Delegările la liga a 4-a şi a 5-a, publicate vineri 13. Ghinion pentru un observator federal

Delegări preferențiale la AJF Timiș. Nimic în comun cu valoarea sau competența. Liga a 4-a programează mâine etapa a 2-a, iar Liga a 5-a pornește la drum în noua ediție de campionat. Până aici nimic anormal. Anormalitatea cu care ne-a obișnuit deja conducerea AJF Timiș începe abia acum: e vorba de delegări.

Spuneam în urmă cu câteva săptămâni că la testarea delegaților de joc ai FRF pentru următoarele două sezoane ale Ligii 2 și Ligii 3 a apărut în mod surprinzător un candidat din Timiș, un observator de joc apreciat de multe echipe, mai ales când evoluau în deplasare, dar și de mulți arbitri, e vorba de Livian Hotico. Mai mult, Hotico a reușit să obțină un punctaj foarte bun și a intrat pe lista federală datorită cunoștințelor sale teoretice, fără nici un „sprijin” din partea conducerii AJF Timiș.

Asta spre deosebire de un alt candidat admis, Gheorghe Ilici, intrat la „suplimente” și penultimul pe listă. Este cunoscut faptul că Livian Hotico l-a sprijinit la alegerile din 2018 pe Gabi Stoicovici, fapt ce este și acum de neiertat în opinia președintelui Romeo Malac. După ce în turul campionatului 2019-2020 a fost delegat la 12 jocuri organizate de AJF Timiș iar returul nu s-a jucat, în pseudo-competiția din 2021 nu a primit nici un meci și iată că bătaia de joc la adresa apreciatului observator continuă. Deși este observator federal și în mod normal face parte din elita observatorilor județeni, Hotico este sărit încă o dată de pe lista celor delegați. Într-o asociație normală, primii delegați sunt observatorii federali și abia apoi ceilalți observatori. La Timiș însă nimic nu mai este normal. Sau mai bine zis este absolut normal să dai la o parte o persoană doar pentru că a fost împotriva „curentului”!

Astfel, Livian Hotico a fost „uitat” în prima etapă din Liga 4 și amnezia ajefistă în ceea ce-l privește continuă și în etapa a 2-a. Mai mult, nici în Liga 5 nu s-a găsit vreun meci pentru Hotico. În tot acest timp, vicepreședintele Ionel Poclid are un sfârșit de săptămână încărcat cu trei meciuri, iar pleiada de „valori”, care se cunosc după meciurile primite, inclusiv Hossu – la peste 70 de ani, toți oameni de casă ai președintelui ajefist, au câte două meciuri în această etapă. Surprinzător, un alt observator federal, Dorin Micșa, a primit și el un meci. Dar măcar a primit.

Prin această practică și atitudine conducerea AJF Timiș nu face altceva decât să-și arate frustrarea, fiind cunoscut faptul că Hotico a păstrat relațiile de prietenie cu un proscris aflat în luptă la baionetă cu președintele și compania, fostul observator Nicușor Tanasoglu. Or această prietenie îl „costă” acum pe observatorul federal Hotico prin nedelegare și bătaie de joc ajefistă. Ne întrebăm până unde are de gând să meargă cu această practică conducerea ajefistă? Un lucru este sigur, în modul ăsta malacii pierd un profesionist adevărat, un om competent și integru…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: