Déjà vu: UTA – F.C. Argeş 0-1 (0-1)

S-a încheiat turul ligii a doua, perioadă în care UTA a disputat nouă jocuri pe aşa-zisul teren propriu de la Şiria şi n-a reuşit decât o singură victorie. Şi aceea, în faţa unei echipe fără veleităţi, Ştiinţa Miroslava, care provine dintr-un cătun din judeţul Iaşi. Ceea ce este mai grav este că în ultimele trei partide de acasă UTA a fost învinsă de fiecare dată de către echipe obscure, care au atins vârful de performanţă la Şiria.

Am fost martorii mai multor soluţii stângace, de la înlocuirea a doi antrenori care nu am înţeles de ce au fost aduşi, Mihalcea şi Falub, şi terminând cu disponibilizarea unor jucători care au fost înrolați cu mari eforturi financiare. Din multitudinea de factori care au perturbat activitatea clubului se detaşează politica dezastruoasă de transferuri şi încăpăţânarea conducerii de a disputa meciurile de pe teren propriu la Şiria, când, de exemplu, două terenuri ar fi mult mai potrivite întrecerii şi care pot oferi condiţii mult mai bune: Pecica şi Chişineu-Criş.

Meciul de astăzi a scos în evidenţă încă o dată slăbiciunile echipei arădene care, deşi s-a aflat aproape un meci întreg în superioritate numerică, nu a ştiut să profite de acest avantaj. Ba mai mult a primit un gol parabil dintr-o lovitură liberă de la 25 m, demonstrând încă o dată că noile achiziţii sunt departe de a rezolva problemele echipei. După primirea golului, arădenii s-au aruncat în atac, însă haotic, fără claritate în acţiuni. Cei doi atacanţi Florea şi Curtuiuş n-au găsit calea spre gol, fiind susţinuţi de o linie de mijloc greoaie şi lipsită de orizont.

Desigur că cel mai la îndemână este să dăm vina pe antrenor, pe considerentul că este mai uşor să arăţi cu degetul spre altul decât sa-ţi recunoşti propriile slăbiciuni. Cristian Todea, din păcate, plăteşte oalele sparte de predecesorii săi. Dacă returul va începe în această toamnă, doar o minune mai poate repara ceva din degringolada de acum de la UTA.

*

Cristian Todea: „Din păcate, nici de această dată nu am reuşit victoria, chiar dacă am dominat mai mult ca în alte dăţi. Oaspeţii, la singura situaţie de gol avută, au şi fructificat-o şi au schimbat soarta jocului.”

Augustin Eduard: „A fost un meci cu mare încărcătură, noi dorind să jucăm ofensiv pentru a obţine un rezultat pozitiv, ceea ce ne-a reuşit.”

*

Şiria, 25 Noiembrie 2017; stadion Otto Greffner Şiria; teren acceptabil; spectatori: 300.

A marcat Năstăsie (min. 28), 0-1 din lovitură iberă de la 25 m lateral dreapta.

UTA: Svedkauskas – Adili, Manea, Scutaru, Burlă – Prună, Cârstocea (min. 46 Polgar), Tănase (min. 42 Jorza), Hlistei – Florea, Curtuiuş (cpt.) (min. 80 Boakai).

Antrenor: Cristian Todea. Pe bancă: Barna, Iuga, Stahl, Asani.

FC Argeş: Popescu – Oancea, Cotigă (cpt.), Şerbănică, Vişa – Şerban (min. 18 Stan), Panait, Grecu R. – Popa (min. 58 R. Costin), Nilă (min. 78 Buhăescu), Năstăsie.

Antrenor: Augustin Eduard. Pe bancă: Grecu N., Mihăescu, Cruceru, Andrei.

Cartonaşe galbene: Adili, Burlă, Cârstocea, Prună, Popescu, Stan

Cartonaşe roşii: Vişa (min. 5), Adili (min. 89).

Arbitri: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Nicolae Chiţoiu (Timişoara). Rezervă: Vasile Rodina (Ocna Mureş).

 

Observatori: Daniel Sabău (Zalău), Vasile Marc (Cluj)

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: