„De cînd mă ştiu în fotbal, n-au fost 10 zile să nu poţi juca!”

Gazonul sintetic polist a mai salvat zilele acestea situaţia, dar în rest, amînări şi anulări. Miercuri la Recaş şi la Lugoj, sîmbătă la Lugoj şi la Jimbolia. Amînări nu doar de jocuri amicale, ci şi a startului returului: cu o săptămînă la ligile a doua şi a treia respectiv cu două în Campionatul Naţional de juniori. Cît despre Divizia D Timiş, părerile converg spre o amînare de două săptămîni. Dar unii au încropit totuşi rapid un triunghiular, cazul fericit al celor de la Mama Mia, Millenium Giarmata (Liga 3) şi CFR Timişoara (D Timiş).

Sîmbătă erau programate printre altele jocurile amicale FC Marcel Baban Jimbolia – Poli Timişoara juniori A, la Jimbolia, respectiv CSM Lugoj – Mama Mia Becichierecu Mic, dar cînd nu e vorba de gazonul sintetic al complexului „Dan Păltinişanu”, terenurile de prin judeţ sunt pradă zăpezii. „Vom încerca să jucăm marţi la Timişoara, cu Poli II, pentru că nu se putea juca astăzi la Jimbolia, şi probabil nici marţi. Am încercat deszăpezirea terenului, cu tractorul, dar numai periclitam şi mai mult starea suprefeţei de joc. Roţile ar fi creat şanţuri…”, a explicat antrenorul gazdelor, Octavian Popescu, în vreme ce Robert Fruşa, de la cîrma juniorilor mari polişti, ştie momentan doar că faza play-off a Campionatului Naţional la generaţiile 1993-´94 s-a amînat două săptămîni, de pe 4 martie pe 18, avînd totodată şi programul competiţional: acasă cu FC Bihor şi cu UTA, la Liberty Oradea, acasă cu LPS Banatul, şi la Reşiţa, cu Şcolar, apoi urmînd returul…

„S-a încercat joi deszăpezirea cu un tractor cu lamă, dar patina şi roţile puteau crea şanturi în gazon. Decît să-l deteriorăm, am încercat noi înşine să-l tasăm, prin pregătiri şi joc”, a explicat Cosmin Stan, antrenorul al liderului ligii a patra timişene, CSM Lugoj, continuînd: „Oricum, antrenamente am făcut şi cînd vedeam că trebuie să anulăm jocurile, partea proastă fiind că evoluam cu echipe bune, de nivel superior, ceea ce este singurul lucru care ne afectează. Şi probabil nu vom mai avea ocazia să jucăm cu echipe de nivel superior, fiind puţin complicat să mai găsim date de disputare. Am insistat în acest sens şi aveam pe hîrtie 4 adversari din Divizia C, însă am rămas doar cu amicalul cu ACS Recaş. În dubiu acum este şi jocul de miercuri cu Autocatania”.

„În toată cariera, de cînd mă ştiu în fotbal, n-au trecut 10 zile să nu poţi să joci un meci de pregătire iarna. Au mai fost zăpezi dar nu aşa…”, a mai spus Stan, explicînd că „vineri am încercat să tasăm terenul pentru amicalul de azi cu Mama Mia, jucînd cu Bega Belinţ două reprize de 30 de minute. A fost 1-1 dar de fapt numai fotbal n-a fost, prin zăpada aceea. Mă mir că s-au marcat două goluri”.

Lugojenii s-au reprofilat în consecinţă pe a-şi sărbători echipierii aflaţi la aniversare, următorul pe listă fiind Lucian Stoica, golgeter cu 27 de goluri în tur, care marţi 21 februarie va împlini 29 de ani. „Recent am avut sărbătoriţi săptămînal… Pe Rene Anghel, Sorin Dragostin, Bogdan Bărbulescu, Dumitru Ciorei, Gigi Popa”, i-a enumerat Stan.

Văzîndu-se rămas fără amicalul de la Lugoj, Sorin Bălu nu s-a dat bătut şi a participat sîmbătă cu Mama Mia la triunghiularul amical de pe terenul II al complexului CFR Timişoara, laolaltă cu echipa gazdă şi gruparea Millenium Giarmata.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 10

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: