Din nou Piftor dar şi Niakate doboară Şoimii din cornere pe iarba Pişchiei. Dumbrăviţa o oră cu o echipă, jumătate cu alta. Stan: „Am construit neaşteptat de bine…”

CSC Dumbrăviţa a început luna în care va relua sezonul regulat al Ligii 2 prin a juca primul meci pe iarbă naturală din pregătirile de iarnă, câştigat după-amiază pe terenul neutru al Pişchiei în urma unor lovituri de colţ în fiecare repriză, Piftor înscriind din nou prin a deschide scorul încă din minutul 3 al amicalului cu a doua clasată în seria vestică din Liga 3, CS Şoimii Lipova, iar Niakate la zece minute după ce Cosmin Stan a apelat la o altă garnitură pentru ultima jumătate de oră a întâlnirii: 2-0 (1-0).

Încă o victorie pentru alb-verzi în cel de-al treilea test al iernii, susținut de la ora 15:30 în compania arădenei Şoimii Lipova, alb-verzii controlând jocul de la Pişchia și marcând prin doi dintre nou-veniții din această iarnă, la început de meci respectiv după mijlocul reprizei a doua.

O partidă susţinută după câteva zile intense de cantonament, pe fondul acumulărilor fizice, solicitări la care „verzii” au răspuns cu brio, trecând şi de al treilea sparring-partner din judeţul Arad, de astă dată în Timiş şi nu pe sinteticul „Motorului” de pe Mureş.

Bănăţenii se vor întoarce însă în Aradul vecin cu ocazia următorului amical, programat la ieşirea din cantonament, sâmbătă 4 februarie, de la ora 11:45, la Zăbrani, în compania unei alte fruntașe din liga a III-a, FC Bihor.

La Pişchia, jocul a început alert, iar în minutul 3 Curea a rămas față în față cu portarul Buta, goalkeeper-ul Şoimilor intuind intenţia tânărului mijlocaş și respingând în corner, lovitură de colţ fructificată de divizionarii „B”, cu Ghinescu la pupitru de pe dreapta. Salhi a prelungit cu capul din centrul careului spre bara a doua, iar Alexandru Piftor a împins balonul în plasă: 1-0.

Până la pauză, Curea și Simon și-au mai trecut în cont ocazii importante, timişenii dominând disputa.

Prima şansă mare din repriza secundă a fost ratată de Piftor, care a scăpat din nou singur cu portarul Lipovei, a strecurat mingea pe lângă acesta, dar fundaşul Petruţ a respins din faţa liniei porţii.

Apoi, din minutul 60, Stan a apelat la o garnitură complet schimbată şi s-a făcut în cele din urmă 2-0 în minutul 70, tot în urma unei lovituri de colţ, Călin Toma centrând de pe dreapta iar Abdoulaye Niakate trimiţând cu capul de la 8 metri în dreapta portarului Poiană.

Au urmat şi momente nereuşite ale învingătorilor, în minutul 76, atunci când Niakate a comis un henț la 18 metri de propria poartă, iar Petrișor Jichici a trimis puţin pe lângă vinclu, din lovitură liberă, respectiv în minutul 86, când Luca Bodri a fost eliminat pentru proteste la adresa arbitrului, în baza înţelegerii dintre cele două echipe Martinov reintrând în teren.

Şi totuşi, la ultima fază, în care Capătă l-a depășit pe portar, ar fi putut fi 3-0, dar a trimis din unghi pe lângă poarta rămasă liberă.

CSC Dumbrăviţa (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă. Zurbagiu – cpt., Moțiu – Curea, Zaluschi, Salhi, Ghinescu – Martinov, Simon, Piftor.

Au mai intrat: Mikloş – Amariei, Bura-Koț, Niakate, C. Toma, Tismonar, Tănase, Grancea, Toma Bodri, Capătă, Luca Bodri.

Şoimii Lipova (antrenor Adrian Abrudean): Buta – Cristiu, Sabău, Giosu, Pamfile – Gavrilă, D. Pop I, D. Pop II, Grigoriu – Popovici, A. Rusu.

Au mai intrat: Poiană – Clej, Petruț, A. Popa, Naghi, Susan, Jichici, D. Rusu, Modan, Enciu.

Cosmin Stan a semnalat din capul locului că „a fost primul meci pe iarbă naturală, acesta e aspectul cel mai important. Mulțumim celor de la Pișchia, pentru că ne-au lăsat să jucăm aici. Chiar dacă suntem foarte încărcați după antrenamentele din ultima perioadă, am avut și azi poftă de fotbal. E o concurență foarte bună în lot și probabil că se vede foarte bine acest lucru. Poate de aici vine și pofta de joc a jucătorilor, își dau seama că e o concurență foarte mare pe posturi și fiecare încearcă să își câștige locul de titular. E foarte important acest lucru, chiar mă bucură! Un meci bun, cu o echipă puternică. E drept, pe vremea aceasta e greu să găsești un teren care să fie «biliard». Terenul a fost denivelat, ne-a fost destul de greu să construim, dar chiar și așa am construit nesperat de bine. Am reușit foarte multe pase în jumătatea adversă de teren, am ținut foarte bine de minge și ne-am creat alte câteva situații de a marca, pe lângă cele două goluri. Nu știu dacă adversarul a avut o ocazie clară, în afara loviturii libere a lui Jichici. Au fost câteva mingi aruncate în față, la care a ieșit foarte bine Trifon. Una peste alta, un meci în care ne-am atins toate obiectivele. Am avut unele obiective tactice, pe care nu le pot dezvălui, legate de sistemul de joc pe care l-am utilizat, pentru că și cei noi trebuie să se obișnuiască cu ambele sisteme pe care le abordăm noi. Cred că suntem mai buni decât am fost în toamnă, cu venirile celor cinci jucători pe care i-am adus. Avem un joc mai consistent decât în toamnă. Piftor e la al treilea meci și al cincilea gol. Apare la gol, era chiar jucătorul de care aveam nevoie, încă un mijlocaș care să apară, pe lângă atacanți, în preajma porții, ca un element surpriză. Piftor e exact stilul acesta de jucător. Mă bucur că s-a integrat repede și bine și că și-a pus amprenta pe jocul nostru încă de la primul amical. Despre Niakate, spuneam până acum că se acomodează mai greu, dar după ce am văzut astăzi aș putea spune că și el se acomodează tot mai bine cu noi, cu jocul nostru și începe să învețe tot mai bine limba română. Cum decurge cantonamentul? Suntem înjurați în fiecare zi de jucători. Mai ales preparatorul fizic Albert… Eu nu sunt chiar atât de înjurat în perioada asta. Lăsând gluma la o parte, tragem din greu, sunt multe antrenamente fizice în perioada aceasta, multe alergări și sesiuni la sala de forță și mai puțin lucru cu mingea. E perioada specifică și ce a fost mai greu a trecut”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: