Deţinătoare din Ligue 1 a Cupei, eliminată din 16-imi de un club din eşalonul 3 cu 12-11 la lovituri de departajare, una singură ratată, bară

Farmecul Cupei, acel inegalabil farmec al Cupei, alterat de către FRF cu a sa renunţare la 16-imile şi optimile eliminatorii în favoarea bazaconiei fazei grupelor Cupei României, s-a etalat în toată fascinaţia sa în 16-imile Cupei Franţei, menţinute cu sfinţenie de FFF, dar bine, federalii de pe Sena nu prea ştiu exact ce fac, iar asta se reflectă în câştigarea de către „Cocoşul Galic” a Campionatului Mondial din 2018 şi revenirea în finala arabă cu trofeul pe masă din 2022. 

Lovituri de departajare peste lovituri de departajare în turul 3 al 16-imilor de finală în Cupa Franţei, 9-8 de la punctul cu var în Rennes – Marseille după 1-1 în timpul regulamentar de joc, a zecea clasată în Ligue 1 eliminând-o aşadar pe ocupanta locului 7, dar şi 5-4 în Sochaux – Reims, după 2-2, a şasea clasată fiind aşadar şi aceasta eliminată, însă mai ales şi mai presus de toate 12-11 în Rouen – Toulouse, după 3-3 în 90 de minute şi ceva.

Şi ceva în care a 14-a clasată în Ligue 1, deţinătoare la zi a Cupei Franţei, egala la trei prin Rasmus Nicolaisen, mai exact în cel de-al doilea minut adiţional, servit de căpitanul Sierro, cel care egala şi el în minutul 19 la unu dintr-o lovitură de la 11 metri.

Foto: Bernard Morvan/FC Rouen 1899

Sursa foto: Bernard Morvan/FC Rouen 1899

Iar astfel a ajuns Toulouse la penalty-uri, departajare la care însă n-a mai scăpat, după ce toţi cei 11 jucători de fiecare parte au transformat pe rând, dar nu şi Gabriel Suazo la a doua sa încercare pentru prim-divizionari, trimiţând în bară, după care Abdeljalil Sahloune i-a asigurat grupării de liga a III-a F.C. Rouen, care pierdea finala din urmă cu aproape 100 de ani, din 1925, fondată fiind în îndepărtatul 1899, o optime de finală cu nimeni alta decât AS Monaco, a patra în elită.

Extraordinară bucurie a calificării pentru „Diavolii roşii”, împărtăşită pe arena Robert-Diochon cu cei aproape 6.000 de simpatizanţi ai lor, însufleţind şi îmbogăţind spiritul autentic al jocurilor de cupă. 

Dar Toulouse, autoare a doar 3 victorii în primele 18 etape din Ligue 1, după prima din retur, în rest cu nu mai puţin de 8 remize însă şi 7 înfrângeri, putea fi avertizată de faptul că i-ar veni greu să câştige fie şi pe terenul unei formaţii care abia în sezonul trecut promova pe palierul 3, Championnat National, gazdă antrenată de Maxime D’Ornano în favoarea căreia Omar Bezzekhami deschidea scorul în minutul 16.

Toulouse părea a intra pe făgaşul bun după egalarea semnată rapid de Vincent Sierro şi voleul lui Yann Gboho din minutul 32, 1-2, însă şi F.C. Rouen, a şasea în liga a III-a, a marcat la rândul ei din penalty, 2-2 în minutul 43 prin Valentin Sanson, după ce coechipierul său Benkaid abia ratase un penalty în minutul 41, localnicii trecând apoi din nou la conducere şi din minutul 64, 3-2 prin reuşita lui Sofyane Bouzamoucha, din „serviciul” lui Benkaid, reabilitat.

Iar surpriza, deşi amânată, avea a se contura după nu mai puţin de 24 de lovituri de la 11 metri, una singură ratată fiind suficientă pentru eliminarea „carului mare”. Toulouse văzându-se oricum nevoită să-şi canalizeze atenţia pe evitarea retrogradării, urmată fiind la un singur punct de Metz şi Lyon, iar la 3 de Clermont şi 5 de codaşa Lorient, ultimele 3 locuri având destinaţia eşalonul secund.

În fruntea Ligue 1, PSG cu 43 de puncte, urmată de Nisa (35), Brest (34), Monaco (33), Lille (31), Reims (29), Marseille (28), Lens (26), Strasbourg (24), Rennes (22), Le Havre (22), Montpellier şi Nantes cu câte 18 puncte pe locurile 12-13.

Tot duminică, în alte întâlniri eliminatorii din 16-imile de finală, şi una cât se poate de… pitorească, Saint-Priest trecând de Romorantin cu 4-1 într-un duel al divizionarelor 5 respectiv 4, „buturuga mică” urmând a da în optimi de Valenciennes, din Ligue 2, calificată cu un 2-1 în faţa lui Paris FC. Celelalte rezultate: Bergerac-Perigord – Lyon 1-2, Orleans – PSG 1-4, Trelissac – Brest 1-2, Rodez – Monaco 1-3, Nantes – Laval 0-1, Le Puy Foot 43 – Dunkerque 2-1, Bordeaux – Nisa 2-3, Racing – Lille 0-1, Clermont – Strasbourg 1-3 şi Chateauroux – Le Havre 0-1, jocul Feignies Aulnoye – Montpellier fiind programat miercuri. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = douazeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: