Déjà vu

Acest campionat mondial, aflat la a XX-a ediţie, putea să înceapă cu sfârşitul, cu finala Brazilia-Argentina, pe care marea majoritate a prevăzut-o de mult. Poate că totuşi partidele din semifinale ne vor aduce surprize ce vor încurca socotelile sud-americane.

Fotbalul şi-a pierdut mult din spectaculozitate, se joacă prudent, ermetic şi dacă se marchează un gol, este apărat cu străşnicie. Aspectul pozitiv al acestei întreceri este faptul că şi echipele mici şi-au făcut loc printre adversari de mare calibru, uneori reuşind rezultate meritorii.

Dar să revenim la fotbalul nostru. Chiar dacă FRF are o nouă conducere, hotârârile pe care le ia Comitetul Executiv sunt aceleaşi, adică marea majoritate în afara regulamentului. Altfel cum se explică acordarea dreptului de promovare şi afiliere la FRF a echipei CSU Craiova, echipă nou înfiinţată şi plantată direct în divizia B? Supărător este faptul că o serie de specialişti în fotbalul autohton dau nişte explicaţii uluitoare. De exemplu, domnul anghel Iordănescu: „Craiova merită o echipă în divizia A.‟ Chiar dacă este împotriva regulamentului, domnule general? Atunci de ce Timişoara, Aradul sau Oradea nu ar merita şi ele echipe în divizia A? Oricum, cele trei oraşe au o tradiţie mult mai mare în fotbal decât Craiova, fără să mai vorbim de titlurile naţionale câştigate.

Nu mai trebuie să ne mirăm că echipele româneşti care se consideră nedreptăţite, îşi caută dreptatea la TAS. Atunci ce nevoie avem de atâtea comisii la FRF care interpretează regulamentul după bunul plac şi nu îl aplică ad litteram?

Echipele divizionare din zona noastră îşi încep încet-încet pregătirile pentru noul sezon fotbalistic şi să sperăm că va fi o campanie ce le va aduce motive de satisfacţie…

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: