Dănuț Lața “bântuie” din nou pe la AJF Timiș în absența “binomului Malac – Mierea”. Grigorescu și FRF sfidează regulamentul care guvernează activitatea în arbitraj

După o scurtă “pauză”, continuăm azi periplul printre “scăpările” ajefiste, furnizoare de noi și noi subiecte pentru “Lupa” lui Observel, una extrem de sensibilă la toate “mișcările” “haitei cât o țară”!!

Celebrul deja “Porumbel voiajor” ne-a transmis încă o informație “captată” de “microfoanele Phillips” de sub streașina binecunoscută. Cu toate că, încă din 23 iunie (https://www.frf-ajf.ro/timis/stiri/comunicate-ajf-1/hotararile-comitetului-executiv-al-ajf-timis-din-2-19010.html) , era fixată data de desfășurare a finalei județene a Cupei României, supermanagerii AJF Timiș au anunțat telefonic în preziua meciului reprezentanții celor două combatante, Pobeda Dudeștii Vechi și respectiv CSU UVT Timișoara (ne întrebăm care este semnificația literei “T” din siglă, dacă în numele echipei apare și cuvântul Timișoara?), cu doar două ore înaintea desfășurării obișnuitei ședințe tehnice de organizare a jocului. Și asta cu toate că era deja binecunoscută această procedură derulată înaintea unor partide importante și nu era nevoie decât de o reconfirmare, având în vedere condițiile speciale din ultimele luni.

Dacă în ceea ce privește formația timișoreană, reprezentantul acesteia avea nevoie doar de 15-20 minute pentru a ajunge la sediul AJF Timiș, funcție de dificultatea traficului, pentru bulgarii de la Dudeștii Vechi era vorba de aproximativ 80 km. Sigur, distanța se parcurge în mod normal în cam o oră, dar cu toate acestea însemna ca bulgarii să stea în… “joc de gleznă”, intuind că vor fi chemați la Timișoara pentru stabilirea detaliilor tehnice de desfășurare a partidei.   

Trecem peste acest aspect și ajungem la… subiect! Până la urmă ambele echipe au avut câte un reprezentant la ședința tehnică însă, surpriză!!!! Deși este președinte al AJF Timiș, ales cum știm bine că a fost ales, Romeo Malac a fost marele absent de la această întâlnire, respectiva competiție fiind totuși organizată și gestionată de entitatea pe care zice că o “conduce”!!!…

Și avem și explicația! Ședința s-a desfășurat de la ora 11,00, o oră imposibilă pentru șeful Serviciului Administrare Stadion din cadrul Direcției Prestări Servicii a Consiliului Județean Timiș, mai ales de când i s-a pus în vedere să nu mai părăsească nejustificat locul de muncă în timpul programului.

Or, activitatea de conducere de la AJF Timiș a președintelui Romeo Malac se suprapune peste programul de lucru al șefului Serviciului Administrare Stadion Romeo Malac, de la locul său de muncă de bază. De unde ia și un salariu bunicel de 7.201 lei brut, adică 4.213 lei net, conform datelor furnizate de site-ul oficial al Direcției de Prestări Servicii a CJ Timiș! https://dpstimis.ro/declaratii-salarii-martie-2020/

A se vedea poziția 5:

Așa că, marele absent și-a “delegat” volens-nolens atribuțiile vicepreședintelui Ionel Poclid, unul la fel de ilegal ca șefu’ său.

 

Până aici nimic neobișnuit. La fel ca și prezența la ședința tehnică a șefului Biroului Competiții, Alexandru Dumitrașcu, după cum spuneam într-un alt episod, alegător întotdeauna a banilor în locul onoarei.

(http://sporttim.ro/fotbal/continuitate-in-combinatii-marca-danut-lata-cu-lupa-pe-ei-xxiv).

 

Și aici vine surpriza și mai mare! Cine credeți că a condus discuțiile??? Daaaa, v-ați prins…. El, micul Bonaparte, dom profesor Dănuț Lața!!!! După cum singur s-a exprimat, a fost prezent în calitate de… ajutător (!!!???) al organizatorilor, care se pare că nu se prea descurcă fără “mentorul” lor de o viață!

Nu știm cine a gustat… ”gluma“?? Pentru că sperăm că este doar o glumă proastă reapariția în peisaj a pensionatului fost “proprietar” al AJF Timiș mai bine de 35 de ani.

De asemenea a strălucit prin absență și secretarul general Florian Mierea, zice-se cu oarece probleme de sănătate, pe care îi dorim să le depășească cu bine!

Urmează o paranteză: Între timp, Diabolique a mai prins o veste! Cică marți, 4 august 2020, s-a disputat un pseudo-meci la Dumbrăvița între o formație de “old” a gazdelor și una, cică a jurnaliștilor, dar din care au făcut parte o serie de nejurnaliști, iar la respectivul motiv de bairam a intrat în teren aproximativ 10 minute și secretarul general Florian Mierea. Ceea ce înseamnă că s-a redresat din punctul de vedere al sănătății! Și ne bucură acest fapt.

După ce am închis paranteza, revenim la ședința tehnică unde a strălucit prin prezență delegatul de joc Traian Dejeu, bucătarul șef al AJF Timiș, care, spun gurile târgului, și-ar fi plătit din buzunar testul Covid-19, adică 320 lei, pentru a putea fi prezent ca oficial al jocului, unde a luat un barem de Liga a 4-a, adică 125 lei… Curată “afacere”! Dar când trebuie să… “servești”, atunci “servești”!!!! “Haita”!!!

 

Unde-i lege, nu-i tocmeala de la târg: Grigorescu are hotărâre judecătorească definitivă!

Și pentru că, se pare, mai sunt destui ”as-analiști“, vom prezenta și actul de condamnare a președintelui CJA Nicolae Grigorescu, emis de Judecătoria Timișoara, după cum puteți singuri constata, astfel încât să închidem gura “pupincuriștilor”, că oricum le cam miroase!

Luați de citiți domnilor și abia apoi vorbiți despre… “monștrii sacri”!! Poate doar monștri… Și nu uitați că în conformitate cu prevederile Constituției României toți cetățenii sunt egali în fața legii și nu există “monștri“, indiferent cât de ”sacri” îi consideră cineva.

Absolut normal, cineva care greșește trebuie să plătească, nu să fie iertat ca nu cumva, vezi Doamne, să-l umpli cică cu “noroi” și să ștergi tot ce ar fi făcut bine.

În fața legii nu există târguială domnilor “osanaliști”, vânători de diferite avantaje financiare!!! Nu e la “mica înțelegere”, așa cum ați fost voi obișnuiți în “epoca de aur” a lui “Dănuț Lața & asociații”. Pe binecunoscutul, vouă, principiu că… și așa nu contestă nimeni!!!

Sperăm că, mai ales cei care au sărit repede în sprijinul fostului arbitru asistent FIFA, vor reuși să înțeleagă termenii juridici ai textului, chiar dacă necesită ceva mai multe cunoștințe de limba română, o materie de la care se pare că foarte mulți au lipsit la școala gimnazială. Probabil erau la bătut mingea în curte sau pe maidanul comunal!

Și, pentru completare, continuăm cu două precizări extrase din Regulamentul de Organizare a Activității Arbitrilor de Fotbal (RODAAF).

Toate prevederile menționatului regulament sunt aplicabile și observatorilor de arbitri.

Urmăriți cu atenție prevederile art. 109 și ale art. 111, pct. 5, din susmenționatul regulament, cel care guvernează activitatea arbitrilor din România… Sau ar trebui să o guverneze! Aveți facsimil mai jos.

Iar art. 132, pct. 2, precizează și circumstanțele agravante ale faptei comise! Deci nu e deloc vorba de vreo… iertare, că a greșit omul! Din contră! Dar, probabil că se aplică doar discreționar la FRF și CCA! Depinde cine-i în cauză! Că vorba aia, pentru unii, mumă, pentru alții, ciumă!

Nu credeți că Nicolae Grigorescu se încadrează în situațiile prevăzute de RODAAF și că asta ar trebui să primeze în fața… “cazierului albit” temporar de Iordache “altă întrebare” și gașca lui, prin modificările aduse legislației penale pentru a-i ajuta pe baronii locali să scape basma curată în anumite situații curente???

Și “ Commedia dell’ arte” de la AJF Timiș continuă!!!

Noi acum numa’ ședem… și așteptăm!

Da’ între timp aruncăm o “ocheadă” înspre Codul penal, care zice lucruri:

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nu ne-am pierdut deloc răbdarea și așteptăm în continuare cu interes evoluția ”fenomenului“ în justiție. În principiu, unul extrem de simplu prin probele existente, dar datorită implicărilor și mai ales implicațiilormai rămâne de văzut!

P.S. 1:Musculița de pe lampă” îmi tot șoptește ceva. Cică de curând președintele Malac s-ar fi exprimat într-un “cerc arădean” că la “AJF-ul său” totul e sub control, iar la atenționarea venită din “public” privind zicerile presei locale despre subiect, Il presidente ar fi spus: ce pot să-mi facă, să mă dea jos și gata! Oricum mai am un pic și termin mandatul! Numai să nu fie un alt tip de mandat la final!!!

Rețineți formularea: AJF-ul său! De parcă l-a “luat” pe persoană fizică și e “apropritar”! Asta e mentalitatea moștenită de la “mentorul” Lața, pe care crede că-l va imita și ca longevitate în fruntea fotbalului timișean. Asta dacă afiliații vor înghiți gălușcă după gălușcă!

P.S. 2: Cică un “țânțar anofel-femel” (pentru cine nu cunoaște termenul, prietenul goagăle poate ajuta), ce tocmai a suferit o “schimbare de sex” se tot chinuie de ceva vreme să înțepe și el ceva… Doar că nu prea stă bine la… “poligonul de tragere”! Perseverent, sigur va mai încerca. Că poate, poate… Până atunci, negarea oricărei evidențe și înjurăturile pe la colțuri rămân unicele “arme” ale celor rămași fără argumente!

Nene Iancule, bre, cum e??

Dedicația pentru “La famiglia” ajefistă rămâne în actualitate: luați cu Ariel, domnilor, că-i… Murdar, murdar, foarte murdar!!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: