Probe… Filip la Espanyol, Roman la Florenţa

Antrenorul Cristi Petcu şi juniorul său, aşteptat la Barcelona


A deschis scorul în minutul 18, l-a majorat la 3-0 în minutul 35 şi a înscris şi după pauză, în jocul cădere de cortină al LPS Banatul Timişoara în turul Campionatului Naţional de Juniori B, seria a şaptea, dominată la pas de elevii lui Cristi Petcu. De fapt, dezinvoltura „Banatului” în această toamnă îi îndreptăţeşte pe lideri să creadă cu tărie în câştigarea seriei.

Duminică, LPS Banatul a zdrobit-o în mod logic pe Atletico Arad, scor 6-1 (3-0), şeptarul Steliano Filip marcând 3 goluri, după cele patru reuşite cu o săptămână în urmă. „A fost greu de ţinut socoteala tuturor golurilor ce le-am înscris în tur”, după cum spune Steliano, e o dovadă a eficacităţii sale. Eficienţă ce n-a fost trecută cu vederea, Espanyol Barcelona invitându-l pe juniorul născut în 15 mai 1994 la un stagiu de pregătire în Catalunya, între 11 şi 18 decembrie, unde va fi însoţit de colegul său de echipă, fundaşul Deian Boldor, fiul fostului portar. Reprezentanţi ai clubului spaniol l-au urmărit pe Filip în această a doua parte a anului, în jocurile de la Gottlob şi cu juniorii A ai LPS Banatul.

Filip este aşadar pe drumuri europene, după ce la începutul turului a participat la un antrenament şi un meci cu Leeds United, în Anglia, contra lui Hull City, stagiu la care a participat împreună cu un alt coleg fundaş, Flavius Buliga.

Steliano, 3 goluri duminică

Steliano este în general la mare căutare, fiind nevoit să spună nu convocării lotului de juniori al României, pentru stagiul între 11 şi 12 decembrie, ce se suprapune cu primele zile ale perioadei de pregătire cu Espanyol. Rămâne de văzut dacă Filip va figura în selecţionata „tricolorilor” pentru cantonamentul din luna ianuarie, în Antalya.

„Omogenitatea este principalul nostru atu”, opinează Steliano, când discutăm despre turul cu un singur eşec, în chiar prima etapă, la Liberty Salonta. „Am tratat acel joc cu neseriozitate dar ne-am revenit rapid şi am demonstrat că nouă ani şi jumătate împreună, ca o echipă omogenă, contează enorm. A fost turul nostru şi datorită bunei pregătiri tactice, tratând meticulos ambele faze de joc. Îi mulţumim antrenorului Cristi Petcu”, a mai spus Filip, un stângaci polivalent, capabil să evolueze şi ca fundaş.

Buia, în stânga, a ţinut neapărat să se pozeze cu Filip: "Poate e ultima", a fost gluma lui Darius...

Născut în Buzău, de unde se trage tatăl său, Steliano era remarcat în semestrul doi al clasei I, la Şcoala Generală 6 Timişoara, la o selecţie realizată de antrenorul Petcu, ce a remarcat apetitul puştiului pentru fotbal: „Tare mi-a plăcut de mic şi am venit la LPS pentru fotbal”.

Deian Boldor, fundaşul central, care îl va însoţi la Barcelona, precum şi Buia şi Birău, au fost ceilalţi marcatori în tenisul de 6-1 de duminică. Cu acest succes, LPS Banatul a sfârşit turul cu 44 de puncte, golaveraj 61-6, cedând numai 3 puncte. FC Timişoara încheie pe locul 2, cu 37 puncte.

Roman la Fiorentina Florenţa, alţii trei pentru România

Gazonul a fost moale iar covorul frunzelor căzute, şi mai gros. Duminică după-amiază, în ultimul joc al turului pentru juniorii B, lidera şi câştigătoarea de toamnă LPS Banatul a avut câţiva echipieri jucând cu gândul la stagii internaţionale şi convocări la lotul naţional. Evitarea oricărei accidentări era primordială…

Optarul Alin Roman a jucat în prima repriză, fiind înlocuit la pauză şi călătorind a doua zi spre Florenţa, la apelul Fiorentinei, ce l-a invitat într-un stagiu de pregătire. Alţi trei jucători ai lui Cristi Petcu vor fi pe drumuri, şi anume Darius Buia, masivul Andrei Vaştag şi Daniel Birău, marcator pentru 2-0 după o jumătate de oră de joc, ce răspund convocării la lotul generaţiei 1994 a reprezentativei României.

LPS Banatul a învins cu 6-1, în formula de start 29. Narcis Laurenţiu – 5. Roberto Artimon, 25. Deian Boldor, 18. Cătălin Secotă, 4. Flavius Buliga – 9. Daniel Birău, 8. Alin Roman, 10. Andrei Vaştag, 6. Florin Aniţoiu – 7. Steliano Filip, 11. Darius Buia. Învinsa, Atletico Arad, a aliniat juniori născuţi în anii 1995 şi ´96, evoluând în seria juniorilor B în numele lui ACU Arad.

LPS, locul 2 la Cupa de Crăciun a Interligii

Ca şi Cristi Petcu, omologul său de la juniorii mari ai LPS Banatul, Sorin Badea, s-a împărţit între generaţia 1992 a clubului şi copiii născuţi în 2000, cu care sâmbătă, la Arad, în cadrul Cupei de Crăciun a Interligii, a cucerit locul 2.

Sorin Badea, de la Cupa de Crăciun sâmbătă, cu generaţia 2000, la jocul juniorilor I, duminică...

„A fost echipa inferioară valoric, care, prin dăruire, a prins locul doi, pe când garnitura mai bună cu care ne-am prezentat la Arad s-a clasat pe 11”, explică Badea. LPS Banatul va hiberna astfel în Interligă pe locul 2, în ierarhia cumulată din rezultatele înregistrate de fiecare din cele 4 generaţii, de la clasa I, de 2003, la a IV-a, de anul 2000, ale celor 16 cluburi implicate în competiţie, dintre care trei din Timişoara, şi anume Electrica, FC Timişoara şi LPS. Majoritatea grupărilor, zece la număr, sunt din Ungaria, Bekescsaba fiind nucleul acestui proiect regional.

LPS Banatul a excelat prin generaţiile 2000 şi 2002, antrenate de Badea respectiv Petcu, care au ridicat clubul în clasamentul cumulat.

Copiii LPS Banatul pierd de la 1-0 finala zonalei Cupei Gheorghe Ene

Adrian Chiriac, numărul 4 în echipa LPS Banatul Timişoara la categoria 2002, a dat speranţe pentru o calificare la faza naţională, deschizând scorul în finala turneului zonal al Cupei Gheorghe Ene, disputată duminică după-amiază în sala complexului Banu Sport.

Sâmbătă, elevii lui Cristi Petcu învingeau Reşiţa cu 6-2 şi Severinul cu 3-1, câştigând una din grupele turneului final, însă Atletico Arad, câştigătoarea celeilalte grupe, a întors soarta finalei, învingând cu 2-1 şi repetând succesul colegilor din generaţia 2001, calificaţi şi ei la faza naţională, denumită Cupa Gheorghe Ola, după un triumf în finala zonală contra Electricii.

Cristi Petcu, antrenor al copiilor şi juniorilor la LPS Banatul, s-a împărţit duminică între jocul juniorilor B, început la ora 14.30, şi finala din sala Banu Sport, de la ora 16, fiind alături de liderii seriei în prima repriză, când s-au desprins la 3-0, şi plecând apoi la meciul din sală. Acesta a fost deznodământul uneia dintre cele 8 faze zonale, arădenii urmând să se prezinte la turneul final de la Târgu Neamţ.

Antrenorul Petcu şi puştii săi au fost inconsolabili la finele jocului, când Dănuţ Laţa, preşedintele AJF Timiş, a oferit trofeul calificării celor de la Atletico. Petcu i-a folosit pe 1. Mario Casian Ştefan, 3. Fabian Roth, 4. Adrian Chiriac, 7. Denis Florin Giurgiu, 11. Gabriel Milan Pantea, 12. Giovani Nikolic. Pe foaia de joc pentru LPS au figurat şi Răzvan Sergio Sava (2), Robert Gabriel Câtu (5), Dragoş George Eperieş (6), Dragoş Claudiu Mihai (8), Andrei Robert Olaru (9), Vlad Andrei Toma (10), Eduard Constantin Amariei (13), Adrian Bain (14), Dominic Mariţoiu (15), Goran Paunchici (16).

Dănuţ Laţa premiază finaliştii zonalei Gheorghe Ene, şi anume Atletico Arad şi LPS Banatul Timişoara

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: