Deta învinge Pobeda cu 5-2 (4-2) în primul joc din a doua jumătate a turului Diviziei D Timiş

Partea secundă a sezonului de toamnă în ediţia 2023-2024 a campionatului Diviziei D Timiş a început în această după-amiază la Deta, cu prologul etapei a XI-a, programat de la ora 17 în prima zi de joi din octombrie, deşi întunericul se lasă deja mai repede, drept urmare şi ultimele 3 partide ale rundei, de sâmbătă după-amiază, vor lua startul deja de la ora 16, oră 16 la care astăzi frf-ajf.ro încă nu înscrisese componenţa brigăzii de arbitraj delegată la întâlnirea ce avea a începe peste 60 de minute. 

După ce marţi s-a jucat o restanţă din liga a IV-a judeţeană, CSC Liebling trecând cu 3-0 de Voinţa Maşloc, meci despre care puteţi reciti aici, astăzi a fost inaugurată întâia rundă din jumătatea a doua a turului Diviziei D Timiş, detenii de pe locul 10 egalând cifra eşecurilor cu cea a victoriilor, câte 5 în primele 11 etape, săltând provizoriu 3 trepte: 5-2 (4-2) cu ACS Pobeda Star Bîşnov.

Clasamentul actualizat fiind accesibil pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal, laolaltă cu programul etapei de sâmbătă, programând 6 partide de la ora 11. 

„Bulgarii” în schimb au rămas antepenultimii, cu majoritatea meciurilor pierdute, 6 din 11 în noul campionat, după ce la Deta au egalat cu două reuşite în decurs de 5 minute, după prima jumătate de oră de joc, dar au şi scos apoi până la pauză de două ori mingea din propria plasă.

Ciprian Ştreangă avea a deschide scorul pentru CSO Deta în minutul 10, Gheorghe Pais majorându-l în minutul 20 pentru localnicii antrenaţi de Ionuţ Iacob, iar tot Pais preluând la rândul său conducerea în minutul 37, 3-2 „dublat” de Florin Nanu în minutul 40, cu a şaptea sa  reuşită în ediţia în curs. 

De două ori a înscris şi Vasile Vincu pentru „albaştrii” din Dudeştii Vechi, în minutele 30 şi 35, insuficient însă, ex-divizionarii „C” primind gol şi în ultimul sfert al părţii a II-a, când Patrick Peter a stabilit rezultatul final, 5-2 în minutul 78. 

ACS Pobeda n-a mai trecut prin fief-ul „verzilor” deteni din 7 septembrie 2019, când „bulgarii” se impuneau în deplasare cu 2-1, într-un campionat întrerupt în martie 2020 după etapa a 18-a, cu alb-albaştrii clasaţi la vremea aceea pe 9 şi alb-verzii pe 12, de astă dată dudeştenii având parte de o readaptare mai anevoioasă în eşalonul 4, în urma celor două sezoane petrecute în Seria 8 din Liga 3

Eşalon patru în care n-au jucat weekend-ul trecut, meciul acasă cu nou-promovaţii din Belinţ fiind lăsat pe miercurea viitoare de la ora 16, aşadar o altă restanţă, la o zi după restanţa de la Ciacova a Progresului cu CS Comloşu Mare, tot din runda anterioară, a X-a, una fructuoasă pentru CSO Deta, smulgând după pauză un punct la Sânnicolau Mare: 1-1 (1-0).

Astăzi, detenii pregătiţi de ex-portarul Iacob s-au impus în alcătuirea Jianu – Straţi (minutul 68, Poparadu), Călin, Grigore, Rosuş, Unc, Pais, Peter, Ştreangă (80, Popescu), Nohai – cpt., Nanu, rezerve fiind Jigum – Ardelean şi Toboşaru.

ACS Pobeda s-a înclinat în componenţa Bortă – Petcov, Berceanu, Muntean, Ienovan – Rad, Vincu, Ştefan, Plopeanu, Făgeţan – cpt., Budur (minutul 63, Todorovici), rezerve rămânând Karacsonyi – Mirciov, Boboiciov şi Babuşcov, cu menţiunea că Dragan Babuşcov este delegat al grupării din Dudeştii Vechi.

Cât despre brigada de arbitri, absolut aceeaşi care era implicată în meciul de liga a V-a ce nu se mai juca recent la Cerneteaz, între Unirea şi dubla campioană la zi a Seriei a II-a în „Judeţ”, Juventus Pişchia, şi anume cu centralul Vărzan şi asistenţii Humiţa şi Malac-Cismaş, fiica preşedintelui AJF Timiş, asistent care a figurat o vreme în înscrisurile frf-ajf.ro pe lista indisponibilităţilor în intervalul 13 septembrie – 13 decembrie, absolvind săptămâna trecută în capitală examenul de promovare în corpul de arbitraj al divizionarilor „C”, reuşită realizată în 27 septembrie laolaltă cu alţi 2 tineri timişeni, Răzvan Dan şi Raul Teodorescu. Pentru conformitate, delegaţi la observare la Deta au fost Caia şi Ilici. 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: