Deja cu contract cu 4-1 și 1-3, Politehnica Timișoara face contract și cu 1-4: al doilea eșec identic pe ”Știința”. ”Violetele”, primele care înscriu fruntașei Heniu

Noua prim-divizionară de fotbal feminin a Timișoarei, care a preluat din vară locul în elită al consacratei Fortuna Becicherecu Mic, a eșuat astăzi după pauza meciului la matineu de pe ”Știința” din etapa a V-a a Ligii 1, fruntașa cu punctaj maxim ACS Heniu Prundu Bârgăului dovedindu-se prea puternică pentru ”violete” și desprinzându-se la 1-4, rezultat identic cu care bănățencele cedau pe același gazon acum nici o lună și campioanei din Cluj.

Rundă cu numărul 5 disputată astăzi după ce duminica trecută se desfășura etapa a șasea, ca la FRF, la nimeni, într-o rocadă care poate induce în eroare în privința rundelor bifate până la ora actuală, care va să zică deja 6 în Liga 1 Feminin.

Politehnica Timișoara, la primul sezon în Liga 1 Feminin după înlocuirea Fortunei Becicherecu Mic în elită după o mișcare de genul ”AC Recaș nu e Poli”, a avut parte astăzi de la ora 11 de un test foarte dificil pe propriul teren la mijlocul turului de campionat, în compania liderului cu punctaj maxim din Bistrița Năsăud, grupare consacrată în eșalonul întâi, care se alinia pe Bega după succese la scor și la zero, în deplasare cu 0-3 la CSȘ Târgoviște și 0-4 la Alexandria, acasă cu 2-0 cu arădencele dar și cu 6-0 sau 5-0 contra celor de la Banat Girls respectiv a băimărencelor.

Cu alte cuvinte, Politehnica este prima grupare care a înscris în acest campionat împotriva bistrițencelor, gazdele egalând in minutele dinaintea pauzei (38), la nici un sfert de oră după ce Heniu deschidea scorul, Florentina Ancaș centrându-i Melissei Șodincă iar Genoveva Roșie fructificând așezarea acesteia: 1-1, scor după 45 de minute.

N-a fost încă meci în noul campionat al Ligii 1 Feminin cu implicarea alb-violetelor în care să nu fi înscris ambele partenere de întrecere, aspect bifat deja până la pauza partidei de pe ”Știința”, însă deznodământul a fost identic celui din 11 septembrie, când Universitatea Olimpia Cluj se impunea cu 1-4 pe arena timișoreană, de astă dată ACS Heniu desprinzându-se la reluarea jocului prin Chiper, Crețoiu și Ciontoș: 1-4 (1-1).  

Polistele au semnat așadar și-un contract cu 1-4 pe teren propriu, după ce obțineau două victorii cu 4-1, una la prima apariție acasă în Liga 1, contra arădencelor, iar cea de-a doua în urmă cu două etape în deplasarea la Recea, în Maramureș.

Au fost de fapt două deplasări consecutive, în cea de săptămâna trecută ”violetele” cedând și la Ciorogârla cu 3-1, rezultat identic eșecului din runda de debut la Alexandria, ceea ce ridică așadar numărul înfrângerilor la zi ale polistelor la patru din 6 apariții în elită.

În contrast, Heniu defilează umăr la umăr în frunte și cu punctaj maxim cu Vasas Femina, următoarea oponentă a Politehnicii în campionat, în etapa a VII-a, dar abia peste 3 săptămâni, tot pe ”Știința”. Timp la dispoziție pentru alb-violete să-și mai pună la punct lucrurile și să omogenizeze colectivul, în speranța închegării relațiilor de joc, priorități ale noului antrenor Mirel Albon, care s-a ales astăzi cu un cartonaș roșu.

Într-o duminică oferind și alte succese în deplasare, cu 1-4 sau 1-3, respectiv unul singur acasă, 4-1 pentru arădence, viitoare adversare ale alb-violetelor în 16-imile Cupei României, peste mai bine de o lună de zile, pe 17 noiembrie de la ora 14. O rundă însă și cu două meciuri nedisputate, Banat Girls fiind la a doua apariție lăsată pe altădată, în acest caz acasă cu Ladies Târgu Mureș, după ce deplasarea de duminica trecută la Galați a fost reprogramată pentru 11 noiembrie.

Revenind la poliste, un eșec oarecum previzibil, formația mai competitivă, consacrată la acest nivel, la care evoluează de la mijlocul deceniului trecut, cu clasări notabile de dată recentă, pe podium în 2019, vicecampioană la zi, deschizând scorul după mijlocul reprizei I, prin Laiu, în minutul 25, și detașându-se autoritar după pauză, 1-4, cu mențiunea că ardelencele ar fi putut trece în avantaj încă din primul minut de joc, când Meluță salva de pe linia porții.

Ultimele rezultate din Liga 1 Feminin și programul etapei a 7-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = doi

 


Ultimele articole din categoria Feminin: