Din nou campioană, după 3 ani. Bura (ACS Ghiroda): ”Am dominat de la un capăt la altul, chiar dacă am întâmpinat dificultăți, mai ales cu terenul”

Devenită campioană a judeţului Timiş pentru a doua oară în trei ani, ACS Ghiroda este despărțită acum de pătrunderea pe scena Ligii 3 de doar două meciuri, prima partidă urmând a o juca sâmbătă seară în județul vecin, Hunedoara, unde pierdea la lovituri de departajare barajul în manșă unică din iunie 2014, atunci la Deva, în fața Industriei Galda de Jos, din Alba.

Înfiinţată în anul 2010 la iniţiativa unor fotbalişti care jucau în eșaloanele inferioare pentru CS Ghiroda, în ”Municipiu”, și anume Daniel Borchescu, Gabriel Giuchici, Alin Miloş, Marius Poclid sau Gheorghe Stanciu, şi cu aportul altora, care au contribuit financiar pe parcurs, gruparea din estul Timișoarei bate acum pentru a doua oară la porțile Ligii 3, după ce în anul 2012 promova în Divizia D Timiș iar în aceste 5 sezoane izbutea de două ori să devină campioană a judeţului Timiş. Precedenta ispravă datează din urmă cu 3 ani, când i-a luat faţa lui ASU Politehnica şi a triumfat în ediţia 2013-2014, reuşind să termine pe locul 1 în ”D”, dar la barajul de promovare care s-a disputat sub Cetate nu a reuşit să treacă de loviturile de departajare, după ce în timpul regulamentar de joc scorul a fost egal, 2-2. Acum, revenirea în județul Hunedoara se efectuează ceva mai la sud, în Valea Jiului, la Lonea, pentru turul barajului din 2017.

ACS Ghiroda a absolvit cu succes ediția 2016/7 în ”D” Timiș prin a se impune cu un avans de 14 puncte, în tur reuşind linia de clasament 17 13 2 2 81-22 41 de puncte, cu 8 avans peste sărbători faţă de ocupanta locului secund, Voinţa Biled. După remiza înregistrată la Făget, 4-4 cu Flacăra din localitate, în prima etapă, pentru campioni au urmat numai două înfrângeri în toamnă, mai întâi în etapa a IV-a, 1-2 cu Pobeda Dudeştii Vechi, iar apoi 1-3 la Orţişoara, în runda a IX-a. Ulterior, în etapa a 16-a, un 3-3 în deplasare la Unirea Sânnicolau Mare, dar în rest numai succese, chiar şi la scor: 10-3 cu Avântul Periam, 9-0 cu AS Peciu Nou şi 8-0 cu Voința Biled.

Returul a fost însă ceva mai uşor decât se părea, avantajul ca puncte crescând în general constant, astfel încât la final a fost aproape dublu, cu linia de clasament 34 27 5 2 138–38 86 de puncte şi plus 35 la adevăr, așadar fără eșec în stagiunea de primăvară.

Echipa a fost pregătită de Paul Codrea până în etapa a V-a iar după aceea de Vlad Bura, secondat de Alexandru Albert şi ca antrenor cu portarii Mihai Golban. În stagiunea de primăvară a încheiat trei meciuri la egalitate, unul în deplasare la Dudeştii Vechi şi două considerate acasă cu Voinţa Maşloc respectiv Unirea Sânnicolau Mare, iar singurele echipe care nu au putut fi învinse de prima clasată în acest campionat au fost Pobeda Dudeştii Vechi şi Unirea Sânnicolau Mare.

Golgheterii echipei au fost Alexandru Baranyi, cu 27 de reușite, urmat pe această listă de Sebastian Budur cu 24, Emanuel Pătraşcu cu 20 de goluri, Florin Dochiţa cu 15, Cosmin Mancaş 8, Bogdan Centea 7, Alexandru Gaidoş 6 și Brian Filimon cu 5 goluri, plus alţi componenți, cu două respectiv un gol.

Meciurile de pe teren propriu le-a jucat pe terenul din Giarmata Vii în tur, iar din retur pe gazonul echipei Tricoul 1 Iunie, din cartierul Plopi.

Iată şi componenţa colectivului care a reuşit această performanţă pentru ACS Ghiroda…

Preşedinte de club, Daniel Borchescu

Vicepreşedinte, Alin Miloş

Director sportiv, Paul Codrea

Organizator de competiţii, Marius Poclid

Antrenor principal, Vlad Bura

Antrenor secund, Alexandru Albert

Antrenor cu portarii, Mihai Golban.

 

Lotul de jucători: Alexandru Daniel Ciui, Alexandru Dubou, Alexandru Ilie, Alexandru Filip – ultimii doi, în tur (portari);

Marius Stanciu, Octavian Firuţ, Rareş Mureşan, Narcis Damian, Lucian Gavriluţă, Branimir Ştefanovici, Constantin Popa, Valentin Danci, Bogdan Miheţ şi Sebastian Protopopu – ultimii trei, în tur (fundaşi);

Brian Filimon, Leonard Naidin, Cosmin Mancaş, Alexandru Florin Gaidoş, Sebastian Budur, Bogdan Centea, Denis Adrian Ciobanu (mijlocaşi);

Alexandru Baranyi, Emanuel Pătraşcu, Florin Dochiţa, Răzvan Plopeanu – ultimul, în tur (atacanţi).

În urma împerecherii efectuate de FRF, campioana ligii a patra din Timiş va juca în două manşe tur-retur cu campioana Diviziei D Hunedoara, Inter Petrila, fiind o premieră în acest deceniu ca reprezentantele acelorași două județe învecinate să se întâlnească în ani consecutivi la baraj. Manșa I se va disputa la Lonea sâmbătă 17 iunie de la ora 18, iar revanșa peste o săptămână, pe noua arenă Emilian Pavel din Ghiroda, de la ora 17,30.

Vlad Bura, antrenor principal al fruntașei, ne-a spus după retur și înaintea barajului de promovare în Liga 3 că ”a fost un campionat pe care l-am controlat de la un capăt la altul, chiar dacă am întâmpinat greutăţi, mai ales cu terenul de joc. Noi, de fapt, am jucat toate meciurile în deplasare… Am avut trei-patru adversare mai bune, dar care totuși cu greu ne-au ţinut piept… Maşlocul, Pobeda Dudeştii Vechi, Unirea Sânnicolau Mare, Dumbrăviţa şi cred Orţişoara. Dar în final am reuşit să devenim pentru a doua oară campioni ai ligii a patra Timiş. Această performanţă a fost reuşită datorită forţei grupului, a calităţii individuale a jucătorilor, a organizării de joc şi, nu în ultimul rând, a corectitudinii cu care noi am tratat acest fenomen fotbalistic. De fapt, cred că asta a făcut diferenţa, căci un campionat se câştigă numai prin seriozitate, muncă şi antrenamente, iar noi am respectat fiecare adversar pe care l-am întâlnit. În privinţa barajului care urmează, cu Inter Petrila, cred că ne aşteaptă o dublă dificilă, pot spune chiar de foc, în care trebuie să ne implicăm  cu toţii sută la sută. Dacă vom promova, atunci cu siguranţă ne vom bucura cu toţii la final, inclusiv toată suflarea fotbalistică timişeană. Echipa Inter Petrila este o echipă solidă, un adversar redutabil, ce are în componenţă jucători cu experienţă, dar şi 3-4 tineri. În cele din urmă, cred că dacă vom fi corecţi şi vom respecta fotbalul până la capăt. atunci el ne va răsplăti şi ne vom încununa munca depusă în ultimii ani. Ar fi păcat să dăm cu piciorul efortului pe care l-am depus, cu mari sacrificii, mai ales în ultimul an de zile”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 9

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: