Dan Alexa, înainte de Pandurii – ACS: „Poli va scăpa de la retrogradare, nu mă interesează licenţiere, nelicenţiere, puncte, nepuncte, eu am mare încredere, doar că sunt foarte dezamăgit de partea a doua cu U Cluj”

Extrem de interesantă conferinţă de presă, dat fiind varietatea subiectelor, de la numirea lui Grigoraş la Pandurii şi cazul folosirii lui Marius Martac de către „U” Cluj, care ar fi pasibilă de un eşec la masa verde, 3-0 pentru ACS Poli, precum s-ar omologa şi jocul Concordia – „U”, 1-1 pe teren în 8 martie, şi până la problemele de efectiv ale lui Dan Alexa, care a şi lansat întrebări retorice în privinţa atacului cu unul sau două vârfuri.

 

Antrenorul timişorenilor a prefaţat astăzi la 12,30 deplasarea din weekend la Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 29-a a Ligii 1, antepenultimă ieşire a alb-negrilor programată duminică la ora 17, după ce runda va fi deschisă diseară, la ora 19, de un duel direct între grupări în mare pierdere de turaţie, Ceahlăul – Gaz Metan, ambele cu câte două puncte în plus faţă de ACS Poli Timişoara şi alunecate la rândul lor în tot mai larga horă a retrogradării.

Alb-negrii lui Dan Alexa şi Sorin Vlaicu se află înaintea unei deplasări în care întâlnesc o formaţie care încă n-a câştigat pe teren propriu în 2014 şi care are un nou antrenor, oficializat astăzi, Petre Grigoraş înlocuindu-l pe Cristian Pustai, care în perioada de un an şi 3 luni pe Jiu a condus Pandurii pe locul 2 la finele ediţiei 2012-2013.

Se face aşadar rocada, după ce la începutul anului trecut Pustai era cel care îl înlocuia pe Grigoraş la cârma alb-albaştrilor. Vechiul şi noul antrenor şi-a creat un obicei din a reveni pe banca fostelor sale grupări, ceea ce s-a mai întâmplat şi la Farul Constanţa respectiv Oţelul Galaţi, după ce şi în cariera sa de jucător atacantul a avut mai multe perioade la aceeaşi formaţie, de 3 ori la Farul, ultima, trecut fiind de 30 de ani, fiind şi cea mai statornică şi prolifică, după ce mai evolua chiar şi pentru Steaua dar şi la 3 cluburi din Bulgaria.

O prim-divizionară timişoreană revine după peste 3 ani şi jumătate la Târgu Jiu, unde se impunea în precedenta sa descindere, FC Timişoara câştigând în 26 septembrie 2010 cu 1-0.

Petre Grigoraş, care a semnat cu Pandurii un contract valabil până în iunie 2016, conduce vineri după-amiază primul antrenament al echipei pe care a mai antrenat-o în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2013, după care s-a perindat pe la Oţelul şi CFR Cluj, fără a se mai întâlni însă cu o prim-divizionară a Timişoarei. Grigoraş, care în toamnă va împlini 50 de ani, va fi ajutat la Pandurii de un staff format din Marian Dinu şi Dorian Gugu, antrenori secunzi, Dan Moţei, antrenor cu portarii, şi Gheorghe Avram, preparator fizic.

„Suntem în faţa unui alt meci important, practic fiecare este important pentru noi. Jucăm la o echipă care n-a mai câştigat de 6 jocuri acasă, nu în formă bună dar care a schimbat antrenorul, domnul Grigoraş a avut rezultate foarte bune la Târgu Jiu şi va da un refresh la echipă. E un antrenor foarte bun şi de caracter, îl cunosc. Sper să trecem peste eşecul din meciul cu U, o înfrângere care îmi doresc să nu conteze la finalul campionatului, fiind în faţa unei contracandidate”, a început Dan Alexa, spunând: „Sper să reuşesc să remontez echipa după înfrângere, dar aşa cum am putut la Viitorul, prezentându-ne după 3 înfrângeri, are resurse să se motiveze şi să facă un meci bun, să ne întoarcem cu un punct sau trei”.

„Contează revenirea lui Grigoraş căci cunoaşte foarte bine lotul, este iubit acolo, îl aştepta lumea înapoi, s-a creat o emulaţie şi va veni foarte multă lume. A venit doar pentru că nu i s-a fixat nici un obiectiv, ceea ce îi poate debloca psihologic pe jucători, deci e un lucru bun pentru Pandurii. Totul stă în puterea noastră de a ne mobiliza, ceea ce s-a văzut la Viitorul, cu Steaua, şi am încredere în jucătorii mei!”

„Chiar am vorbit să stăm sus contra Clujului, am cedat în ultimele 10 minute ale primei părţi şi am luat gol foarte repede în repriza a II-a şi pshiologic am căzut. Am luat golul 2 când şi U se mulţumea cu un egal, o minge care a plecat din aut de margine, şi nu mai vreau să vorbesc de arbitraj, e probabil un echilibru, am mai fost avantajaţi, şi dezavantajaţi, dar atunci când nu eşti atent şi concentrat 100%, fotbalul te pedepseşte”.

Trecând la potenţiala retrogradare a vasluienilor, dat fiind neplata drepturilor băneşti către jucători, situaţie care ar înlesni soarta lui ACS Poli, „la Vaslui sunt probleme, am văzut declaraţiile, dar aştept să şi declare ceva oficial. Sigur, dacă n-au dosarul corect şi normal, probabil şi sigur vor păţi ce a păţit şi Timişoara. Nu mi se pare normal că n-au fost plătiţi de atâta vreme şi jucătorii sunt de apreciat, au trecut probabil prin momente foarte grele, dar echipa merită lăudată că şi aşa a jucat foarte bine”. Liviu Ciobotariu şi-a înaintat demisia de la cârma galben-verzilor.

Ajungându-se şi la cazul utilizării lui Marius Martac de către U Cluj, intrând pe parcursul jocului de luni seară, câştigat de oaspeţi cu 1-2, Alexa a spus că „nu ştiu, nu cunosc, dacă au greşit, e normal să plătească. Am vorbit aseară cu preşedintele Ioan Timofte dar e un subiect care aseară am auzit de el – probabil că şi domnul preşedinte va face contestaţie, dar nu ştiu care sunt paşii, mă depăşeşte, nu cunosc amănunte”. Martac era utilizat de „U” şi în deplasarea din 8 martie la Chiajna, unde clujenii remizau 1-1, FRF dând câştig de cauză Concordiei, care a contestat dreptul de joc al fotbalistului alb-negrilor, spre deosebire de LPF, din partea căreia gruparea de sub Feleac deţinea un document stipulând posibilitatea utilizării sportivului.

Cât despre problema ineficacităţii, „în primul rând lipsa de încredere, atacanţii e foarte important să fie liniştiţi, ori nu sunt căci îi apasă situaţia în care e echipa. E greu psihologic, în această situaţie, să ai realizări, e un moment greu pentru toţi, şi am auzit că de ce joc cu un vârf!? Când a avut echipa asta două vârfuri, în afară de jocul cu Braşovul, când a intrat Mansour!? Credeţi voi că dacă am 3 vârfuri în careu pot să bag 5 goluri? Spuneţi-mi o echipă în fotbalul românesc şi chiar european care mai joacă având două; păi poate singura ar fi Corona, care joacă aşa. Singura care joacă cu două vârfuri la nivel internaţional e Juventus, cu 5 la mijloc. Şi cu Clujul am jucat cu 3 de atac, şi nu ştiu când a avut echipa asta profil ofensiv. Am fost foarte supărat pentru partea a doua cu Clujul, m-a dat înapoi în repriza a doua, dar în general am câştigat recent ca spirit, până a urmat căderea cu Corona”.

„Am încercat cu Wilson şi dacă este să-l joc pe Himcinschi, îl bag după 6 luni, ori răbdare nu poţi să ai în situaţia actuală şi i-ar fi foarte greu să joace bine. Dar Himcinshi poate juca la Pandurii! Nu pot însă în momentul de faţă să fac experimente. La Mansour e problema că n-a făcut deloc pregătire şi are şi recuperarea după accidentarea la genunchi. Szekely a jucat foarte bine în repriza I cu U Cluj, cea mai bună pe care a făcut-o, iar de exemplu Staicu este un jucător de careu dar cu probleme cu pregătirea fizică şi kilograme în plus”.

„Poli va scăpa de la retrogradare, nu mă interesează licenţiere, nelicenţiere, puncte, nepuncte, eu am mare încredere, doar că sunt foarte dezamăgit de partea a doua cu U Cluj”.

În fine, despre problemele de efectiv: „Şeroni are ruptură şi nu va juca, Bărbuţ mai are 3-4 zile de recuperare după o leziune musculară, Petre nu trebuie operat iar în 2 săptămâni îl aştept, Mansi e într-un proces de recuperare. Şeroni e o pierdere, Ovidiu Petre e o pierdere mare, Bărbuţ m-ar fi ajutat foarte mult, căci a făcut recent jocuri bune, cu Steaua, nu numai, dar Bărbuţ revine cu Petrolul, iar Şeroni sper să-l am cu Petrolul. Sunt unii la limită cu cartonaşele galbene, sunt aşadar probleme…” 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: