Detalii

Naționala U 21 a României a reușit o performanță la care puțini se așteptau, mai ales dacă ținem cont de grupa din care a făcut parte, alături de Franța, Anglia și Croația. Tinerii jucători români au ajuns în semifinalele turneului, urmând să întâlnească selecționata Germaniei, considerată cea mai puternică echipă a turneului. Evoluția rezultatelor de până acum dau speranțe îndreptățite reprezentativei României de a obține și de această dată un rezultat remarcabil.

Marele merit al formației noastre este că a privit cu mare seriozitate competiția, în timp ce grupări precum Anglia, Croația sau Belgia, altădată forțe în Europa, au tratat cu o oarecare superficialitate întrecerea.  Nimeni nu poate contesta meritele jucătorilor români, dar le sugerez trepădușilor și pupincuriștilor care se întrec în epitete exagerate să fie mai ponderați.

Treptat, echipele din liga întâi își reiau pregătirile, la mare căutare fiind jucători timișoreni, chiar dacă echipele de la care provin nu au avut rezultate prea bune. Astfel, Dan Alexa l-a luat pe Motreanu la Astra, Moldovan și Dumiter au ajuns la Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce Marius Croitoru, acum antrenor la FC Botoșani, l-a luat pe Bârnoi, un jucător care merită mai multă atenție. Srdjan Luchin a ajuns la FC Hermannstadt, iar Steliano Filip la FC Viitorul.

În schimb, UTA a achiziționat nu mai puțin de opt jucători, în timp ce alți componenți nu se mai regăsesc în lotul actual. În această vară s-au făcut mai multe mișcări de antrenori și în liga a doua. După venirea lui Laszlo Balint la UTA, Cristian Dulca este noul antrenor al echipei Universitatea Cluj, iar Flavius Stoican a fost numit la Petrolul Ploiești.  

În liga a treia se remarcă numirea lui Octavian Benga la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Județul Arad va avea cinci echipe în liga a treia, Progresul Pecica reușind promovarea după barajul disputat cu Retezatul Hațeg. În fine, Fortuna Becicherecu Mic a reușit o promovare lejeră în dauna Lupacului, ceea ce nu știrbește cu nimic meritele acesteia.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: