Date în careu

Echipa națională revine în actualitate, deoarece peste două săptămâni va susține ultimele două jocuri din grupa preliminară. În mod normal, echipa noastră ajunge la meciul de baraj, riscând să întâlnească adversari redutabili. Selecționerul Mirel Rădoi amână anunțarea lotului pentru cele două meciuri de parcă ar aduce jucători de pe altă planetă. Un lucru este cert: absența lui Mitriță din lot, el fiind accidentat.

Liga Profesionistă de Fotbal se străduie din răsputeri să-i favorizeze pe cei de la FCSB, în timp ce singura echipa românească aflată într-o competiție europeană, CFR Cluj, este mereu devaforizată. Ne-am cam săturat de telenovela de la Dinamo. Iuliu Mureșan ne aburește, la fel și Mircea Rednic, în timp ce echipa pierde mereu. Mai mult, antrenorul Rednic l-a scos din lot pe Dejan Sorescu, până mai ieri căpitanul echipei.

Se pare că pe cei de la FC Botoșani nu-i mai ajută norocul, în ultima etapă fiind învinși pe teren propriu de Farul Constanța. Adrian Petre și-a găsit locul la Farul și nu i-a înșelat așteptările lui Gheorghe Hagi, care a crezut în el. Cea mai nedreptățită echipă din liga întâi, CS Mioveni, a fost din nou victimă, primul gol al craiovenilor fiind marcat din ofsaid. De remarcat că Andrei Ivan, un posibil selecționat, a marcat patru goluri.

Campioana CFR Cluj a învins foarte greu echipa din Voluntari care țintește play-off-ul. Din nou antrenorul Dan Petrescu se lamentează, ceea ce a devenit un fapt obișnuit. În derby-ul suferinței, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni au terminat la egalitate, chiar dacă oaspeții au egalat spre final. Dinamo s-a dovedit din nou o echipă fragilă și a fost învinsă de Sepsi la un scor categoric.

FCSB a învins FC Argeș, oaspeții conducând chiar cu 1-0, dar gazdele au întors rezultatul în doar trei minute cu marea contribuție a portarului Greab. Dar să lăsăm laudele pentru Edi Iordănescu. Dacă efectuezi repede schimbări, înseamnă că nu ai alcătuit bine echipa.

UTA a fost învinsă neașteptat pe teren propriu de Chindia, în ultima jumătate de oră echipa arădeană fiind în criză de idei și de timp. Rapid nu a putut trece de Universitatea 1948 Craiova, care a avut în Mogoșanu un portar foarte bun.

În liga a doua, Politehnica a fost învinsă din nou, de data aceasta de nou promovata Unirea Dej. Fără a scădea din meritele echipei din jocul de Cupă cu Rapid București, ar fi bine să nu-i dăm dimensiuni prea mari, deoarece acel joc a avut și alte conotații. Antrenorul Ripenisiei, Florin Fabian, venit tocmai de la Recea, ne atrage atenția că cei care nu au sesizat tenta ofensivă a echipei nu se pricep. Așa o fi, dar echipa a jucat o oră în superioritate numerică și nu a marcat vreun gol.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: