Din lovituri de la 11 metri, arădenii în 10, timișenii pe final: CS Şoimii Lipova – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-1 (0-0). Declarații Sabău, Bura

După ce întreaga suflare fotbalistică din România a mai constatat o dată, dacă mai era cumva nevoie, nivelul real la care se manifestă pe plan extern sportul rege carpatin prin prisma exponentei sale la vârf, reprezentativa națională de seniori, fiind așadar necesară o nouă ajustare a percepțiilor, și nu spre bine, ci spre rău, competiția divizionară și-a continuat parcursul turului din sezonul de toamnă cu o nouă rundă de jocuri în eșalonul trei, etapa a VI-a în seria vestică, propunând un nou duel arădean-timișean, încheiat la egalitate din lovituri de la 11 metri, a liderului pe când rămăsese în inferioritate numerică, a oaspeților timișeni de pe locul 2 prin a remiza la potou: CS Şoimii Lipova – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-1 (0-0).

Etapa și meciul sau meciurile între cele 4 cluburi arădene din Seria 8 și cele 5 grupări timișene din același campionat cu zece formații, runda a VI-a oferind în program tot o cvadruplă dispută Arad – Timiș, precum în etapa a III-a, ”careu” inaugurat vineri de la ora 15 la Sânicolaul Mic cu derby-ul de clasament dintre primele două neînvinse, care și-au păstrat invincibilitatea și înaintea apariției de marți 20 octombrie de la ora 14:30 în singurele partide eliminatorii dintre cele 16 din turul 4 al Cupei României cu implicarea unor echipe din județele Arad și Timiș, și anume CS Șoimii Lipova – Ripensia respectiv CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ASU Politehnica Timișoara.

Până una alta, al unsprezecelea meci direct în ediția 2020-2021 din Liga 3 între trupe din Arad și Timiș, rezultând cea de-a treia remiză, și în celelalte două fiind implicate protagonistele de vineri, mai exact ghirozenii într-un 2-2 acasă în runda inaugurală cu cei din Chișineu Criș, CS Șoimii o etapă mai apoi la nou-promovata din Periam. Pe de altă parte, ca număr de victorii, formațiile arădene au repurtat cinci succese, câte două în dreptul Șoimilor și Crișului, pe când timișenii numai trei, prin dumbrăvițeni, cei din Ghiroda la Cermei și ACS Poli runda trecută la Pecica.

Lista integrală… În etapa 1: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CS Crișul Chișineu Criș 2-2; 2: ACS Poli – Crișul 0-2, Avântul Periam – Șoimii Lipova 1-1; 3: Lipova – ACS Poli 2-1, CSC Dumbrăvița – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 9-1, Progresul Pecica – Periam 2-0, Crișul – Fortuna Becicherecu Mic 8-2; 4: Cermei – Ghiroda 0-1; 5: Dumbrăvița – Lipova 1-2, Pecica – ACS Poli 0-2.

Astăzi, prima ocazie a aparţinut oaspeţilor, în minutul 3, când Adrian Popa i-a centrat perfect lui Velici, reluare cu capul din 8 metri, puţin pe lângă bara din stânga a lui Iliescu.

O pierdere grea pentru bănățeni, căpitanul de echipă Poparadu, în minutul 13, accidentat în urma unui duel la minge. În minutul 23 apărea şi primul cartonaş galben, pentru gazde, în contul lui Moise, pentru un fault tare asupra lui Mancaş, lovitura liberă de la 22 de metri rămânând fără rezultat. Dar și vizitatorii erau consemnați în carnețelul centralului, Vlădia, pentru un fault la Moise.

În minutele 36 şi 39, două faze identice create de Mancaş, centrare în faţa porţii iar Velici greşea de puţin ţinta. Un nou ”galben” pentru gazde îl vedea Filimon cu un minut înainte de pauză: 0-0.

La reluare, tot echipa vizitatoare este mai întâi mai aproape de gol, în minutul 47, când Kayondo a scăpat singur pe flancul drept și a intrat în careu, şutând de la 12 metri pe jos, respingere a portarului Iliescu, un gol ca şi făcut. 

Din minutul 60, gazdele rămâneau în 10 jucători, Gherasim fiind eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător, oprindu-l neregulamentar pe Kayondo. Paradoxal, liderul arădean avea să deschidă scorul la mijlocul părții secunde, în minutul 69, după ce Mancaş l-a faultat în careu pe Moise iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, transformată imparabil de Prună… 1-0.

Și putea fi chiar 2-0 doar cinci minute mai târziu, când Moise a scăpat singur spre poartă dar nu l-a putut învinge pe Gîrlea, care l-a blocat curajos.

Urma cea mai controversată fază a meciului, în minutul 82, când oaspeţii au marcat prin Mircea Stupu cu un şut de la 17 metri, balon prins de portar dar și minge scăpată în poartă, doar că, stupoare în tabăra timișenilor, golul a fost anulat pentru un presupus ofsaid.

Cosmin Mancaș

Și totuşi, egalarea a survenit în minutul 90, după ce Mădălin Popa l-a secerat în careu pe Kayondo, centralul acordând încă o lovitură de la 11 metri, dar la cealaltă poartă, și aceasta transformată imparabil sub transversală de Cosmin Mancaş… 1-1, rezultat final.

*

CS Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Bercu, Abel Samuel Popa, Filimon – Prună (min. 80, A. Gavrilă), Mădălin Popa, Gherasim, Vlad (min. 62, David  Pop) – Codoban (min. 72, Trip), Moise.

Antrenor principal: Marius Ciubăncan.

Pe bancă: Buta – Stoin, I. Gavrilă, Dolga, Hațegan.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Gîrlea – Adrian Popa, Vlădia (min. 46, Mureşan), Bocşan, Mancaş – Costea, Poparadu, Simedru, Andreca (min. 62, Piţigoi) – Velici (min. 70, Stupu), Pădurariu (min. 46, Kayondo).

Antrenor principal: Vlad Bura.

Pe bancă: Golban – Ciobanu, Precup, Grancea, Giurgiu.

Arbitri: Marius Daniel Bădoiu (Craiova) – Emeric Tocai (Sibiu), Gabriel Boncz (Făgăraş). Observatori: Danciu Cosmin (Hunedoara), Marius Claudiu Ștefan (Orăştie).

*

Vlad Bura (antrenor CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”A fost un meci care pe care, gazdele au început mai bine jocul, iar după 10 minute am reuşit să-l echilibrăm, chiar am avut câteva situaţii clare de gol prin Velici – două şi Mancaş. A doua repriză, s-a jucat cu garda jos, două echipe care si-au dorit victoria, lucru văzut şi în teren. Regret că nu am reuşit să câştigăm, cu toate astea vreau să-i felicit pe jucători pentru modul în care au arătat în ultima perioadă. Avem o săptămână foarte grea, cu două jocuri – unul în Cupa României şi unul în campionat cu Pecica… Vom face tot ce depinde de noi pentru a ieşi cu fruntea sus!”

Flavius Sabău (antrenor Șoimii): ”Am făcut un meci bun. În primele 30 de minute nu ne-au închis la două-trei situații în preajma porții, dar nu am reușit să marcăm. După 1-0, Moise a ratat desprinderea la o situație de singur cu portarul, iar în minutul 90 arbitrul le-a dat penalty pe un duel aerian. Nu știu ce a fost acolo, și am pierdut două puncte nemeritat, cred eu. Din nou am fost nevoiți să jucăm în inferioritate și din nou nu reușim să marcăm mai mult atunci când avem ocazii. Adversarul a făcut un meci destul de bun, a jucat cu ambiție. Au vrut să ne dea gol, au echilibrat jocul în repriza a doua și după ce am luat cartonașul roșu au insistat mai mult pe superioritate numerică”.

Programul etapelor 6-7 în Seria 8 din Liga 3, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: