Devoratoarea de antrenori Ripensia mai mazilește unul: Petruescu

Apetitul Ripensiei Timișoara pentru devorarea tinerilor antrenori în general localnici este greu de satisfăcut, secund divizionara dovedind și astăzi că nu se poate abține de la a lărgi acolada despărțirilor de proprii tehnicieni, de astă dată în preziua meciului acasă de campionat cu Concordia Chiajna, în plin sezon regular al Ligii 2. Trimis la plimbare de la roșu-galbeni pe ușa rotativă mereu unsă a caruselului antrenorilor a fost în acest caz Cosmin Petruescu, care n-a mai rezistat așadar mult în rol, ci doar puțin peste 5 luni din momentul în care arunca pe moment prosopul înaintea partidei de pe teren propriu din play-out cu clujenii, în miez de aprilie, când bănățenii se impuneau și fără ”principal” pe banca tehnică.

O altă dovadă limpede și-atunci în sensul evidenței că bineînțeles că lucrurile n-aveau cum să meargă bine la Ripensia, aspect de la sine înțeles, ruptura din primăvară survenind tot după un meci fără gol marcat la mijloc de săptămână, în aprilie un 0-0 în deplasare în play-out la CSM Slatina, joi seară o eliminare cu 0-1 acasă din 16-imile Cupei României cu Dinamo, de fiecare dată înaintea unei reprezentații duminicale acasă în Liga 2.

Lungă e lista mereu vinovaților de serviciu de pe banca tehnică a Ripensiei în cei nici 10 ani de la relansarea clubului, în unele cazuri nume chiar sonore în fotbalul românesc postdecembrist precum Paul Codrea, ori antrenori timișoreni consacrați care actualmente activează în Liga 1, precum Alexandru Pelici, pe când alții, mai puțin galonați ori titrați pe banca suspinelor, au fost cu atât mai mult victime sigure, caz nu doar al lui Cosmin Stan, pentru a nu mai pomeni ceea ce a făcut gruparea roșu-galben cu la urma urmei ”arhitectul din umbră” al reconstrucției din 2012, nimeni altul decât Radu Suciu – ex-polist câștigător de Cupa României, nici unul suficient de satisfăcător pentru apetitul Ripensiei,

Care și-a creat treptat un renume și pe seama despărțirilor de antrenorii săi, lista fiind completată astăzi cu Cosmin Petruescu iar principalul motiv invocat de Ripensia fiind asociat rezultatelor, asta în condițiile în care clubul timișorean a tot trâmbițat repetitiv în 2021 că vizează un proces de reconstrucție prin axarea pe jucători tineri. Care nu poate implica și rezultate imediate, dar mereu mare a fost diferența între vorbe și fapte la un club a cărui conducere îi surâde să treacă drept expertă și stăpână pe know-how-ul fotbalistic, dar care una zice și lasă impresia, și alta face. Ba mai mult, rezultatele după 7 apariții în actuala ediție de campionat, ce-i drept și în compania unor nou-promovate, sunt mai bune decât după 7 reprezentații din campania anterioară, clasamentul stând mărturie prin cele 9 puncte acumulate la zi pe seama a doar două înfrângeri, față de cele numai 6 puncte de-atunci, și cu 5 eșecuri în cont. Iar Ripensia a ieșit și-acum, și-atunci tot din 16-imile Cupei României, anul trecut cu 1-5 acasă cu Astra, joi cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” cu Dinamo. 

Cât despre jocul echipei, celălalt motiv invocat de Ripensia în cazul despărțirii de Petruescu, n-a fost mai puțin atractiv decât s-a dovedit a fi peste ani în absența tot mai accentuată a spiritul ofensiv cu ostentație clamat de clubul timișorean în primii ani ai relansării, din nou una în teorie, alta în practică, spiritul ofensiv stingându-se încet și sigur prin însăși opțiunile conducerii. Ultima dată când ”Ripi” a jucat cu adevărat ofensiv a fost în perioada cu Cosmin Stan antrenor principal, neînțeles și cel mai urât mazilit în caruselul antrenorilor de la galben-roșii, iar dacă respectivul n-a fost la înălțimea cerințelor timișorenilor în acest sens, atunci cei care l-au urmat nici atât. 

O altă rușine pentru Ripensia, a se despărți de antrenorul principal în preziua unui meci acasă de campionat, dar nimic nu mai miră în privința unui club care se îndepărtează încet dar sigur de tot ceea ce semnala la relansarea din 2012. Sunt însă niște ego-uri la roșu-galben, ceva de nedescris în raport cu capacitatea acestora de înțelegere a fenomenului sportiv.

Dar iată comunicatul publicat de ripensiatimisoara.ro: ”Astăzi, 25 septembrie, clubul Ripensia Timișoara și-a încheiat colaborarea cu antrenorul principal Cosmin Petruescu.

Îi mulțumim lui Cosmin pentru toată activitatea depusă la Ripensia, una care s-a derulat la un nivel profesional excelent. Din păcate însă, rezultatele și jocul echipei din ultima perioadă nu au fost la parametrii așteptați. Îi urăm mult succes mai departe în carieră!

Staff-ul tehnic, constituit din ”secunzii”  Iulian Muntean și Călin Mada, antrenorul cu portarii Călin Frunză și prepatorul fizic Bogdan Ungureanu, se va ocupa de pregătirea partidei de duminică, 26 septembrie, ora 11:00, cu Concordia Chiajna.”

 
 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: