care a venit şi dacă au mai investit în fotbal, Alexa a mai spus: ”Este un prieten de-al meu din copilărie, născut şi crescut la Caransebeş, care momentan locuieşte la Bucureşti, e un fan Poli. Am avut şansa să pot să-l conving să vină. El vine cu tot ce ţine de salarii, jucători, staff, plus taxele la stat, adică bugetul salarial e asigurat pe anul acesta şi o creştere de 20% faţă de ce era”.

Doriţi să mai aduceţi jucători şi ce obiectiv aveţi? ”Îîmi doresc să aducem trei-patru jucători urgent, să întărim lotul. Echipa a suferit din acest punct de vedere. Echipa a avut jucători cu experienţă care au dus greul, dar la nivelul lotului trebuie întăriri, pentru că va fi un campionat greu. Ţintim cât mai sus, vrem să facem paşii corecţi şi să ne batem la play-off. Îmi doresc foarte mult să reuşim asta, îmi doresc ca lumea să vadă o schimbare din acest punct de vedere… Am o echipă foarte bună lângă mine, oameni corecţi, sunt de apreciat toţi cei care au ţinut in viaţă clubul, cu eforturi supraomeneşti… Am trăit satisfacţii incredibile la Poli. E timpul să ajut cu ce pot. Mă bucur că am venit în acest moment, sunt satisfăcut că pot să pun umărul la creşterea clubului. Vreau să transmit că e echipa tuturor, lumea are foame de performanţă. Mă intreabă lumea pe stradă când o să vadă fotbal de nivel înalt, asta trebuie să înţeleagă toţi şi să nu mai existe nici un fel de răutăţi. Poli e un fenomen care s-a demonstrat că e de masă, lumea era fericită când umplea stadionul şi asta trebuie să se întâmple şi la Timişoara. Va fi foarte greu, investitorul nu are o putere financiară foarte mare, are posibilitatea să ţină salariile pe un an, proiectul e pe patru-cinci ani şi faptul că am reuşit să-l găsesc în ziua de azi e chiar un lucru incredibil”.

Întrebat pe ce stadion ar prefera să joace, Alexa a mai zis: ”Sunt două soluții, Electrica sau Dan Păltinișanu. Sigur, Dan Păltinișanu este casa noastră. Sigur, Dan Păltinișanu gol nu ne ajută cu nimic, dar până la urmă alegi varianta pe care să poți juca. Depinde și de starea gazonului, sunt mulți factori…”

Octavian Benga, antrenorul principal al lui ASU Politehnica Timişoara, a preluat ”ștafeta”: ”Trebuie să recunoaştem, condiţiile erau la minimum, am ajuns într-o situație critică, adică echipa și clubul erau ca pe perfuzii, iar perfuziile erau înfundate.Trebuie apreciaţi toţi oamenii care au ţinut echipa asta in viaţă. Ne bucură că a venit un investitor alături de Dan, pentru că putem să ne deblocăm, să reluăm o viaţă fotbalistică apropiată de profesionalism. Cu siguranţă nu se pot face minuni peste noapte. Trebuie să continuăm să ne pregătim, pentru că avem lacune în pregătire. Nu găsim scuze. Revenirea lui Dan, cu care eu am o relație de ani de zile, ne-a creat o emulație. E un om de fotbal, îl cunosc foarte bine. Vorbim aceeași limbă. Deja de pe o zi pe alta s-au rezolvat o grămadă de lucruri!”

Întrebat dacă mai completează lotul cu noi jucători şi dacă au semnat cei doi veniţi în pregătiri, Benga a explicat: ”Am urmărit câţiva fundaşi stânga, am intrat în discuţii, dar ne loveam de problema finanţării. Îl cunoşteam pe Pamfile, e un jucător pe care am fost de acord să-l aducem, e prezent la antrenament. A venit în pragul salarial oferit de noi, fotbalul e pe primul plan, el a fost atras de atmosferă. Ne mai dorim să completăm o poziţie de junior şi poate în atac şi în zona centrală, un mijlocaş central. Probabil trei-patru jucători vor mai apărea. E dificil pentru că suntem pe finalul perioadei de transferuri”.

Foarte probabil jucătorul Claudiu Pamfile, de 23 de ani, fost la ACS Hermannstadt, va semna cu ASU Politehnica. În schimb Mocanu nu mai face parte din lot. Iar Alexandru Pop a plecat la alt club, având probabil o ofertă mai bună.

Directorul sportiv Marius Cociu, cel care reprezintă clubul ASU Politehnica în relaţiile cu Federaţia Română de Fotbal, a explicat incertitudinea care încă planează asupra componenţei Ligii 2 şi aşteaptă să vadă unde vor juca poliștii… Căci pe arena ”Ştiinţa” în nici un caz… ”Se aşteaptă un nou protocol, cred că va fi diferit cu mult de cel prezent. Din păcate pe Ştiinţa nu putem organiza jocuri conform protocolului, aşteptăm să vedem. Nici ţintarul Ligii 2 nu a fost stabilit. Ieri a fost Comisia de Apel în cazul Pandurii şi doar după ce se dă soluţia putem şti dacă vor fi 20 sau 21 de echipe la nivelul Ligii 2. Ieri câteva cluburi au făcut propuneri de amânare a începerii competiţiei cu o săptămână. E posibil şi acest lucru, şansele sunt mici raportându-ne la numărul celor care au cerut, da, a fost şi clubul nostru. Noi am cerut începerea în cinci septembrie de săptămâna trecută…”

Jucaţi pe Dan Păltinişanu? ”Cu certitudine nu pot spune acum unde vom juca… O fi Electrica sau Dan Păltinişanu, asteptăm noul protocol şi atunci vom spune locul disputării meciurilor de pe teren propriu”.

Întrebat dacă au semnat jucătorii care au fost în pregătiri, Cociu a spus: ”Tot ce înseamnă jucători, echipă sau staff întrebaţi-l pe Dan…”

Iar mâine de la ora 11 ASU Politehnica va juca pe terenul Ştiinţa cu Ripensia Timişoara.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: