Dan Alexa: ”Eu cred că, din ce am auzit și azi la vestiare, Timofte nu va pleca. Important e acum ca echipa să promoveze și să facem pașii corecți pentru a nu mai repeta greșelile din campionatul trecut”

Dan Alexa s-a referit astăzi de la 10,30 la jocul de sâmbătă al liderului ACS Poli Timișoara, din ultima etapă a turului fazei play-off, acasă cu Metalul Reșița, primul din două întâlniri la rând cu secondanta din Banatul montan, care va primi sâmbătă 9 mai vizita alb-negrilor în Valea Domanului, în runda I a returului aceleiași grupe valorice 1-6.

Deși prima clasată este în fața unei reveniri înainte de termen în Liga 1, care ar putea fi matematic asigurată în cazul a două victorii contra cărășenilor, Dan Alexa s-a limitat să ia fiecare apariție în parte, aceasta coincizând și cu ultima etapă de suspendare în cazul său: ”Jucăm împotriva principalei noastre contracandidate, o echipă bună, am vorbit de multe ori despre ea, și știți părerea mea, e tare, cu jucători buni, nu întâmplător pe poziția a doua. Am însă așteptări mari de la acest meci și îmi doresc să câștig. Cheia este la noi și e foarte important să ne impunem ritmul. Este un joc important dar nu decisiv iar cu o victorie vom lua o opțiune serioasă, aproape promovați. Trebuie să fim foarte montați, motivați, cu spirit și personalitate!”

Alexa a semnalat că și în acest caz și-ar putea face apariția în primul unsprezece ”unii care au jucat destul de puțin, iar pentru ei este o șansă importantă, la fel cum a fost în celălalt meci. Mai avem de muncit pentru promovare însă avem o mare șansă, și mai sunt 6 etape, în care fiecare punct poate să fie important”.

ACS Poli dispunea cu 3-0 de CS Metalul Reșița în precedenta vizită a bănățenilor pe ”Dan Păltinișanu”, de Moș Nicolae, când Scutaru, în minutul 47, Pedro Henrique (50) și Trandu (87) înscriau după pauză golurile primei clasate, care încheia atunci sezonul de toamnă, după 15 apariții, cu 4 puncte în fața roș-negrilor. Devenite ulterior șase, la finele returului, iar actualmente zece, după 4 runde din play-off, în care timișorenii au acumulat 10 puncte din 12 posibile, cu un singur gol primit, în deplasare, pe când oaspeții din weekend abia au spart gheața în 1-6 cu un 2-0 acasă în dauna Olimpiei Satu Mare, după 3 remize la rând: 0-0 acasă cu CS Mioveni, 2-2 la Tărlungeni și 1-1 acasă cu FC Olt.

Dan Alexa s-a referit și la fosta ocupantă a locului 2 până înaintea etapei trecute, învinsă la Slatina: ”Nici FC Olt n-a avut nici un fel de problemă financiară, și sunt 13 puncte diferență. Reșița e o echipă cu un elan bun, bună de atac…”

În privința indisponibilităților din lot, ”Cânu încă nu este refăcut, Bărbuț e refăcut, Melinte din păcate este suspendat, iar Poparadu revine dar nu știu dacă îl voi pune să joace. Din păcate Cânu nu s-a refăcut, am așteptat săptămâna aceasta, însă nu cred că va juca dar probabil, dacă va fi apt, va intra în calcul pentru meciul viitor. Bărbuț, să văd dacă încep sau nu cu el”.

În privința lui Nikiema, ”sosește săptămâna aceasta”, cât despre Vlad Dragomir n-a mai vrut să se repete, considerând că s-a discutat prea mult subiectul juniorului B: ”I s-a făcut o ofertă din partea clubului, să vedem”.

Ion Timofte și Dan Alexa

Ion Timofte și Dan Alexa

 

 

Întrebat în privința plecării lui Ion Timofte de la ACS Poli Timișoara, fostul internațional având demisia semnată, Alexa a răspuns: ”Eu cred că, din ce am auzit și acum la vestiare, Timofte nu va pleca. Vorbim zilnic, conlucrăm zilnic și eu cred că nu va pleca Timofte. Obiectivul este să promoveze, să facă o echipă de Liga 1, altfel decât cea care a fost anul trecut”.

Întrebat și în privința lui Daniel Stanciu, plecat săptămâna aceasta de la Dinamo București, Dan Alexa a mai spus: ”Este un manager bun, am lucrat cu el aici, nu știu ce s-a întâmplat la Dinamo, nu știu de ce a plecat. Sunt doar speculații, nu știu ce va face…”

Întrebat dacă ar pleca la o adică la rândul său în cazul unei despărțiri Timofte – ACS Poli, Dan Alexa a răspuns prin a repeta că nu crede că managerul sportiv va pleca, adăugând: ”Important este acum ca echipa să promoveze și să facem pașii corecți pentru a nu mai repeta greșelile din campionatul trecut”.

Cât despre victoria lui ASA Târgu Mureș la București, 1-0 cu Steaua, prin care nou-promovata a săltat pe primul loc în Liga 1, peste campioana en-titre, Dan Alexa a răspuns cu referire la foștii săi colegi de echipă de la FC Timișoara: ”Mă bucur pentru ei, iar dacă n-a fost să fie pentru noi toți în 2011, să reușească ei acum. ASA m-a surprins plăcut, n-a cedat absolut deloc pe terenul Stelei și a profitat de orice oportunitate oferită de gazde. Este o victorie foarte importantă, dar, desigur, acum se și schimbă puțin datele problemei, căci unei echipe îi este ceva mai greu să se mențină pe primul loc, decât să urmărească de pe al doilea. Marele lor atu e că au 8-9 jucători de mare experiență și au devenit mari favoriți. Va fi greu de luat poziția I. Nimeni nu îi dădea nici o șansă lui ASA; sigur, i-au plecat Stelei jucători foarte importanți și au crezut că avantajul de 10 puncte din iarnă e suficient, dar n-a fost așa. Steaua vine după o perioadă proastă iar rezultatul de ieri îi dă mare încredere lui ASA”. Întrebat și în privința rupturii fani – club, apărută la Steaua, Alexa a mai opinat că ”prezența suporterilor este foarte importantă, probabil a contat și asta”.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: